New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Aug 23, 2012, 07:48 PM
meldar9 is offline
Find More Posts by meldar9
Registered User
meldar9's Avatar
Yeah, I could see; if I hovered close at eye level; the servo itself jittering. I just couldn't tell if it was from slop in the ball link( putting canopy grommets behind the ball links on the swash also stopped it), slop in the servo itself or just a dirty servo. Actually I didn't consider intermittent power loss. I've had the servos jittering after powering the heli up for a while; so the breaks in the battery lead causing a drop in power to the RX may have been the problem.
There was considerable slop in the servo though. Unfortunately I changed both at the same time, so it was 1 of the 2 things I repaired. Just can't say for sure which 1
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 24, 2012, 10:32 AM
Chap1012 is offline
Find More Posts by Chap1012
Epilepsy Awareness
Chap1012's Avatar
Quote:
Originally Posted by Saxguy1000 View Post
I have never considered replacing a servo for that reason. I will have to look closer to see that.
Yup, a bad servo will drain your battery lickiddy split. It's almost always the ELE servo as this is the one mostly used. I had a bad one go on my V4. I held my ear very close to the servo and heard slight chattering when given commands and my 3 batts were not holding out well at all. Once I changed out the servo, I was good to go.

Sorry for the comparison of the V4 and 120SR but, in my eyes...same, same

Mike.
Old Aug 24, 2012, 12:33 PM
Saxguy1000 is offline
Find More Posts by Saxguy1000
Rockin' & Flyin'
Saxguy1000's Avatar
Quote:
Originally Posted by Chap1012 View Post
Yup, a bad servo will drain your battery lickiddy split. It's almost always the ELE servo as this is the one mostly used. I had a bad one go on my V4. I held my ear very close to the servo and heard slight chattering when given commands and my 3 batts were not holding out well at all. Once I changed out the servo, I was good to go.

Sorry for the comparison of the V4 and 120SR but, in my eyes...same, same

Mike.
I've read on another forum that Deoxit does the trick for getting them to work again. I bought some, but haven't yet applied it.
Old Aug 24, 2012, 08:53 PM
Saxguy1000 is offline
Find More Posts by Saxguy1000
Rockin' & Flyin'
Saxguy1000's Avatar
Big news: My Champ flew home!!! It only took 3 days, but it found it's way back down the tree. Kind of like when your cat climbs one and pretends it is stuck. It's in great shape except for a few creases in the foam that I taped and back to normal. Thanks for all the tips, guys, because now I have a fishing line and weights ready for the next time!!! Also, I realize now that I have to design a rescue course for my SR120. I'm going to create a heli with a line and practice picking things up. I'm really wondering if I could do a heli rescue, but I'm going to have to build courage.
Old Aug 24, 2012, 09:07 PM
Sir Dumb Thumb is offline
Find More Posts by Sir Dumb Thumb
Old Prop Buster
Sir Dumb Thumb's Avatar
Saxguy:
Another method of plane tree retrieval is a paintball gun and shoot it down. I am having trouble with the DX8 file that you sent me. The tail rotor does not turn, only the main rotor turns. If I reverse the rudder in the radio only the tail rotor spins. It works fine on my sons DX6, so it must be something in my DX8. Any ideas? Thanks for your help!!!!
Gary
Last edited by Sir Dumb Thumb; Aug 24, 2012 at 09:09 PM. Reason: Spelling
Old Aug 24, 2012, 09:42 PM
Saxguy1000 is offline
Find More Posts by Saxguy1000
Rockin' & Flyin'
Saxguy1000's Avatar
Man, it's not the file causing that. You can check, though, by binding to another model number. Without the settings, just bind to either aero or heli--either way--and it'll work just like the stock tx (only better.) If then your tail rotor works, it's would be the file. Reload the file if that is it.

However, I'm sure it's not your DX8. It's the motor. Check where your tail motor plugs into the board and the connection at the motor. If that is good, try another motor--they go out a lot and they aren't too expensive.
Old Aug 24, 2012, 10:23 PM
Wind Spirit is offline
Find More Posts by Wind Spirit
Wind you go around in circles
Wind Spirit's Avatar
[QUOTE=Saxguy1000;22541184]Big news: My Champ flew home!!! Hey Sax, Glad to hear you got her back. Realy lucky thats all the damage she had. WS
Old Aug 25, 2012, 07:23 AM
MJF is offline
MJF
Find More Posts by MJF
MJF
Waiting Fer Da SEFF
MJF's Avatar
heheheheh......this lil heli is awesome.....I missed it.....
RCG Plus Member
Latest blog entry: eflite ultimate 20-300
Old Aug 25, 2012, 08:33 AM
hifinsword is online now
Find More Posts by hifinsword
Blue Skies
hifinsword's Avatar
I wondering if anyone has had an Xtreme main motor that runs CCW. I rewired the poles (red in rear psit and black in front) and it still runs CCW. Reinstalled the stock motor and it runs & flies fine. Are there switches somewhere on the motor to make it run in reverse?
Don
Old Aug 25, 2012, 08:38 AM
Saxguy1000 is offline
Find More Posts by Saxguy1000
Rockin' & Flyin'
Saxguy1000's Avatar
Quote:
Originally Posted by hifinsword View Post
I wondering if anyone has had an Xtreme main motor that runs CCW. I rewired the poles (red in rear psit and black in front) and it still runs CCW. Reinstalled the stock motor and it runs & flies fine. Are there switches somewhere on the motor to make it run in reverse?
Don
Sounds as if they soldered the wires to wrong points. I've had 5 of them and not had that problem. If you notify your vendor, they'll change it out. And, if not PM me and I'll give you another option.
Old Aug 25, 2012, 08:45 AM
hifinsword is online now
Find More Posts by hifinsword
Blue Skies
hifinsword's Avatar
Quote:
Originally Posted by Saxguy1000 View Post
Sounds as if they soldered the wires to wrong points. I've had 5 of them and not had that problem. If you notify your vendor, they'll change it out. And, if not PM me and I'll give you another option.
Thanks, I'll have to dig back to find out where I got it. I've had it for at least 2 months laying around. If I can't find it I'll PM you.
Don
Old Aug 25, 2012, 08:58 AM
Chap1012 is offline
Find More Posts by Chap1012
Epilepsy Awareness
Chap1012's Avatar
Quote:
Originally Posted by Saxguy1000 View Post
Big news: My Champ flew home!!! It only took 3 days, but it found it's way back down the tree. Kind of like when your cat climbs one and pretends it is stuck. It's in great shape except for a few creases in the foam that I taped and back to normal. Thanks for all the tips, guys, because now I have a fishing line and weights ready for the next time!!! Also, I realize now that I have to design a rescue course for my SR120. I'm going to create a heli with a line and practice picking things up. I'm really wondering if I could do a heli rescue, but I'm going to have to build courage.
YAAAY!!!.....WOOHOO!!!
Old Aug 25, 2012, 09:12 AM
Chap1012 is offline
Find More Posts by Chap1012
Epilepsy Awareness
Chap1012's Avatar
Quote:
Originally Posted by Saxguy1000 View Post
Sounds as if they soldered the wires to wrong points. I've had 5 of them and not had that problem. If you notify your vendor, they'll change it out. And, if not PM me and I'll give you another option.
Sounds like he would need to reverse the polarity by splicing the JST at the motor. Black to red and red to black. This is what me thinks

Sax, a PM? We all want to learn. No secrets here

Mike.
Old Aug 25, 2012, 11:52 AM
Sir Dumb Thumb is offline
Find More Posts by Sir Dumb Thumb
Old Prop Buster
Sir Dumb Thumb's Avatar
Quote:
Originally Posted by Saxguy1000 View Post
Man, it's not the file causing that. You can check, though, by binding to another model number. Without the settings, just bind to either aero or heli--either way--and it'll work just like the stock tx (only better.) If then your tail rotor works, it's would be the file. Reload the file if that is it.

However, I'm sure it's not your DX8. It's the motor. Check where your tail motor plugs into the board and the connection at the motor. If that is good, try another motor--they go out a lot and they aren't too expensive.
Saxguy1000:
I am glad you got your champ back. I bound it to my sons DX6 and the heli worked fine. I will try your suggestions, I can always manually put the settings in another model, there are many options. I was hoping you or someone would have a brilliant idea and I change one setting and be done.
Thanks
Gary
Old Aug 25, 2012, 01:14 PM
Saxguy1000 is offline
Find More Posts by Saxguy1000
Rockin' & Flyin'
Saxguy1000's Avatar
Quote:
Originally Posted by Sir Dumb Thumb View Post
Saxguy1000:
I am glad you got your champ back. I bound it to my sons DX6 and the heli worked fine. I will try your suggestions, I can always manually put the settings in another model, there are many options. I was hoping you or someone would have a brilliant idea and I change one setting and be done.
Thanks
Gary
Man, I'm getting one of these babies!!!! I would easily be able to rescue anything from the trees with this do gooder! In fact you could deliver logs to your yard for winter firewood.



Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product Blade SR RTF Electric Micro Heli by E-flite ghost2212 Micro Helis 6658 Oct 28, 2015 09:24 AM
Discussion Update Blade CP or buy E-Flite Blade SR or 400? markhwing Electric Heli Talk 10 Aug 06, 2012 04:16 PM
Link E-flite mSR batteries E flite 110-120 Hyp.CX 120 and others everydayflyer Batteries and Chargers 45 Apr 08, 2010 05:55 AM
For Sale Did you just buy a new E-Flite Blade SR? Z06 Tony Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 3 Feb 28, 2010 01:01 AM
New Product Blade SR RTF Electric Micro Heli by E-flite ghost2212 Micro Ready-to-Fly 2 Jan 07, 2010 10:36 AM