Thread Tools
Old Mar 28, 2012, 11:07 AM
Thint1 is offline
Find More Posts by Thint1
Registered User
Thint1's Avatar
hi Renatoa,
thank you for the link!
as i understand: this element is for the filtering between power supply and video power .... to burn this element there must be a short connection outside the plug (in the plane) for video/audio to burn this.

the workaround is to make the bridge on the pcb.

but for a repair i need the definiton of this element ... any idea?

cheers Thomas
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 28, 2012, 11:26 AM
Devonboy is offline
Find More Posts by Devonboy
Registered User
@ whakahere,

I used a 3.3v 800mA Low Drop Out regulator
http://www.national.com/mpf/LM/LM1117.html#Overview

Nigel.
Old Mar 29, 2012, 02:02 PM
Airbuzzler is offline
Find More Posts by Airbuzzler
Registered User
Hey guys I got some problems with my fochtech modules. I got a RX Module which is working pretty nice. But my TX Module is causing some problems. I dont get a signal from the TX to RX. Just If I am turning the TX there is short signal on the screen. I checked all connections and resoldered them but nothing seem to work. I am using the 200mW 5,8ghz module from fochtech and I am powering it with an 3,3V UBEC.

Anyone got an idea ?
Old Mar 29, 2012, 02:33 PM
futurebreeze is offline
Find More Posts by futurebreeze
FPV addicted
futurebreeze's Avatar
Did you set the channels properly?
Old Mar 29, 2012, 02:40 PM
Airbuzzler is offline
Find More Posts by Airbuzzler
Registered User
I soldered them all to GND for the first tests. That should work ?! Later I will install a switch for changing channels.
Old Mar 29, 2012, 02:47 PM
futurebreeze is offline
Find More Posts by futurebreeze
FPV addicted
futurebreeze's Avatar
Yes the TX should work, you are now on 5705 mHz channel. The same must be on your RX, of course, all the switches to ON position. Like in the picture below:
Old Mar 29, 2012, 03:14 PM
Airbuzzler is offline
Find More Posts by Airbuzzler
Registered User
Thank you so much. It was not exactly the way you told but now its working

But I also got the problem with the lines and when I am just soldering a cap 470uf the TX is not working anymore. Any solution ?
Old Mar 29, 2012, 04:04 PM
markus123456 is offline
Find More Posts by markus123456
Registered FPVer :)
markus123456's Avatar
Quote:
Originally Posted by futurebreeze View Post
Yes the TX should work, you are now on 5705 mHz channel. The same must be on your RX, of course, all the switches to ON position. Like in the picture below:
Err...

If he soldered all the connectors on the tx to GND, then he's on channel 8 which equals 5945Mhz.

Leaving the connections OPEN (not connected to GND) would put him on channel 1, alas 5705Mhz.

However, your advice to switch all rx switches to ON (alas down) was correct as this also sets the rx to channel 8 => 5945Mhz


Markus
Old Mar 29, 2012, 04:19 PM
renatoa is offline
Find More Posts by renatoa
Registered User
Err... nope, viceversa

"Channels selection are below:

Ch1 pin + Ch2 pin + Ch3 pin connect to ground (Channel 1 - 5.705 gHz)
...
DEFAULT - no connect to ground (Channel 8 - 5.945 gHz)"

Quoted from fpvhobby
Old Mar 29, 2012, 04:31 PM
rcall is offline
Find More Posts by rcall
FPVing for fun...
rcall's Avatar
Quote:
Originally Posted by RENATOA View Post
Err... nope, viceversa

"Channels selection are below:

Ch1 pin + Ch2 pin + Ch3 pin connect to ground (Channel 1 - 5.705 gHz)
...
DEFAULT - no connect to ground (Channel 8 - 5.945 gHz)"

Quoted from fpvhobby
that's correct, that's how I am using it at 5.705 GHz...
Old Mar 29, 2012, 04:34 PM
Devonboy is offline
Find More Posts by Devonboy
Registered User
Err... I'm with Markus on this one.

Direct from Sky-rf...PDF
http://www.sky-rf.com/Upfile/2011815...1562268065.pdf

Nigel.
Old Mar 29, 2012, 04:40 PM
markus123456 is offline
Find More Posts by markus123456
Registered FPVer :)
markus123456's Avatar
Quote:
Originally Posted by Devonboy View Post
Err... I'm with Markus on this one.

Direct from Sky-rf...PDF
http://www.sky-rf.com/Upfile/2011815...1562268065.pdf

Nigel.
I'm with myself too. But hey, maybe we all should vote. I hope the modules respect democracy!

SCNR,

Markus
Old Mar 29, 2012, 04:57 PM
costi_n is offline
Find More Posts by costi_n
Registered User
Quote:
Originally Posted by markus123456 View Post
Err...

If he soldered all the connectors on the tx to GND, then he's on channel 8 which equals 5945Mhz.

Leaving the connections OPEN (not connected to GND) would put him on channel 1, alas 5705Mhz.

However, your advice to switch all rx switches to ON (alas down) was correct as this also sets the rx to channel 8 => 5945Mhz


Markus
Errr...conecting all pins to GND vtx is on CH1 5705Mhz
Old Mar 29, 2012, 05:02 PM
Devonboy is offline
Find More Posts by Devonboy
Registered User
Spectrum Analyser anyone?

Nigel.
Old Mar 29, 2012, 05:15 PM
costi_n is offline
Find More Posts by costi_n
Registered User
Quote:
Originally Posted by Devonboy View Post
Spectrum Analyser anyone?

Nigel.
Me. Frequency counter.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Poor range: Identifiy this 5.8Ghz(?) antenna nosaari FPV Talk 7 Aug 12, 2013 01:48 AM
Cool Hobbyking has cheap 5.8ghz 200mW sets. SargeNZ FPV Talk 7 Mar 06, 2012 10:32 AM
Discussion 5.8ghz 200mw on Blade 120 SR - pics Vitamin_J FPV Talk 2 Mar 27, 2011 11:25 AM
Sold FPV a/v system 5.8ghz 200mW NEW karolpenconek FPV Equipment (FS/W) 1 Mar 22, 2011 09:01 PM
Sold 5.8GHz / 200mW Video Tx and Rx. New. Mr.RC-CAM FPV Equipment (FS/W) 1 Nov 02, 2010 10:07 PM