DragonOSD+V2 with RTH - Page 514 - RC Groups
Thread Tools
Jan 08, 2011, 11:33 PM
plus vite plus loins
Funjet2008's Avatar
GPS stabilization work good? I never tryed this
Sign up now
to remove ads between posts
Jan 08, 2011, 11:35 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl
Is your camera on?
Yes, i needed to switch the current sensor and the video setup...

Now the problem is my GPS isnt showing any like setting home or anything when i turn it on. The red light on the GPS is on solid red so it seems to be connected right...idk sorry for the questions
Jan 08, 2011, 11:41 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
Quote:
Originally Posted by beginner4life
Yes, i needed to switch the current sensor and the video setup...

Now the problem is my GPS isnt showing any like setting home or anything when i turn it on. The red light on the GPS is on solid red so it seems to be connected right...idk sorry for the questions
Ok. So now, you have video? If so cool...


If you are firing up GPS for the first time, as Vantastic told me, power it up, put it outside, wait for at least an hour...
Jan 08, 2011, 11:41 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
Quote:
Originally Posted by Funjet2008
GPS stabilization work good? I never tryed this
Not sure yet...I'll let you know when it is all dialed in...
Jan 08, 2011, 11:44 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
Quote:
Originally Posted by Vantasstic
Hmmm...that's what I did, but didn't see any waypoint stuff there. I believe you said you have a V1. I have a V2. I wonder if that may be the difference between some of the stuff you see and what I see.(?)
Indeed I have V1. Perhaps...

It is on one of PCC's menus...hard to explain...

My gear is put away for the night. I'll get a screen capture when I fire it up again tomorrow...
Jan 08, 2011, 11:47 PM
Registered User
Oh does it take extra long to get home the first time? i got it working now just it says "HOME not set" guess ur right

Ill do that tomoro
Jan 08, 2011, 11:49 PM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
Quote:
Originally Posted by beginner4life
Oh does it take extra long to get home the first time? i got it working now just it says "HOME not set" guess ur right

Ill do that tomoro
You're on your way...just a couple of steps behind me...

Jan 09, 2011, 12:07 AM
Registered User
kempo's Avatar
[QUOTE=scrtsqrl;17045095]
Problem is, I cannot find the "next waypoint" in the menu. My screen still looks like this, even after adjusting x-y safe zones:

I am running version 16.7
[QUOTE]

The problem is fixed in v16.8.
http://www.forum.tsebi.com/viewtopic...9e4f&start=130
Jan 09, 2011, 12:09 AM
Registered User
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl
You're on your way...just a couple of steps behind me...



Thanks
Jan 09, 2011, 12:49 AM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
[QUOTE=kempo;17047860][QUOTE=scrtsqrl;17045095]
Problem is, I cannot find the "next waypoint" in the menu. My screen still looks like this, even after adjusting x-y safe zones:

I am running version 16.7
Quote:

The problem is fixed in v16.8.
http://www.forum.tsebi.com/viewtopic...9e4f&start=130
Sweet! Thanks!


Can you explain the following variables and how changes affect flight characteristics:

APROTGAIN
ROT Step Gain

Thank you!
Jan 09, 2011, 01:01 AM
Registered User
kempo's Avatar
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl

Can you explain the following variables and how changes affect flight characteristics:

APROTGAIN
ROT Step Gain

Thank you!
I've attached a screenshot from the manual, page 48
Jan 09, 2011, 02:49 AM
Just trying to get a nut.
scrtsqrl's Avatar
Quote:
Originally Posted by kempo
I've attached a screenshot from the manual, page 48
Kempo,
Thanks. I have the manual.
I guess, I need a bit more clarification.

APROTGAIN- So the higher the number equates to a smaller the tolerance...a more active AP that will make more corrections more often?

or is it the other way? The bigger the number, the bigger the tolerance, the less active the autopilot?

ROTSTEPGAIN- ...Higher the number, the bigger the commanded deflection per given unit of detected error?

I am trying to understand the outer control loop's logic...

Jan 09, 2011, 08:14 AM
my karma ranover my dogma
galaxiex's Avatar
Quote:
Originally Posted by scrtsqrl
.........

..............
I am trying to understand the outer control loop's logic...

Hmmmm, yes.... a breakdown/explanation of what each parameter does might be handy...
Jan 09, 2011, 08:17 AM
FPV flyer
Virgis21's Avatar
Yep +1 from me.
Because I don't know all of them in logic too
in manual description is very similar to all 3 of them. Difficult to understand what exactly each value does.

Virgis
Jan 09, 2011, 08:26 AM
Registered User
Sorry for jumping in.

Does anybody here knows when to expect the antenna tracker GS for the dragon osd+ v2?

I am still not sure what tt right now. Wait for the RVOSD Gen5 + GS or take the Dragon OSD?

Any advice on that?

Thanks
Christian


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Dragon OSD Level Flight FPV Talk 22 Dec 31, 2013 09:08 PM
For Sale New Intelligent Flight Dragon OSD bfischer Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 7 Jul 19, 2010 12:56 PM
Discussion FS Ready to fly Intelligent Flight Dragon OSD bfischer FPV Talk 0 Mar 03, 2010 06:57 AM
Discussion RV OSD or Dragon OSD djdaveq FPV Talk 1 Feb 06, 2009 01:18 AM
Discussion RV OSD and Dragon OSD - so near to being Really good! magnetman FPV Talk 8 Nov 11, 2008 06:13 AM