Thread Tools
Old Apr 28, 2011, 01:12 PM
dleroi is offline
Find More Posts by dleroi
Don L.

SD GPX File


Does anyone know the unit of measure for the altitude tag in the GPX file on the SD card?

- Don
Sign up now
to remove ads between posts
Old Apr 28, 2011, 07:00 PM
don_cocinero is offline
Find More Posts by don_cocinero
Tinkerer
don_cocinero's Avatar
Quote:
Originally Posted by dmsgodeep View Post
Speaking of batteries...I have been using the Rhino 4900mah 3s batteries. The 4s version is $50 on HobbyKing. Does anyone have any other suggestions on batteries...or are those probably the best deal out there?

Thanks,
Brent
Hey Brent,
I have been trying these out and I do like the hard case both for looks and protection. In so far as extra weight goes, I have not noticed any changes in performance. I know my setup is slightly different to yours but I do not think there will be any issues.

Cheers
Old Apr 28, 2011, 10:23 PM
albertog is offline
Find More Posts by albertog
Registered User
albertog's Avatar

Mkgps no fix


Hello.

I'm trying to upload to the MKGPS using the u-center v.5.07 the firmware
MKGPS_01_2008a. When i try doing this i get timeouts and at the end a
pink screen which tells me there are errors.

I'm doing this in the last resource since i can't get a fix.

Question: if the battery is bad or not enought charge will this u-center software give me this type of error???

Thanks.
Old Apr 29, 2011, 02:19 AM
Vitalik is offline
Find More Posts by Vitalik
Registered User
Vitalik's Avatar
Quote:
Originally Posted by albertog View Post
Hello.

I'm trying to upload to the MKGPS using the u-center v.5.07 the firmware
MKGPS_01_2008a. When i try doing this i get timeouts and at the end a
pink screen which tells me there are errors.

I'm doing this in the last resource since i can't get a fix.

Question: if the battery is bad or not enought charge will this u-center software give me this type of error???

Thanks.
0. Go outside!
1. Connect MKGPS directly to PC using USB. GPS led should be ON.
2. Start u-center
3. Look at PC properties to find out what COM was given to GPS.
4. Set this COM in u-center, green connection light must be blinking in u-center
5. If u-center can see satellites after 5-10 minutes GPS working check the battery and reload setttings, if not - 99% GPS died because of static.
Old Apr 29, 2011, 06:28 AM
MalaysianFlyer is offline
Find More Posts by MalaysianFlyer
Registered User
Quote:
Originally Posted by albertog View Post
Hello.

I'm trying to upload to the MKGPS using the u-center v.5.07 the firmware
MKGPS_01_2008a. When i try doing this i get timeouts and at the end a
pink screen which tells me there are errors.

I'm doing this in the last resource since i can't get a fix.

Question: if the battery is bad or not enought charge will this u-center software give me this type of error???

Thanks.
I had this problem when i used the wrong baud rate, check the wiki for the correct baud rate, i think its 57600
Old Apr 29, 2011, 09:56 AM
dragant is offline
Find More Posts by dragant
Registered User
dragant's Avatar
Quote:
Originally Posted by AndrKolom View Post
Very smooth video, Dragan! Congratulations!
Quote:
Originally Posted by tunin View Post
Awesome video man, very smooth and the music fits it great. Congrads.
Thanks
Old Apr 29, 2011, 01:44 PM
dmsgodeep is offline
Find More Posts by dmsgodeep
Registered User
Quote:
Originally Posted by don_cocinero View Post
Hey Brent,
I have been trying these out and I do like the hard case both for looks and protection. In so far as extra weight goes, I have not noticed any changes in performance. I know my setup is slightly different to yours but I do not think there will be any issues.

Cheers
Thanks Don. I was just looking at those. It seems like it would be nice to have the hard case around the battery for extra protection and easier mounting.

I'll take another look.
Brent
Old Apr 29, 2011, 11:14 PM
alros_100 is offline
Find More Posts by alros_100
Registered User
Quote:
Originally Posted by Vitalik View Post
0. if not - 99% GPS died because of static.
Ah... the infamous static blowing our GPS. Yes that happened to me according to MK with a unit that was dead on arrival.

Hey does anyone from MK ever visit this board and offer any assistance. Would be nice for the thousands of dollars spent on their products by single individuals to offer some assistance.

Thank fully my MK is working well at the moment and it is the best performing quad - just the lack of direct customer support as most of us understand support is trying to say the least....ending rant now.

Al
Old Apr 29, 2011, 11:53 PM
skycraft media is offline
Find More Posts by skycraft media
Registered User
What does it mean if one of my motors is hard to start, but once it does, everything seems to be working fine, except it gets noticeably hotter than the others?
Old Apr 29, 2011, 11:56 PM
saabguyspg is offline
Find More Posts by saabguyspg
saabguyspg's Avatar
likely a bad bearing
Site Sponsor
Old Apr 29, 2011, 11:59 PM
skycraft media is offline
Find More Posts by skycraft media
Registered User
It seems to turn fine by hand, also when spooling down, it rotates as long as the others, it doesn't appear to be binding, do you still suspect the bearing? Any other tell tale signs I should look for?
Old Apr 30, 2011, 02:11 AM
alros_100 is offline
Find More Posts by alros_100
Registered User
Quote:
Originally Posted by skycraft media View Post
What does it mean if one of my motors is hard to start, but once it does, everything seems to be working fine, except it gets noticeably hotter than the others?
I had a situation like that. I thought it was something to do with the ESC, but it ended up being one if the windings connections going to one of the three motor wires had come appart. I was able to open the motor and solder the connection back at the inside base of the motor.

1st try running the bad motor through a normal ESC and see if it starts ok or if it has the same behaviour. IF it does show the same behaviour, you need to open up the motor carefully and check where the windings at the base come together to form the three motor wires. If this is one of the roxxy motors like mine, one of the three winding bundels that form a single motor wire broke.

If all the winding are good, then you can replace the bearings as per the other suggestion - but I am willing to bet its one of the wires. Search google on how to remove an outrunner can. The instruction I saw said to remove the bearings. I would try not to remove bearings unless you have to. I damaged mine trying to remove them.

Al
Old May 01, 2011, 04:51 AM
booma is offline
Find More Posts by booma
Flying Kiwi
booma's Avatar
I dare you to.....

http://www.visionresearch.com/Produc...Miro-Airborne/
Old May 01, 2011, 08:58 AM
wavess is offline
Find More Posts by wavess
FPV Flyer
wavess's Avatar
First flights of my new Okto XL:

Okto XL Maiden (1 min 46 sec)
Old May 01, 2011, 10:36 AM
Ab74 is offline
Find More Posts by Ab74
Registered User
nice! are you using mk motors? which camera mount are you using?

tnx


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Mikrokopter Okto 2 build Roger_IIT Multirotor Talk 6 Feb 03, 2011 09:22 AM
Discussion Mikrokopter ME 2.0 Okto Build robin4 Multirotor Talk 16 Jan 12, 2011 03:07 PM
Discussion Mikrokopter / UAVP / quadrocopter / quadrotor build Arthur P. Multirotor Talk 16696 Nov 10, 2010 05:49 PM
Discussion X-3D Brushless Quadrocopter, general quadrocopter, x-ufo discussion PART 2 tend2it Multirotor Talk 2203 Nov 08, 2008 09:23 PM