HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jun 10, 2001, 04:44 PM
H2OFLY
Portland Oregon USA
Joined Feb 2000
2,509 Posts
What's the rpm on your x-250?

Just measured the rpm on my x-250 with the SR "standard" power system: s400 geared 2.35:1; 10 SR Max cells; 9x5 prop.

6800 rpm on a fresh charge.

Didn't a recent thread note that 7200 on this system is normal?

Terry
temacc is offline Find More Posts by temacc
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 10, 2001, 05:55 PM
Registered User
Angola, IN USA
Joined Mar 2000
513 Posts
Yes. Check your end point adjustments on your throttle channel first. The motor may do better with a little break in (see the FAQ)

DPW
dwatkins is offline Find More Posts by dwatkins
Reply With Quote
Old Jun 10, 2001, 11:08 PM
ὅπερ ἔδει δεῖξαι
Gerald's Avatar
Joined May 2000
3,339 Posts
There is also always the possibility of a bad motor. A flying friend of mine who just acquired my X250 had trouble getting it to fly well and we eventually discovered that the motor was 'not hitting on all three cylinders'. One of the motor poles went open and it would start and run but was low on power. This was a new motor with only a half dozen or so flights and no visible signs of abuse. Swapped in a good used motor today and it appears to be back to its good 'ol self.

Even a brand new motor can be a dud. Be sure to check that possibility too.
Gerald is offline Find More Posts by Gerald
Reply With Quote
Old Jun 11, 2001, 10:10 AM
Registered User
Larry @ SR's Avatar
Bellport, NY, USA
Joined Apr 2000
1,219 Posts
We usually see 7400 to 7800 at about 8.5 amps.

Larry
Larry @ SR is offline Find More Posts by Larry @ SR
Reply With Quote
Old Jun 11, 2001, 11:15 AM
Registered User
Germantown, MD 20874
Joined Jan 2001
55 Posts
My X250 runs 7800 rpm at 7.9 amps
Francis Person is offline Find More Posts by Francis Person
Reply With Quote
Old Jun 11, 2001, 11:24 AM
H2OFLY
Portland Oregon USA
Joined Feb 2000
2,509 Posts
Thanks, all,

I will check the transmitter first, as I may not have set the endpoints correctly with this model. If that doesn't up the rpm, I will change motors (doing a water break-in on the new one) and test again.

Appreciate the help!

Terry
temacc is offline Find More Posts by temacc
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion What's the best line your wife dropped on you regarding your helis...? Bunyan Electric Heli Talk 60 Oct 25, 2006 01:11 PM
Which props do you use on your X-250? Dauntae Electric Plane Talk 8 Feb 25, 2002 12:50 PM
What's going on? ScotY Site Chat 0 Jul 03, 2001 02:36 PM
What's the scoop on Jeti Phasor motors ? Al P Electric Plane Talk 9 Jun 23, 2001 09:41 AM
What's the airfoil on stock Eco 8 blades?? HankF Electric Heli Talk 1 May 30, 2001 05:52 PM