ICE 100 Data Logger - RC Groups
Thread Tools
Sep 27, 2009, 08:58 PM
Registered User
Discussion

ICE 100 Data Logger


How do you change the prop size, so it'll show the correct RPM's?
Sign up now
to remove ads between posts
Sep 27, 2009, 11:25 PM
Registered User
Prop size has nothing to do with it.

You need to input the number of magnets in your motor. That is done with the Castle Link---the same thing you use to download or show the data.
Sep 28, 2009, 06:24 AM
Registered User
You can do a little trick to see the rotor RPM insted of the motor RPM: input (number of poles)*(gear ratio) in the log viewer motor poles setting.
Only even number can be entered, so there will be a small error - 1-1.5%
Sep 28, 2009, 05:15 PM
Castle Support
Clintstone's Avatar
Quote:
Originally Posted by dehicka
You can do a little trick to see the rotor RPM insted of the motor RPM: input (number of poles)*(gear ratio) in the log viewer motor poles setting.
Only even number can be entered, so there will be a small error - 1-1.5%
In the next release you will be able to change the gear ratio to reflect prop rpm with gear boxes and rotor HS on helis. You can still run 1 to 1 for direct drive as well.
Sep 28, 2009, 05:28 PM
Registered User
still can't change the pole count.
Sep 28, 2009, 05:34 PM
Castle Support
Clintstone's Avatar
Quote:
Originally Posted by WessCo
still can't change the pole count.

Are you running Vista?
Sep 30, 2009, 09:47 PM
Registered User
If you are, right click and run the castlelink as administrator.
Sep 30, 2009, 10:29 PM
Castle Support
Clintstone's Avatar
I also had to go to the graph viewer under the properties and click run as admin. I love XP................I downgraded .
Oct 01, 2009, 08:12 AM
Registered User
Got Vista and now I can change the pole count. Thanks!
Oct 01, 2009, 08:18 AM
Castle Support
Clintstone's Avatar
Quote:
Originally Posted by WessCo
Got Vista and now I can change the pole count. Thanks!

Vista can be aa challenge, I am glad it is working for you now....
Oct 01, 2009, 08:18 AM
A man with too many toys
Quote:
Originally Posted by WessCo
Got Vista and now I can change the pole count. Thanks!
I sure hope that the new Windows 7 is better than Vista

Have you guys at CC done any Windows 7 testing yet?


Oct 01, 2009, 03:26 PM
Pro Bro ozzy
Tim B's Avatar
Quote:
Originally Posted by RC Man
I sure hope that the new Windows 7 is better than Vista

RC Man,


Quicker from the 3D plane section is a programer. He's been playing with "7" for awhile now. He says it's great.

Tim
Oct 01, 2009, 03:28 PM
Pro Bro ozzy
Tim B's Avatar
Quote:
Originally Posted by WessCo
Got Vista and now I can change the pole count. Thanks!
Good to hear.
Oct 01, 2009, 06:45 PM
Registered User
Now that I can use it, the 17" prop is down to about 4"....so I might need a new prop!


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Phoenix ICE esc data logger village_idiot Xtreme Power Systems 4 Aug 05, 2009 10:05 AM
Sold Digital Power Recorder 100 - Data Logger - NEW! darkfa8 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 1 May 22, 2008 05:07 AM
Motocalc M-100 data crossup Parkflyers 1 Jun 06, 2002 08:22 PM
Motocalc M-100 data please? crossup Foamies (Kits) 0 Jun 06, 2002 01:54 PM