GMFC Foam cutting software - Page 2 - RC Groups
Thread Tools
Feb 10, 2011, 03:22 PM
Ground-Attack!
Martin@ul.ie's Avatar
Quote:
Originally Posted by gm.cnc
BTW, have a look to my rafale in my blog http://blog.gmfcsoft.com/
and here : http://www.gmfcsoft.com/rafaleV2

It will give you an idea of the precision you can reach...

Gilles
Wow! I'd be afraid to fly it, but it does look amazing.

Thanks for your help.
Sign up now
to remove ads between posts
Feb 10, 2011, 03:30 PM
Ground-Attack!
Martin@ul.ie's Avatar
Quote:
Originally Posted by Ward Hagaman
Martin, I'm not sure where you are located, but if you want to try dense(ish) expanded bead foam, you might be able to look for an architectural foam cutting service and purchase foam from them. Here in San Diego there is a place called Foamco that cuts columns, moldings and trim pieces for stucco or plastering. They have 8' by 8' by 20' pieces of 1, 2 and 3 pound/cubic foot foam that they will just slice off whatever size piece that you need.

Ward
Thanks Ward. I live in Spain (Just updated my location) You got me thinking... I see a lot of moulded foam used in buildings here. I'll keep a look out.
Feb 11, 2011, 03:42 AM
Ground-Attack!
Martin@ul.ie's Avatar

Driver Conflict?


Me again!

I am considering saving up for GMFC pro, but I want to retain Mach3 on my desktop to control my milling.

Is there any conflict between the Mach3 and GMFC paralell drivers?
Can they co-exist successfully?
Will I need to get the USB Dongle?

Thanks in advance...

Martin
Feb 11, 2011, 04:15 AM
Registered User
gm.cnc's Avatar
Quote:
Originally Posted by Martin@ul.ie
Me again!

I am considering saving up for GMFC pro, but I want to retain Mach3 on my desktop to control my milling.

Is there any conflict between the Mach3 and GMFC paralell drivers?
Can they co-exist successfully?
Will I need to get the USB Dongle?

Thanks in advance...

Martin
Hi Martin,

There is probably a conflict between the drivers. Still I never tested this.

GMFC needs a timer on the parallel port. You can build one based on the schematics on my site.

The alternative is the GGC USB interface that has its own internal timer.

Gilles
Feb 17, 2011, 04:53 AM
Registered User
gm.cnc's Avatar

Version 3.88.5 is online


Hi All,

This version corrects few bug fixes:

- Motor timeout in the Zero dialog
- Panel selections in the project menu

Enjoy

Gilles
Feb 17, 2011, 08:49 PM
Missileer Extraordinaire
Mel Duval's Avatar
Giles,
Has there been any progress in adaping teh drivers for XP for GMFC PE?

thx,
Mel Duval

BTW, the GCC USB interface works great.....mhd
Feb 18, 2011, 02:15 AM
Registered User
gm.cnc's Avatar
Quote:
Originally Posted by Mel Duval
Giles,
Has there been any progress in adaping teh drivers for XP for GMFC PE?

thx,
Mel Duval

BTW, the GCC USB interface works great.....mhd
No, the reason is that this is a commercial choice. Also the PE version will not evolve anymore in term of features.

XP is supported by the LIGHT, PRO and EXPERT versions

Gilles
Feb 20, 2011, 10:21 AM
Terry Harner AREA-52
The End's Avatar

Gmfc !!


Gilles, glad to see you here!
Feb 21, 2011, 10:42 AM
Cognitive dissonance
kcaldwel's Avatar
...
Last edited by kcaldwel; Jan 24, 2012 at 05:58 PM.
Feb 21, 2011, 10:59 AM
Registered User
gm.cnc's Avatar
Quote:
Originally Posted by kcaldwel
Finally, a solution to the foam waste problem:

http://www.blest.co.jp/seihin-english.html

Make it into oil! The 10k price tag is a bit high though.

Kevin

Do you mean that you are still wasting foam
Feb 21, 2011, 06:46 PM
Registered User

GMFC and Mach3 on same computer


Hi Group,
I have run both with out driver problems on the same computer.
When I switch from one to the other I just change out the printer port cable.
I have been using a Atom mother board that has a printer port and have not had
any problems.
My driver boards are from Hobby CNC,
on the GMFC side I have the one with the timer.
Regards
Robert
Feb 23, 2011, 05:38 AM
Ground-Attack!
Martin@ul.ie's Avatar
That's encouraging Robert.
When the new power supply for the wire arrives, I'll try it too.
The Mach3 driver seems to load only when Mach3 is running...

I'll post how I get on later...
Mar 08, 2011, 05:41 PM
Registered User
Kevin Matney's Avatar

Foam waste


Quote:
Originally Posted by kcaldwel
Finally, a solution to the foam waste problem:

http://www.blest.co.jp/seihin-english.html

Make it into oil! The 10k price tag is a bit high though.

Kevin
This is what I do.
Mar 08, 2011, 05:52 PM
Registered User
Ward Hagaman's Avatar
Very impressive!
Mar 09, 2011, 01:03 AM
Just fly it!
wyowindworks's Avatar
Sweet. Packing material to boot! How are you powering the wires?


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Foam works foam cutting software issue airmcn_3 The Builders Workshop 6 Sep 03, 2017 10:38 PM
Discussion CNC Foam Cutting problem with GMFC wimmeke CAD/CAM 0 Jan 14, 2010 01:24 PM
CNC software for foam cutting KAMarks The Builders Workshop 0 Sep 15, 2002 09:20 PM
foam cutting software Dinah Power Systems 0 Mar 19, 2002 11:08 PM
Foam cutting CNC software foam_man Foamies (Kits) 10 Sep 08, 2001 09:50 AM