Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Mar 25, 2011, 09:30 AM
Registered User
Help!

Heng Long snow leopard wont start


hello.
i just got my father a heng long tank for his 65th birthday, cause he is all about the military cars and big trucks. i figured id give him something small to enjoy inside and in the garden..

I got a Heng Long Snow leopard, with the BB-gun and smoke. (import from germany, since i live in sweden i really cant go to the store..)
We charged the battery for the tank and put in fresh ones in the controller.
when i try to start up: nothing happens, exept for the headlight flashing= not able to control the tank. thats it.

ive been trying to fool around with the radio(?)crystals, but i cant figure out what to do with them (looks like two male connectors, so its hard to get them to sync by connecting them(?)

ANY tips for this is good, id really like my dad to be able to enjoy his gift.

pics can be posted if that helps!!

fingers crossed!
thanks
/ Alexander
Sign up now
to remove ads between posts
Mar 25, 2011, 06:05 PM
Registered User
mickridge's Avatar

non starter


on the hand controller at the bottom are 3 press buttons, PRESS THE BUTTON ON THE LEFT.
Mar 25, 2011, 07:02 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by mickridge View Post
on the hand controller at the bottom are 3 press buttons, PRESS THE BUTTON ON THE LEFT.
The button With the key on? Tried, but still Nothing..

Due to the manual i think i somehow must get the headlight to stop flashing before i Will be able to control the tank..
Mar 25, 2011, 07:27 PM
So many tanks, so little money
Yellowshaker's Avatar
Once the tank starts the headlights will come on solid. When you hit the key you should hear the engine start up sound. You may have a bad controller or even the reciever board in the tank.
Mar 26, 2011, 02:47 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Yellowshaker View Post
Once the tank starts the headlights will come on solid. When you hit the key you should hear the engine start up sound. You may have a bad controller or even the reciever board in the tank.
there is no sound / no reaction whatsoever when i push the key-button.
is this one a basket case then?
Mar 26, 2011, 01:23 PM
So many tanks, so little money
Yellowshaker's Avatar
Well, one thing I would check is the connection on the reciever board. It's the 3 wire connector going from the rx-18 to the other board. Maybe there is a bad connection there?
Mar 26, 2011, 03:20 PM
Registered User
MassiveOverkill's Avatar
Check the crystals in both the tank and transmitter, reinsert them. The power LED on the transmitter is lit right?
Mar 28, 2011, 06:16 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by MassiveOverkill View Post
Check the crystals in both the tank and transmitter, reinsert them. The power LED on the transmitter is lit right?
transmitter lights up.
how do i check the crystals? ive tried to remove and reinsert them, is there any other actions to consider here?
Mar 28, 2011, 06:18 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Yellowshaker View Post
Well, one thing I would check is the connection on the reciever board. It's the 3 wire connector going from the rx-18 to the other board. Maybe there is a bad connection there?
does this means i have to dismantle the tank?
Mar 28, 2011, 11:42 AM
Registered User
MassiveOverkill's Avatar
Quote:
Originally Posted by xpallax View Post
transmitter lights up.
how do i check the crystals? ive tried to remove and reinsert them, is there any other actions to consider here?
Basically remove and reinsert.......without ordering a second set, which is actually cheap, or putting yours in a known-good setup, there's no other way to check them.
Mar 28, 2011, 08:22 PM
Registered User
Did you check if your crystals are matching ???
For example ; if you have a " 03 TX " on your transmitter ; you need a " 03 RX " in the tank ( you access the crystal by removing the battery cover ) ..
I would check that before opening the tank
Mar 28, 2011, 08:53 PM
Registered User
MassiveOverkill's Avatar
Quote:
Originally Posted by strmnd54 View Post
Did you check if your crystals are matching ???
For example ; if you have a " 03 TX " on your transmitter ; you need a " 03 RX " in the tank ( you access the crystal by removing the battery cover ) ..
I would check that before opening the tank
Good point, kind of take it for granted they should match and that the tanks would be bench-tested before leaving the factory.
Mar 29, 2011, 06:00 PM
Semper Fi
GreenAmphibian's Avatar
Do not take anything from HL for granted.
Mar 31, 2011, 08:49 AM
Registered User
Hood news!
I got a hold of the store, and they are sending out a new one!
Mar 31, 2011, 03:05 PM
Registered User
Windspiral's Avatar
Quote:
the tanks would be bench-tested before leaving the factory.
IMO you have more chance of being bitten by a lettuce


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Pershing/Snow Leopard Devildog RC Tanks 37 Feb 24, 2011 11:15 PM
Help! Heng Long Leopard 2 A5 1:24 loosebruce RC Tanks 3 Nov 29, 2010 10:12 PM
Discussion Heng Long Tanks MacGuy RC Tanks 3 Nov 09, 2010 10:53 AM
Discussion Heng Long Snow Leopard 1/16th mikesndbs RC Tanks 25 Jul 16, 2010 07:02 PM
Discussion Heng Long tank more realistic start-up strmnd54 RC Tanks 4 Mar 13, 2010 05:59 PM