Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Old Oct 12, 2013, 02:28 AM
ehsanware is offline
Find More Posts by ehsanware
Registered User
hi all
i have 10DOF GY80 IMU and a Arduino uno i want to connect between them and after that control quadrotor orientation with programming not RC.
please help me to connect between GY80 and Arduino uno from Multiwii.
TNX
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 12, 2013, 06:34 AM
ehsanware is offline
Find More Posts by ehsanware
Registered User
I got the data from GY80 and saw them into the MultiWii conf but i want to write some code such controller and out put PWM for 4 brushless motor by myself and dont want to use other codes of Multiwii just reading from IMU.is there any body help me???
Old Oct 13, 2013, 03:07 AM
ehsanware is offline
Find More Posts by ehsanware
Registered User
there is no one to help me???
Old Oct 14, 2013, 05:37 AM
IceWind is offline
Find More Posts by IceWind
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
This thread is pratically dead...
All Multiwii work and discussion moved the MWC forums: http://www.multiwii.com/forum/
Old Nov 10, 2013, 12:50 PM
hamburger is offline
Find More Posts by hamburger
Hamburger
hamburger's Avatar
for those who may still follow this thread

MultiWii version 2.3 is available now.

Have fun flying
Old Nov 10, 2013, 08:38 PM
Felixrising is offline
Find More Posts by Felixrising
has an opinion
Felixrising's Avatar
Great work!
Old Nov 10, 2013, 08:53 PM
Dialfonzo is offline
Find More Posts by Dialfonzo
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Another thing on the to-do list...!
Thanks for the great work
RCG Plus Member
Old Nov 10, 2013, 10:35 PM
djdavid60 is offline
Find More Posts by djdavid60
If it flies, I can crash it!
djdavid60's Avatar
Quote:
Originally Posted by IceWind View Post
This thread is pratically dead...
All Multiwii work and discussion moved the MWC forums: http://www.multiwii.com/forum/
This thread is not dead, we are just all experts now, so no more questions.
Old Nov 11, 2013, 02:24 AM
SUMPRO is offline
Find More Posts by SUMPRO
Registered User
This version 2.3 is great work and i hunger for tring.
But, The MultiWiiConf is no-response (It can't read the data from IMU, but Ver. 2.2 is OK). I had enabled the Internal i2c Pullups (#define INTERNAL_I2C_PULLUPS) & sellected IMU board (GY-86).
Old Nov 11, 2013, 02:53 AM
Rust is offline
Find More Posts by Rust
Registered User
Rust's Avatar
Quote:
Originally Posted by hamburger View Post
for those who may still follow this thread

MultiWii version 2.3 is available now.

Have fun flying
Already tried one of the latest betas. It flew very nice!
The biggest difference I immediately saw is the YAW. It's a lot more snappy and it locks in place.
Old Nov 14, 2013, 06:17 PM
andreaontheweb is offline
Find More Posts by andreaontheweb
Registered User
hi guys i'm a newby in multicopter, i'm trying to connect everything on desk.
I have an arduino uno board and a gy-80 imu well connected and functioning, giving right data in the gui.
The trouble is that when i connect the radio receiver (turnigy 9x not modded) i cannot read the data from the stick in the gui, what it happen is the stick moving crazy on left and right,
I tried two different receiver and get the same results.
I olso tested each pin of the receiver with an esc connected with motor and il function properly.
Could someone give mi some advice?
I'm going crazy.
Thank's a lot.
Andrea
Old Nov 14, 2013, 06:44 PM
andreaontheweb is offline
Find More Posts by andreaontheweb
Registered User
Quote:
Originally Posted by andreaontheweb View Post
hi guys i'm a newby in multicopter, i'm trying to connect everything on desk.
I have an arduino uno board and a gy-80 imu well connected and functioning, giving right data in the gui.
The trouble is that when i connect the radio receiver (turnigy 9x not modded) i cannot read the data from the stick in the gui, what it happen is the stick moving crazy on left and right,
I tried two different receiver and get the same results.
I olso tested each pin of the receiver with an esc connected with motor and il function properly.
Could someone give mi some advice?
I'm going crazy.
Thank's a lot.
Andrea
SOLVED

I don't understand why but appen when power the receiver from external battery, when powered from arduino everything it's ok..
strange???
thank's anyway.
Old Nov 14, 2013, 07:02 PM
Dialfonzo is offline
Find More Posts by Dialfonzo
DiaLFonZo - UAV/Drone
Dialfonzo's Avatar
Quote:
Originally Posted by andreaontheweb View Post
SOLVED

I don't understand why but appen when power the receiver from external battery, when powered from arduino everything it's ok..
strange???
thank's anyway.
Most board are like that.
USB only power the Flight Controler, if you want to power the receiver, you have to power it externally.
RCG Plus Member
Old Nov 14, 2013, 09:32 PM
Stunt Double is offline
Find More Posts by Stunt Double
Registered User
v2.3 thoughts....

I very much like the option to use the gui to configure tricopter yaw servo travel and reversing. No more repeated arduino uploads for minor adjustments.

Yaw stick scaling - about time!! No more messing with P's and travel or linkage settings. Will be testing this soon.

Flight feels much the same as previous firmwares. Have tested 2.3 on a v-tail and a tri, can't feel anything different yet.

The only negative I can think of is no more bluetooth android app compatibility (that is until the developers get up to speed)

There is a massive list of changes this time around so congrats to all involved and keep up the good work.
Old Dec 03, 2013, 04:17 AM
Bking1340 is offline
Find More Posts by Bking1340
Registered User
Bking1340's Avatar
Good day all
I have posted this in the witespy ez3 thread as I use this board on my tri - Greg suggest that I rather ask my question here.

Just replaced my ez3 multiwii 2.2 with 2.3 on my tricopter and used the advise from Picard to change #define MEGA_HW_PWM_SERVOS to //#define MEGA_HW_PWM_SERVOS in config.h and that will bring back the tri servo to D2.
It`s working - so there`s no need to change any wires around from 2.2 to 2.3 on a tri. Thanks Picard.

One problem I do need help with is that my yaw speed to the left are twice as much as the right. If not armed and I give full yaw deflection left or right, the prop almost touch the ground on both sides, so they seem equal.
In wingui left yaw input are 1000, middle 1500 and right 2000. (Tried to play with these in wingui - left input changed to 1350 - still no change)
With or without mag enabled my tri does not yaw without input, it`s just that my right yaw are half the speed of left yaw.
Any advice will be apreciated.
Thanks