Lumenier RB2205C-12 2400KV SKITZO Ceramic Bearing Motor
Thread Tools
Old Mar 17, 2011, 09:27 PM
dsmiffy is offline
Find More Posts by dsmiffy
Registered User
dsmiffy's Avatar
Quote:
Originally Posted by AdrenalinRush View Post

I got the code for the 1.6, I will upload tommorow. I don't understand how to run the conf ver of 1.6 though. Is there an .exe for it somewhere that I am not seeing. I was looking on the google code site.

Maybe you can point me at another post where someone else asked, and I just cant find it.
Here is the code pagehttp://code.google.com/p/multiwii/source/browse/tags

Click on the version you want----- left sceen on new page click on "view raw file" and save

Del
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 17, 2011, 09:35 PM
leadfeather is online now
Find More Posts by leadfeather
Winging it >
leadfeather's Avatar

min throttle problem


When I arm my motors they immediately go to about 1/4 throttle. I've tried all 3 esc selections and the same thing happens. End points on my Tx throttle were set so the GUI shows 1000 at low throttle to 2000 at high throttle. Running version 1.pre7.

Any ideas on what is wrong?
Old Mar 17, 2011, 09:49 PM
hauntfreaks is offline
Find More Posts by hauntfreaks
Registered User
hauntfreaks's Avatar
Quote:
Originally Posted by leadfeather View Post
When I arm my motors they immediately go to about 1/4 throttle. I've tried all 3 esc selections and the same thing happens. End points on my Tx throttle were set so the GUI shows 1000 at low throttle to 2000 at high throttle. Running version 1.pre7.

Any ideas on what is wrong?
thats the default setting... theres nothing wrong...
Old Mar 17, 2011, 09:50 PM
noobee is offline
Find More Posts by noobee
Registered User
Quote:
Originally Posted by leadfeather View Post
When I arm my motors they immediately go to about 1/4 throttle. I've tried all 3 esc selections and the same thing happens. End points on my Tx throttle were set so the GUI shows 1000 at low throttle to 2000 at high throttle. Running version 1.pre7.

Any ideas on what is wrong?
you also need to calibrate all your escs for [1000-2000]us full range.
Old Mar 17, 2011, 09:55 PM
leadfeather is online now
Find More Posts by leadfeather
Winging it >
leadfeather's Avatar
Quote:
Originally Posted by hauntfreaks View Post
thats the default setting... theres nothing wrong...
The only way to stop the motors from spinning is to disarm them. Going to zero throttle, the motors are still spinning at about 1/4 power; are you say this is the way it is supposed to be?
Old Mar 17, 2011, 09:57 PM
Katabatic is offline
Find More Posts by Katabatic
Suspended Account
Quote:
Originally Posted by AdrenalinRush View Post
I have the same ESC's and mine are just fine. I dont think that is the problem. I bet someone has a better explaination though

I got the code for the 1.6, I will upload tommorow. I don't understand how to run the conf ver of 1.6 though. Is there an .exe for it somewhere that I am not seeing. I was looking on the google code site.

Maybe you can point me at another post where someone else asked, and I just cant find it.
Thanks for the feedback.
I don't know if I am pointing out the obvious to you, but this is how I use it:
MultiWiiConf_1_6>>application.windows>>MultiWiiCon f_1_6

It should open up as it runs native from the folder.

Edit:
BTW, what Min and Max value are you using for your ESC's?
Last edited by Katabatic; Mar 17, 2011 at 10:03 PM.
Old Mar 17, 2011, 10:00 PM
jwegman is offline
Find More Posts by jwegman
Registered User
Quote:
Originally Posted by leadfeather View Post
The only way to stop the motors from spinning is to disarm them. Going to zero throttle, the motors are still spinning at about 1/4 power; are you say this is the way it is supposed to be?
Correct, however there is a setting in the source file to override that behavior.

The reasoning behind the minimum throttle setting (the rpm that is used when arming the motors), is that when flying, you never want any of the motors to stop spinning if the software were to command a motor to slow down past the threshold that the esc will be capable of turning that motor.
Old Mar 17, 2011, 10:09 PM
hauntfreaks is offline
Find More Posts by hauntfreaks
Registered User
hauntfreaks's Avatar
Quote:
Originally Posted by leadfeather View Post
The only way to stop the motors from spinning is to disarm them. Going to zero throttle, the motors are still spinning at about 1/4 power; are you say this is the way it is supposed to be?
yep in 1.7 thats the default setting... it freaked me out the first time i used 1.7.... there is a way to rework the sketch Im sure...
Old Mar 17, 2011, 10:16 PM
hauntfreaks is offline
Find More Posts by hauntfreaks
Registered User
hauntfreaks's Avatar
hummm... lets try this again...

all my HK stuff came today so I was able to complete my MultiWii quad X... I was having a problem arming all my ESC's.... this is what i found... I was trying to get them to arm for over an hour... all would arm but #3... just for the hell of it i switched out the Arduino for another one I had (I made mine removable) .... and all worked fine... then I switched it out again for yet another Arduino this time a 168... and this also worked fine.... my question is do you think its a Arduino PSB problem of a firmware problem?.... oh and i did make sure the #3 pin solder joint was good... just to make sure i resoldered it
Old Mar 17, 2011, 10:36 PM
leadfeather is online now
Find More Posts by leadfeather
Winging it >
leadfeather's Avatar
Quote:
Originally Posted by hauntfreaks View Post
yep in 1.7 thats the default setting... it freaked me out the first time i used 1.7.... there is a way to rework the sketch Im sure...
I lowered the esc setting on the sketch to 1000 and that fixed it for me...motors off at low stick.
Old Mar 17, 2011, 10:44 PM
jwegman is offline
Find More Posts by jwegman
Registered User
Quote:
Originally Posted by leadfeather View Post
I lowered the esc setting on the sketch to 1000 and that fixed it for me...motors off at low stick.
You may want to consider uncommenting the #define MOTOR_STOP line in the sketch if you insist on the motors stopping at low stick. Alex has more info on what this does (just search this thread).
Old Mar 17, 2011, 10:45 PM
Katabatic is offline
Find More Posts by Katabatic
Suspended Account
Quote:
Originally Posted by leadfeather View Post
I lowered the esc setting on the sketch to 1000 and that fixed it for me...motors off at low stick.
You can use this config parameter if you wish as well
Code:
/* motors will not spin when the throttle command is in low position */
/* this is an alternative method to stop immediately the motors */
#define MOTOR_STOP
You should be able to find it in 1.6 and 1_prebis7 that I know of.
Old Mar 17, 2011, 11:03 PM
leadfeather is online now
Find More Posts by leadfeather
Winging it >
leadfeather's Avatar

Wii Jet


Here is an F-35 I built and just started test flying. For hovering flight it is basically a Tricopter using the Wii controls for stabilization. Tonight was my first hovering flights in my basement; I haven't even tuned the pid's yet!

This is the first phase of the project; hovering flight. Next will be regular flight and then transition back and forth to hover and forward flight.

The work by Alexinparis with the Wii controls has made this possible, thank you very much Alex.

F-35 first hover.wmv (1 min 37 sec)
Old Mar 17, 2011, 11:07 PM
rimshotcopter is online now
Find More Posts by rimshotcopter
Registered User
rimshotcopter's Avatar
Quote:
Originally Posted by leadfeather View Post
Here is an F-35 I built and just started test flying. For hovering flight it is basically a Tricopter using the Wii controls for stabilization. Tonight was my first hovering flights in my basement; I haven't even tuned the pid's yet!

This is the first phase of the project; hovering flight. Next will be regular flight and then transition back and forth to hover and forward flight.

The work by Alexinparis with the Wii controls has made this possible, thank you very much Alex.

http://www.youtube.com/watch?v=_bLYktpHEYw
Pretty awesome there!!!
Old Mar 17, 2011, 11:08 PM
hauntfreaks is offline
Find More Posts by hauntfreaks
Registered User
hauntfreaks's Avatar
very cool project...