Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
May 21, 2012, 02:45 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by carguy1994ca
EDIT: 9600 baud rate and version 3.0 g
Not sure whose firmware that is ....
Sign up now
to remove ads between posts
May 21, 2012, 03:21 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by carguy1994ca
Hi all ! I have been flying a little my KK plus last autumn and just got back to it. I am having problem with the LCD putting out unreadable characters. Just after connectiong, I see the bauds prompt and the it goes with some @@@@@@@ and such instead of displaying "basic menu".

I did some search here and could just find connecting the board to the computer as a programming solution. Is that it ? Should I reflash it ? I think I have the d or e firmware version, board was bought somewhere last summer.
Quote:
Originally Posted by carguy1994ca
EDIT: 9600 baud rate and version 3.0 g
Hi that is your LCD module firmware version. Is your version shows as Smart LCD Pro? You can reflash the LCD module to other version that has fixed 9600 if needed.
However, as in earlier discussion, some Atmel chip may have a little off in timing that will not be able to show correct display. If you have a board as that way, one of the alternative is to use the Virtual LCD.
May 21, 2012, 03:24 AM
Registered User
Just reliased the post number pass 3000 !!!

OK, with this, decided to do a limited time offer of the KKP + MEMS Combo at 30% OFF standard alone order!

YES... It is Live now at the webstore:
http://www.multircshop.com/site/inde...product_id=640
May 21, 2012, 06:04 AM
Registered User
Hi Mike

Just flashed your 1.6j software and ... well done ... best software so far!!!!

No wind at the moment, but should have some later in the afternoon.

Just a quick question, my spider drifts forwards and towards the right ... my pitch and roll trims are virtually on the end before the spider hangs still. The ESC's are calibrated, stick cal done (with trimms in middle), spider well balanced around COG and spider 100% level during arming.

My props are not balanced yet, could vibration cause drift in one direction only? Or will vibration cause it to drift in any direction?

Again, thanks for 1.6j!!!
May 21, 2012, 06:11 AM
Registered User
Dan

Interested in package special, but already have spare PPM encoder, don't need it with my TX?
May 21, 2012, 07:10 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by TheZero
Just a quick question, my spider drifts forwards and towards the right ... my pitch and roll trims are virtually on the end before the spider hangs still. The ESC's are calibrated, stick cal done (with trimms in middle), spider well balanced around COG and spider 100% level during arming.

My props are not balanced yet, could vibration cause drift in one direction only? Or will vibration cause it to drift in any direction?
Hi
is this in Acro or Stable modes ?
with Stable-mode, the copter does need to be level @ 1st arming after power-on.

If it's happening in Acro mode, then it's harder to pin down.
The only occasion I have had a trim problem was due to bad motor bearings...
May 21, 2012, 07:31 AM
Registered User
Stable mode, and yes it's 100% level (using a level for checking).

Not a problem, just thought it might be something simple.

Thanx for the reply.

Theo
May 21, 2012, 07:32 AM
Registered User
Stable mode, and yes it's 100% level (using a level for checking).

Not a problem, just thought it might be something simple.

Thanx for the reply.

Theo
May 21, 2012, 10:07 AM
I tell her RC is cheap !
carguy1994ca's Avatar
Quote:
Originally Posted by dt8666
Hi that is your LCD module firmware version. Is your version shows as Smart LCD Pro? You can reflash the LCD module to other version that has fixed 9600 if needed.
However, as in earlier discussion, some Atmel chip may have a little off in timing that will not be able to show correct display. If you have a board as that way, one of the alternative is to use the Virtual LCD.
How do I use the virtual LCD ?
May 21, 2012, 11:13 AM
Come fly with me ...
Quote:
Originally Posted by dt8666
Just reliased the post number pass 3000 !!!

OK, with this, decided to do a limited time offer of the KKP + MEMS Combo at 30% OFF standard alone order!

YES... It is Live now at the webstore:
http://www.multircshop.com/site/inde...product_id=640
Wow! 3,000 posts! Glad I was here for the journey - thanks to you and Mike I've really learned to fly a quad (could fly basic co-axial indoor helis and pretty good outside with an aeroplane). Not only fly, but build, flash, and film.

I had a thought - get a KK+ t-shirt that on the front says "I fly KK+" and on the back? Detail what a quadcopter is .. I had to laugh inside when I was flying last night...
Passerby: "What does does it actually do?" (Really?!)
Me: "It just flies ..that's all" (not JUST though)
Passerby "Give up!" (in order words, I don't believe you, stop pulling my leg)

... then I took off

What a fantastic offer you are giving us all Dan .. I want to order but I don't get paid until Friday, will the offer still be available then? *fingers crossed* I can't wait to get another quad with your board and Mike's firmware...

My first "fast" flying LOS video from last night - from the onboard GPS 52.3kmph
Quad KK+ LOS fast flying (for me anyway) (4 min 35 sec)
May 21, 2012, 01:18 PM
Come fly with me ...
Oh and Dan, I now notice you offer the mems installation.. Just wondering if you make it so you can switch the firmware for HappySundays and Mike's FW with a jumper...

I was going to also try HappySunday's FW but I like how I dont need to cut a track for Mike's
May 21, 2012, 01:42 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by carguy1994ca
How do I use the virtual LCD ?
see this post 2986
May 22, 2012, 12:33 PM
Come fly with me ...
I love my KK+
May 22, 2012, 02:48 PM
I tell her RC is cheap !
carguy1994ca's Avatar
Quote:
Originally Posted by jaccies
see this post 2986
Thanks, just don't have a bluetooth PC But someone on another tread told me it could be that I triggered the baud rate adjust without knowing while I was trying to boot the KK controller. Gace me some instruction to see if it is the problem, will try that.

EDIT: Just went to the 1st page of this tread and if I had taken care to read it carefully, its all there. Sorry if I asked a repetitive question guys
Last edited by carguy1994ca; May 22, 2012 at 02:53 PM.
May 22, 2012, 03:51 PM
Come fly with me ...
Quote:
Originally Posted by carguy1994ca
Thanks, just don't have a bluetooth PC But someone on another tread told me it could be that I triggered the baud rate adjust without knowing while I was trying to boot the KK controller. Gace me some instruction to see if it is the problem, will try that.

EDIT: Just went to the 1st page of this tread and if I had taken care to read it carefully, its all there. Sorry if I asked a repetitive question guys
I'm not sure if you can use a PC but I wouldn't see why not .. if you can you could probably get a bluetooth dongle to add BT to your PC (and probably less than $10)


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion NEW KK Multicopter Core Board V5.5 Quadcopter and firmware loader terriwang Multirotor Drone Talk 1 Apr 05, 2016 04:21 AM
Sold KK Multicopter Core Board V5.5 Quadcopter and firmware loader $95 Shipped terriwang Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 20 Jun 05, 2011 11:34 PM
Gallery KK Multicopter multicontroller v5.5,330 and MK sean520 Multirotor Drone Talk 3 Apr 03, 2011 09:47 PM
Discussion Wanted -- KK Multicopter controller // XX Controller Chris Moon Multirotor Drone Talk 0 Feb 07, 2011 10:21 AM