Shop our Airplanes Products Drone Products Sales
Thread Tools
Nov 08, 2010, 11:20 AM
Went to mow a meadow
frank48's Avatar
Quote:
Originally Posted by noppita
i just test my second board of wmp from dealextreme.com and i set pot and stick to 13 and reduce end point of throttle to 80% and found result to be not good like my first wmp. the copter move back and forward like swing either left and right or forward and back. I am using jakub kk board and i think the jakub board use different C and R from other kk board. If c and R is different, the wmp result can be different right? I will check each component on jakub and compare with other kk board standard.


all, rc420pilot, tranthran -------> which kk board are you using and what is the component list? they are different from jakub component right?

any comment
You need to change R10 to 220 ohms

Frank
Sign up now
to remove ads between posts
Nov 08, 2010, 01:12 PM
LŽAmposti
CONCEP60's Avatar
Hi
Are there any special software to stop the tri wm +? or just to change and adjust R10 left?
thanks

Pd: tomorrow recibes wm+ to DX
Nov 08, 2010, 02:19 PM
Registered User

Atmega 48 or 88 PA-PU not working


Hi Niall,
Can you make the software to work with ATMEGA48 Pa-PU ? also with ATMEGA88 PA-PU ?

I have 1 pcs of each , and i not working . I tried also with clocktest.
Nothing.
Fuse Bits is set like 48 20-PU.
Can you help me?
In my country i can find PA-PU series but, 20 PU is very rare.
Thanks.

PS: I send you a email about a month ago , and you tell me is working.

Regards again.
Nov 08, 2010, 02:35 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Rivelino
Hi Niall,
Can you make the software to work with ATMEGA48 Pa-PU ? also with ATMEGA88 PA-PU ?

I have 1 pcs of each , and i not working . I tried also with clocktest.
Nothing.
Fuse Bits is set like 48 20-PU.
Can you help me?
In my country i can find PA-PU series but, 20 PU is very rare.
Thanks.

PS: I send you a email about a month ago , and you tell me is working.

Regards again.
I am able to program the Atmega48PA and Atmega88PA without any problem. They are both 28 pin chips and I use AVRStudio4 and an AVRISP Mk2 to program the chips.

Where are you facing troubles? What error do you get?
Nov 08, 2010, 03:08 PM
Registered User
Edje11's Avatar
Quote:
Originally Posted by alll
Me too, I "lost" the settings (EEPROM??) between switching batteries!
This is scary...

I heard other people had similar problems...

manuLRK
That's is possible if the fuse bit for the BOD (brown out detection) is not set in your ATMEGA.
Nov 08, 2010, 03:09 PM
Member FPV UK
IWCoburg's Avatar
Quote:
Originally Posted by Minsoo Kim
Micro KKMultiCopter Indoor Flying

2010.11.08
Minsoo Kim
http://www.kkmulticopter.kr
Nice flying Minsoo. Just wondering if your thinking about a v2 board with the larger chip on it that could use the XXcodebase which is looking good but really wants a larger chip? It would also benifit with support for the Wii setup I think.

Mike.
Nov 08, 2010, 04:00 PM
Friend is a 4 letter word...
JussiH's Avatar
Quote:
Originally Posted by IWCoburg
Nice flying Minsoo. Just wondering if your thinking about a v2 board with the larger chip on it that could use the XXcodebase which is looking good but really wants a larger chip? It would also benifit with support for the Wii setup I think.

Mike.
I am very sure there will soon be an alternative to the Korean Board that will include a 168....stay tuned!
Nov 08, 2010, 04:22 PM
Registered User
I program it with AVR Burn O Mat with -F on comand line. Nothing is happened.
I reset it to defaults (I made a Fuse Bits Doctor).
I will try
Nov 08, 2010, 04:36 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Rivelino
I program it with AVR Burn O Mat with -F on comand line. Nothing is happened.
I reset it to defaults (I made a Fuse Bits Doctor).
I will try
Hi Rivelino,

I have not tried that programme, but I can say that it does work with AVR Studio 4. If you have a programmer that supports that, I would suggest using it. There are comprehensive programming instructions on this link...

http://www.kkmulticopter.com/index.p...h-avr-studio-4

Cheers,

Niall
Nov 08, 2010, 05:04 PM
http://der-frickler.net
(Jo)Hannes's Avatar
Quote:
Originally Posted by noppita
if you are willing to try, look at U5, it is a regulator. there are 3 pad on one side and 2 pad on the other side. If you put a jumper wire from the 3 pad side at first pad to the third pad and now on the 2 pad side, you will read 3 v, then look for your signal connection for roll , yaw and pitch again, now it should work. but i do not sure, you will have to try at your risk.
Hey Thanks, that seems to work!

soldered the "jumper" and found these pins corresponding to the 3 axis:

Nov 08, 2010, 05:25 PM
Registered User
noppita's Avatar
i did changed r10 to 220 ohm


Quote:
Originally Posted by frank48
You need to change R10 to 220 ohms

Frank
Nov 08, 2010, 05:29 PM
Registered User
noppita's Avatar
I am looking at your pictures and look different than i describe. On left hand side of the regulator, you connect the top pad to the bottom pad and leaving middle pad untouch right? and right hand side of the regulator is un touch right?


Quote:
Originally Posted by (Jo)Hannes
Hey Thanks, that seems to work!

soldered the "jumper" and found these pins corresponding to the 3 axis:

Nov 08, 2010, 05:50 PM
Registered User
Quote:
Originally Posted by Niall
Hi Rivelino,

I have not tried that programme, but I can say that it does work with AVR Studio 4. If you have a programmer that supports that, I would suggest using it. There are comprehensive programming instructions on this link...

http://www.kkmulticopter.com/index.p...h-avr-studio-4

Cheers,

Niall
Thanks a lot.
Now i must make a serial programmer.(already have one on paralel)
Nov 08, 2010, 08:32 PM
Future-proof EVERYTHING
DarkHeli's Avatar
Is there a way to give more range for the gyro pots? I cannot get the airframe to wag/oscillate even with max settings on the pots. I know this is a side effect of making the copters too big, but I like 'em big.
Nov 08, 2010, 10:29 PM
Registered User
noppita's Avatar
you can change your potscale to lower number in the hex file? have to you try to revise the hex file?


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Quadrotor brushless controller airbotix Multirotor Drone Talk 63 Aug 06, 2010 11:15 AM
Discussion ALPO -Aerobatic Low Parts count Original design. Brian Courtice Foamies (Scratchbuilt) 8 Sep 21, 2009 03:57 AM
Discussion Any tips for my first flight with a low wing plane? Warthog_Fan Fuel Plane Talk 4 Sep 06, 2009 07:53 AM
Help! Need help with Low-cost QuadRotor Hero.sl Coaxial Helicopters 5 Jun 28, 2009 02:26 AM
Question Searching Simple Controller for Free Flight flymax Power Systems 8 Jan 07, 2006 10:07 AM