Mikrokopter / UAVP / quadrocopter / quadrotor build -- Part 2 - Page 204 - RC Groups
Thread Tools
Sep 07, 2011, 04:48 AM
Registered User
tupelo's Avatar
Has anyone used this receiver with Futaba transmitter and Mikrokopter? If yes, any experiences regarding range, reliability etc?

http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=80
Sign up now
to remove ads between posts
Sep 07, 2011, 04:57 AM
Gravity sucks :)
Yes I'm using it with my 10CHG, so far so good. Dunno about the range since I never fly that far, probably only 200-300m. No glitch or something that.
Sep 07, 2011, 01:26 PM
Registered User
Hey guys, when I have my transparent cover on my QuadroXL Blctrl temp is 20C higher than without it.

Any solutions to this? I'm thinking of drilling some holes, but I don't know where is the best place to put them.
Sep 08, 2011, 01:17 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by miza
Hey guys, when I have my transparent cover on my QuadroXL Blctrl temp is 20C higher than without it.

Any solutions to this? I'm thinking of drilling some holes, but I don't know where is the best place to put them.
See this pic gives you some idea or just one in the top
Sep 08, 2011, 01:23 AM
Registered User
Hello everyone. I have someones quad here they want me too fix and tune. This is normally no problem. MK 2.0 ME red board; I got it to fly nice.. but I have to give it more the 1/2 gas to hover, he has the robbe 2827-35 motors, 10 inch props on 3 cell; around 1000 grams flying weight. It seems like they are not pulling what they need too and alt hold dropps like a rock at mid stick with default settings. any hints? I was thinking of changing the motors to something proven for the frame and see what happens ? but he said they worked on this frame before. everything looks good in the Mktools. everything mostly stock. It seems like a setting, but thing is coming to mind. The motors look like NEW ,with no binding, no noises coming from them, super smooth.

any hints would be helpful.

thank you much
Sep 08, 2011, 01:27 AM
Suspended Account
Sounds like its in vario mode and someone forgot to turn off the althold switch
Disable altitude hold or turn off the setpoint switch and you should be good.
Sep 08, 2011, 11:55 AM
Registered User
OK I will check that..

I know it is in Acoustic Vario mode,it beeps when the HH mode is on (and not mid stick). But at mid stick "when the beeping" stops It keeps on falling fast.

I need to put more gas, and it beeps like it is climbing, but it really is keeping HH.

Disable altitude hold or turn off the setpoint switch and you should be good. = No HH mode at all ?

I thought the althold switch is need to tune on any kind of HH

I guess I am not understanding.. sorry
Sep 08, 2011, 11:57 AM
Suspended Account
Just disable it. (uncheck [ ] Altitude Hold on 1st config tab). If it works properly with it off, then it's just some dumb setting -> reset everything to defaults and try again.
Sep 08, 2011, 12:25 PM
Registered User
o..ok...duh....lol.. you want me to test it without HH hold..

Yes It still takes 3/4 gas to sit at a hover (NO HH)... everything back on default. no HH or anything checked in the 1st tab..

popped 12 in props on. and still did not seem to make a difference..

going to change out these motors I guess and see what happens //

kedas out to the rescue.
Last edited by witespy; Sep 08, 2011 at 12:32 PM.
Sep 08, 2011, 01:23 PM
Registered User
dragant's Avatar
Royal complex in Belgrade. I had Gyro D set to high and that was the reason for some vibrations.

Beli dvor (3 min 21 sec)
Sep 08, 2011, 02:20 PM
Registered User
Thats vibration free compared to what I am getting LOL

Nice video
Sep 08, 2011, 11:43 PM
Registered User
swapped out the motors.. still dropped like a drop in HH mode...lame

If I hook it up to the MK tools. The height value will slowly drop.

after some searching I found people with the same problem but no answers ....
Sep 08, 2011, 11:51 PM
Suspended Account
Welcome to MK.
You probably soldered it wrong.
Sep 08, 2011, 11:58 PM
Gravity sucks :)
Quote:
Originally Posted by witespy
swapped out the motors.. still dropped like a drop in HH mode...lame

If I hook it up to the MK tools. The height value will slowly drop.

after some searching I found people with the same problem but no answers ....
I would try 4s.
Sep 09, 2011, 12:48 AM
MultiRotor Jedi
simonjardine's Avatar
Quote:
Originally Posted by witespy
swapped out the motors.. still dropped like a drop in HH mode...lame

If I hook it up to the MK tools. The height value will slowly drop.

after some searching I found people with the same problem but no answers ....
I reckon its the voltage regulator

Simon


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Mikrokopter Okto 2 build Roger_IIT Multirotor Drone Talk 6 Feb 03, 2011 09:22 AM
Discussion Mikrokopter ME 2.0 Okto Build robin4 Multirotor Drone Talk 16 Jan 12, 2011 03:07 PM
Discussion Mikrokopter / UAVP / quadrocopter / quadrotor build Arthur P. Multirotor Drone Talk 16696 Nov 10, 2010 05:49 PM
Discussion X-3D Brushless Quadrocopter, general quadrocopter, x-ufo discussion PART 2 tend2it Multirotor Drone Talk 2203 Nov 08, 2008 09:23 PM