Thread Tools
Old Dec 24, 2011, 06:08 PM
chriscap is offline
Find More Posts by chriscap
Registered User
So I continue to have stuttering issues. I tried low acceleration, high timing. I re-soldered everything. I direct soldered instead of bullets. All to no avail. I decided to try different props. With a 15x6 I don't get stuttering, but obviously the numbers are in a different range. Here are my numbers on a 5s, 25c 3300 mah battery at full charge.

Motor: hacker 40-14s, hacker 70 esc

WOT
15x8: 65 amps, 1170watts, hot motor
15x6: 55 amps, 1020 watts

as the battery drains though I get these numbers

15x8: 60 amps, 1030 watts
15x6: 49 amps, 900 watts

Stuttering issues become less frequent or go away altogether on 15x8 as the battery is drained.

I feel like the 15x8 is more in the preferred range at WOT. Either way I can't get it to reliably work. This is getting really frustrating. I'm hoping I can just bring everything to the AMA show in a few weeks and have aero-model look at it. Otherwise, I'm gonna start trying a castle lite.
Last edited by chriscap; Dec 24, 2011 at 06:27 PM.
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 24, 2011, 06:29 PM
aronph is offline
Find More Posts by aronph
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar
med acc...med timing....what pwm do you have set?
Old Dec 24, 2011, 06:31 PM
chriscap is offline
Find More Posts by chriscap
Registered User
I've tried all the different combinations of acceleration and timing. Changing PWM had no effect. I can program around the issue if I use activation delay on the throttle curve, but I have to put it really high to the point where it takes a few seconds to get to full throttle or power down. That's just not going to work when I'm landing. Tried messing with my throttle curve, didn't seem to have much effect
Old Dec 24, 2011, 06:33 PM
aronph is offline
Find More Posts by aronph
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar
Quote:
Originally Posted by chriscap View Post
I've tried all the different combinations of acceleration and timing. Changing PWM had no effect. I can program around the issue if I use activation delay on the throttle curve, but I have to put it really high to the point where it takes a few seconds to get to full throttle or power down. That's just not going to work when I'm landing. Tried messing with my throttle curve, didn't seem to have much effect
welp....then i cant help
Old Dec 24, 2011, 06:36 PM
chriscap is offline
Find More Posts by chriscap
Registered User
Thanks for suggestions. This is just being super stubborn.
Old Dec 24, 2011, 07:07 PM
aronph is offline
Find More Posts by aronph
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar
Quote:
Originally Posted by chriscap View Post
Thanks for suggestions. This is just being super stubborn.
ive had my fare share of issues with my stuff too
Old Dec 24, 2011, 07:11 PM
E-reevo is offline
Find More Posts by E-reevo
Registered User
E-reevo's Avatar
Quote:
Originally Posted by aronph View Post
explaining wont really do it....i need to post pics
That would be awesome.
Old Dec 24, 2011, 07:13 PM
aronph is offline
Find More Posts by aronph
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar
Quote:
Originally Posted by E-reevo View Post
That would be awesome.
crap....i keep forgetting about you....my computer is defragging rite now....
Old Dec 24, 2011, 07:16 PM
kwiktsi is offline
Find More Posts by kwiktsi
Registered User
Quote:
Originally Posted by E-reevo View Post
What did you have to do?
Just a guess, but probably buy skis, see what is needed to modify and/or mount them, perform said modifications/mounting and fly
Old Dec 24, 2011, 07:27 PM
aronph is offline
Find More Posts by aronph
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar
Quote:
Originally Posted by kwiktsi View Post
Just a guess, but probably buy skis, see what is needed to modify and/or mount them, perform said modifications/mounting and fly
i havent tried them yet so im not completely sure they are gonna work
Old Dec 24, 2011, 09:06 PM
aronph is offline
Find More Posts by aronph
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar

E-reevo


ski
Old Dec 24, 2011, 09:08 PM
aronph is offline
Find More Posts by aronph
TEAM HILLBILLY
aronph's Avatar
axle is the stock axle.....the wire has a 90 degree bend in it where it goes through the front of the ski to hold it against the collar....collars on both sides of the strut....the factory springs that come with the skis dont work in this application
Old Dec 25, 2011, 04:24 AM
Luv3d is offline
Find More Posts by Luv3d
Honeybadger don't care...
Luv3d's Avatar
Merry Christmas everyone!
Old Dec 25, 2011, 01:42 PM
SteveT. is online now
Find More Posts by SteveT.
I fly, therefore, I crash!!!
SteveT.'s Avatar
Right back atcha!!

SteveT
RCG Plus Member
Latest blog entry: My hangar...
Old Dec 25, 2011, 04:21 PM
ronbo111 is offline
Find More Posts by ronbo111
lazy 3D specialist
ronbo111's Avatar
Some Christmas Eve flying by aronph
aronph 57 Extra (6 min 19 sec)


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product 3D Hobby Shop 47" Edge 540 #BUILD VIDEOS ADDED# ipsmotors 3D Flying 3960 Nov 23, 2013 08:39 PM
Video 3D Hobby Shop 57" Sukhoi sukhoi26mx Electric Plane Talk 7 Sep 17, 2008 09:33 AM
Sold NIB 3D Hobby Shop SHP Extra 300 *Blue* Version 2 thomer Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 7 May 04, 2008 02:31 PM
Build Log 3D Hobby Shop 55" Katana LIVE Build Log Jeremy Sebens 3D Flying 54 Oct 12, 2007 04:39 PM