New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Aug 29, 2009, 12:56 AM
superguy6486 is offline
Find More Posts by superguy6486
Registered User
Help!

dxi/ar6100 binding problem


Just got my dx6i with an ar6100 in today and I have no clue what I'm doin. I'm new to dsm2 tech n i need help. For starters, how the heck do I bind the rx to tx??? i've gotten as far as plug in the bind plug into the batt/bind slot and dunno where to go from there... i've tried plugging an esc into throttle slot and then battery to esc but the led on the rx doesn't flash like it's supposed to... Pease help!!!!
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 29, 2009, 01:02 AM
Twister773 is offline
Find More Posts by Twister773
Private Pilot
Twister773's Avatar
plug bind plug into rx...plug in battery or turn on receiver, rx should be flashing, now hold the trainer switch down on the tx and turn the tx on while doing this, that should do it.
Old Aug 29, 2009, 01:04 AM
superguy6486 is offline
Find More Posts by superguy6486
Registered User
i don't get what u mean by "plug in the battery". Aren't i doing that when i plug it into the esc and esc into rx?
Old Aug 29, 2009, 01:14 AM
Jimmi is offline
Find More Posts by Jimmi
Registered User
Jimmi's Avatar
You can click on youtube and it will show you how to bind....
Old Aug 29, 2009, 01:15 AM
Twister773 is offline
Find More Posts by Twister773
Private Pilot
Twister773's Avatar
yes...have the esc plugged into the rx...then put the bind plug in...THEN plug in the battery, it should be blinking....now turn on the dx6i while holding down the trainer switch, it should say binding on the front screen or bind mode. i dont remember which one.
Old Aug 29, 2009, 01:25 AM
superguy6486 is offline
Find More Posts by superguy6486
Registered User
yeah that's exactly what i'm doin n the rx isn't blinking
Old Aug 29, 2009, 01:27 AM
Twister773 is offline
Find More Posts by Twister773
Private Pilot
Twister773's Avatar
you have something plugged into the receiver wrong im guessing
Old Aug 29, 2009, 01:38 AM
superguy6486 is offline
Find More Posts by superguy6486
Registered User
bind plug is in batt/bind slot n esc in throttle slot....
Old Aug 29, 2009, 01:40 AM
superguy6486 is offline
Find More Posts by superguy6486
Registered User
got it, had them plugged in backwards :P thanks, much appreciated!!
Old Aug 29, 2009, 01:49 AM
kunclebuc is offline
Find More Posts by kunclebuc
Registered User
kunclebuc's Avatar
Superguy6486
You should have the bind plug pluged into bat/bind port and plug the esc/bec into the throt. port. this is how my ar6200 is hooked up. Check that and make sure your bat. is fully charged. If it still does not work you may have a bad rx.
Old Aug 29, 2009, 03:15 AM
Twister773 is offline
Find More Posts by Twister773
Private Pilot
Twister773's Avatar
Quote:
Originally Posted by Twister773
you have something plugged into the receiver wrong im guessing
Quote:
Originally Posted by superguy6486
got it, had them plugged in backwards :P thanks, much appreciated!!
.
Old Aug 29, 2009, 11:39 AM
Fredriksson is offline
Find More Posts by Fredriksson
Just having fun
Fredriksson's Avatar
Just in case you did not get a manual with your DX6i, here is a link to it.

http://www.horizonhobby.com/ProdInfo...nual-LoRes.pdf

Hint: When all else fails, read the manual.

Freddy
Old Aug 29, 2009, 05:37 PM
superguy6486 is offline
Find More Posts by superguy6486
Registered User
lol thanks freddy :P


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion How do end points work? My solution to binding problem correct? vadim Mini Helis 3 Oct 21, 2006 01:52 AM
Discussion dx6 binding problem pugger Mini Helis 2 Sep 29, 2006 06:02 PM
Build Log Raptor 50 titan washout binding problem rjfon1 Fuel Heli Talk 5 Apr 29, 2006 02:42 AM
Hacker B408L Binding Problem Brett Electric Heli Talk 5 Oct 29, 2001 03:18 AM