Thread Tools
Old Oct 27, 2012, 08:27 PM
2500GENE is offline
Find More Posts by 2500GENE
Why so serious?
2500GENE's Avatar
Quote:
Originally Posted by wopachop View Post


RX is blinking. I took a pic. Its not the cleanest setup. My satellite RX is down lower...sandwiched between the side of the battery box and the foam. The sat RX had a solid red light. Not sure if it blinks too sometimes.

What you guys think?
Move the sat RX to the back of the fuse away from the esc and battery, then re- adjust your COG.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 28, 2012, 05:32 AM
Flypoppa is offline
Find More Posts by Flypoppa
Me a long time ago
Flypoppa's Avatar
Quote:
Originally Posted by wopachop View Post
Im still losing contact between radio and RX. Pretty sure it happened the other day. Just real quick blips of nothing. Its hard to tell because its gusty here. Plane is always getting knocked around. I forgot the check the RX for blinking.

But today i lost contact for a couple seconds. Felt like forever. Just about crashed down in the valley. I was about to give up and just start walking to it. Luckily i kept the throttle pinned with the elevator pulled full back. Watching watching watching....then boom it comes back to life. I was thinking to myself NEVER EVER give up. Wow that was nerve racking.

I get some altitude and circle around to try and land on the dirt road. Im flying in the desert. Its losing contact still but just real quick. Heart is pumping like mad and i get it back over to me and land safely.

RX is blinking. I took a pic. Its not the cleanest setup. My satellite RX is down lower...sandwiched between the side of the battery box and the foam. The sat RX had a solid red light. Not sure if it blinks too sometimes.

I went into my MONITOR with everything still turned on. The controls move smoothly. I dont know what the hell to do. Would suck having to send in the TX and wait.

What you guys think?
I believe that you have a problem in the wiring. A faulty join somewhere. What with the vibration that one would get from motors, etc, this could be the cause.
I know that sometimes a TX could be a problem. But I can't remember if you have tried another model, and do you still have problems?
Old Oct 28, 2012, 03:24 PM
Rcbyair is offline
Find More Posts by Rcbyair
How's the wind today?
Rcbyair's Avatar
I just bought this starmax j3 cub.
And although my Modified HZ Supercub Floatplane is still number one, I loved the build simplicity and flying magic that this model offered. $109.00 us from Hobbyking.

Starmax 1400 MM Piper J3 Cub (5 min 1 sec)
Old Oct 28, 2012, 07:26 PM
wopachop is offline
Find More Posts by wopachop
Registered User
Yes i have had problems with 2 different planes. Each one running its own Orange RX 6 channel.

Both planes i have modified and wired myself. It is quite possible that i have a loose joint with both planes. Would be very disappointed with myself if thats the case.

Whats weird is i can fly many batteries through the cub with no problems. Then outta nowhere mid flight im losing contact. Im thinking i should see the problem happening more often.

Also it happens in different orientations.

I should move the sat RX further back.

Got back from partying last night. Man there is no wind right now i wanna fly!!! Put LEDs in this plane. Still waiting to try a night flight for the first time. Wanted to wait until it was a calm night.

I have a pretty cool landing gear setup. I should take pics before i fly again. Just in case something happens..
Old Oct 29, 2012, 03:38 AM
Chompwat is offline
Find More Posts by Chompwat
Tally Ho Chaps!
Chompwat's Avatar
Quote:
Originally Posted by Rcbyair View Post
I just bought this starmax j3 cub.
And although my Modified HZ Supercub Floatplane is still number one, I loved the build simplicity and flying magic that this model offered. $109.00 us from Hobbyking.

http://www.youtube.com/watch?v=PlWGex4BrrY&feature=plcp
Cool video Rcbyair, and a lovely plane. I'm assuming it's ARF at that price. How have you equipped it?

On a side note my daughter did her second year at Trent Uni about 5 years back. She did some tree planting up north and fell in love with the country and her gang boss. She married him last year and lives in Orillia ON.
Last edited by Chompwat; Oct 29, 2012 at 03:45 AM.
Old Oct 30, 2012, 05:04 PM
cgschaefer is offline
Find More Posts by cgschaefer
Registered User

Brownouts


I've also had some issues with brownout, at least I think so. Twice I've nearly lost control of my HZ Super Cub while flying at the local school. Both times, I lost throttle and servo control for about 5 seconds before I regained control. And both times I recovered before the plane crashed. I'm flying the RTF version with the included brushed motor and the Spektrum DX4e.

I don't believe I've definitively located the problem but during a postflight inspection after the last incident I discovered that the RX antenna, which appears to be a bare wire for the last inch or so, had pulled out from the tape holding it to the inside of the fuselage and was touching the metal elevator pushrod. I retaped the antenna wire to the fuselage but I've not yet test flown the airplane since then.

After the first incident, I replaced the AA batteries in the TX with fresh ones and made sure that the LiPo battery was fully charged. Didn't seem to be the issue, though.
Old Oct 30, 2012, 05:13 PM
quitcherbitchen is offline
Find More Posts by quitcherbitchen
Bombs away!!!
quitcherbitchen's Avatar
That will do it with the antenna, but usually it is more of a glitch not a brown out. Yours sounds like a brown out.
Old Oct 30, 2012, 05:27 PM
cgschaefer is offline
Find More Posts by cgschaefer
Registered User
Quote:
Originally Posted by quitcherbitchen View Post
That will do it with the antenna, but usually it is more of a glitch not a brown out. Yours sounds like a brown out.
Over the winter, I'm going to do a "chop, cut, rebuild" of my SC. I'm going to basically do what everyone else has done -- ailerons, brushless upgrade, flatten the wing, larger LiPo, and a new RX and ESC. Now, if I can only figure out why I can't get the damn spinner off the plane, I'll be set.
Old Oct 30, 2012, 05:37 PM
cmdl is offline
Find More Posts by cmdl
http://www.sgvhumane.org/
cmdl's Avatar
Quote:
Originally Posted by cgschaefer View Post
Now, if I can only figure out why I can't get the damn spinner off the plane, I'll be set.
if i recall, on the stock setup you have to pinch the spinner to get a grip on it and then unscrew it.
Old Oct 30, 2012, 07:49 PM
2500GENE is offline
Find More Posts by 2500GENE
Why so serious?
2500GENE's Avatar
Quote:
Originally Posted by cgschaefer View Post
Over the winter, I'm going to do a "chop, cut, rebuild" of my SC. I'm going to basically do what everyone else has done -- ailerons, brushless upgrade, flatten the wing, larger LiPo, and a new RX and ESC. Now, if I can only figure out why I can't get the damn spinner off the plane, I'll be set.
Stop being so gentle with it. It's a hunk of rubber. Just grab it and pull it straight off.
Old Oct 31, 2012, 09:14 AM
dazed&confuzed is offline
Find More Posts by dazed&confuzed
FAA - Foam Abusers Anonymous
dazed&confuzed's Avatar
Quote:
Originally Posted by cgschaefer View Post
Over the winter, I'm going to do a "chop, cut, rebuild" of my SC. I'm going to basically do what everyone else has done -- ailerons, brushless upgrade, flatten the wing, larger LiPo, and a new RX and ESC. Now, if I can only figure out why I can't get the damn spinner off the plane, I'll be set.
I just peeled back the rubber flaps between the blades and unscrewed it.
Old Oct 31, 2012, 12:37 PM
orangephoner is offline
Find More Posts by orangephoner
Registered User
orangephoner's Avatar
So I was just flying everything was great but on my second pack mayb half way thru the motor cut out and it started falling. Then about 2 seconds later it turned back on and flew fine. I checked all the wires and plugs and everything seems fine. Its not acting weired anymore. I'm using a dx7. Any thoughts of mayb what happened?
thanks
Old Oct 31, 2012, 12:40 PM
quitcherbitchen is offline
Find More Posts by quitcherbitchen
Bombs away!!!
quitcherbitchen's Avatar
Voltage sag.
Old Oct 31, 2012, 12:58 PM
orangephoner is offline
Find More Posts by orangephoner
Registered User
orangephoner's Avatar
Is there any cure for a voltage sag?
Old Oct 31, 2012, 02:04 PM
chucksolo69 is offline
Find More Posts by chucksolo69
Registered User
You have the ACT turned off right? ACT can get confsed if flying over light sand or water. Symptoms are motor cutting off. For example, if you are flying level and have ACT turned on and do a loop, half way through the loop the ACT will kill the motor until the plane is flying level again. I thought there was something wrong with my HZ Super Cub motor/ESC when this first happened. I simply turn off the ACT on my TX and the problem ceases.


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Ultimate HobbyZone SuperCub Help Thread (part 3) ArsonDave Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 33164 Nov 15, 2010 12:35 AM
Discussion Ultimate HobbyZone SuperCub Help Thread (Part 2) guapoman2000 Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 1102 Jul 03, 2008 12:34 PM
Discussion Ultimate HobbyZone SuperCub Help Thread (part I) TheDustyPagan Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 8442 Apr 19, 2008 09:23 PM
The Ultimate Slow Stick Help Thread - Part 4 Martin Hunter Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 824 May 31, 2004 02:00 AM
The Ultimate Slow Stick Help Thread - Part 2 Martin Hunter Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 565 Feb 17, 2004 11:35 AM