Sony Vegas Problem - RC Groups
Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Jul 12, 2010, 04:41 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Discussion

Sony Vegas Problem


Hi lads im having problems with sony vegas 9. Compare the two videos and see the sony vegas version has horizontal line disturbance. Im outputting in same format as what the original video is. Its doing it with all my videos

Sony Vegas version : Raw File version :
http://www.youtube.com/watch?v=51XLcjBwzq4http://www.youtube.com/watch?v=Lo3npiDGGrU
Sign up now
to remove ads between posts
Jul 12, 2010, 04:43 PM
Registered User
Kmart's Avatar
Wow. Hopefully Ian can pop in- he is a master with Vegas.

I THINK thats some sort of interlacing problem (or something wrong with your properties). What happens when you publish as something different than .mp4?
Jul 12, 2010, 04:47 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Same thing, tried mpeg2 as well same lines appear in rendering, but they never use to so i think ive done something with properties somewhere along the line
Jul 12, 2010, 04:55 PM
Registered User
Kmart's Avatar
Maybe take a screen shot of your properties?
Jul 12, 2010, 04:56 PM
Registered User
Kmart's Avatar
Check what Ian helped me set up here:
https://www.rcgroups.com/forums/show...1237558&page=5
Jul 12, 2010, 04:59 PM
SILURIA / UK
Shikra's Avatar
Try something like...
File-->properties--> field order = None

Probably depends upon vegas version.

Is source video MiniDV? Just to be sure!


Also try different option in the de-interlace method.


There are better ways, but these should get you 90% there.
Jul 12, 2010, 05:04 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Jul 12, 2010, 05:09 PM
Registered User
Daemon's Avatar
Photobucket is unresponsive so I can't see your settings. Just upload the image to rcgroups.

Anyway, it looks like interlacing so Vegas must be interlacing the vid itself, and that should be in the project properties. So yes, you want field order set to None.

ian
Jul 12, 2010, 05:13 PM
Yeah Baby
bignose13's Avatar
Surely this is something to do with deinterlaceing,just a guess mind

Simon

Edit:Ian beat me to it, gutted
Jul 12, 2010, 05:14 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
The source is SD from camcorder Shikra, those preferences dont tally up with my options

Mines Vegas Pro 9.0

Jul 12, 2010, 05:17 PM
SILURIA / UK
Shikra's Avatar
Try File-->Properties

Not the Options-->Preferences !
Jul 12, 2010, 05:21 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Yup sorry didnt realise heres the right one

Ive changed field order before i screen shot



Just testing it now
Jul 12, 2010, 05:25 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Yup thats sorted it it seems, still the lines in preview while renderring but not in output file, ill upload to youtube and post up, ive output in mp4
Jul 12, 2010, 05:29 PM
Praying for better weather
Coyote64's Avatar
Nope lines are not there before upload when played on VLC player but back when on youtube

http://www.youtube.com/watch?v=k8M9HrksieU
Last edited by Coyote64; Jul 12, 2010 at 05:49 PM.
Jul 12, 2010, 06:05 PM
Registered User
Daemon's Avatar
Quote:
Originally Posted by Coyote64
Nope lines are not there before upload when played on VLC player but back when on youtube
Don't take this the wrong way, but that's not possible. Double check that you uploaded
the correct file. VLC only deinterlaces when you tell it to, not by default,
so if you don't see interlacing artifacts in VLC then it's not an interlaced video.

And BTW, why don't you choose a test clip that actually has more motion?
I only see about 1 second of interlacing artifacts, and the rest of the video
really demonstrates nothing.

ian


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Sony Vegas Question stoked6.0 Aerial Photography 20 Mar 10, 2010 12:01 PM
For Sale Sony Vegas Movie Studio XtremeWingRC Non R/C Items (FS/W) 1 Sep 23, 2009 08:11 PM
For Sale miss vegas and miss vegas duece cmbheli Boats (FS/W) 5 Sep 08, 2009 02:22 AM
Discussion Problem With Sony HandyCam And T-REX600 MartyWakat Aerial Photography 9 May 29, 2007 01:54 PM
Problem with Sony DSC-L1 in sunny conditions flybike Aerial Photography 2 Jul 15, 2005 08:11 PM