julinator04's blog View Details
Posted by julinator04 | Jan 23, 2021 @ 05:09 PM | 4,051 Views
Hey,
I had a lot of issues to get my ESC and motor running. After contacting the manufacturer of the ESC (Flier) I knew which firmware to flash (Boat_UV30 if you wondered). Now my motor is running but acting weirdly on low rpm.

Please see the video I linked.

bldc Motor rough start issue (0 min 36 sec)


Since it is a sensorless motor, it's obvious that the start won't be smooth. But I don't think it's supposed to be as rough as it is with mine!
I tried resoldering all joints, changing the motor timing, changing the motor speeds and more. I'm out of answers and couldn't find any other people having similar issues. Also I don't know how else to describe this issue than saying it's a "rough start".

I'm happy for every tip you can provide!
Posted by julinator04 | Dec 14, 2018 @ 07:23 PM | 8,989 Views
Ok I got it. You ordered the wrong cable. And you just realized it and now you are mad.

That's exactly what happened to me.

But dont worry. I got you. There's a way you're flying tonight and you don't have to wait for the next delivery

The difference between the Data and Simulator Cable is that the Simulator Cable got only two cables for Ground and PPM output and the Data cable got 3 cables for Ground TX and RX port.

So what you want to do is cut your USB side of the data cable and solder it up to a 3.5mm headphone jack. You will probably have to check yourself which cable goes where but these pictures of the PINs will probably help you.

Solder the grounds together (s-video ground is the ring around)
Solder one of each remaining cables of the S video to your 3.5mm jack left or right canal cable doesnt matter which.

Now we have working flysky data cable with headphone jack instead of usb.
Our right and left channel of the 3.5mm jack is going to the "TX" and "RX" output (see in the picture) of the Transmitter
But that's not what we wanted. To gain access to the "PPM" output of the TX we will have to short circuit two pins.

I did this by just putting a stiff cable into the "PPM" and "TX" ouput of the Transmitter. Now the S-video cable goes a little bit harder into the Transmitter but it's fine. I attached a picture showing how it looks now

Done !

How to get the Transmitter working in your Simulator (with SmartPropoPlus etc.) is shown in other Blogposts. Check these out for more information. This topic is more than saturated.

I couldnt find this help anywhere so I hope I could help you.
I'm happy to help if you got any questions.

Happy Flying !