HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Dec 09, 2008, 06:26 PM
überprüfen Sie Ihre sechs
czechyour6's Avatar
Central Utah
Joined Feb 2005
480 Posts
Help!
Flycamone2 firmware update not working

I just got it, was trying to update firmware, not real clear instructions, i installed the driver so I can hook it up to computer. Any ideas or sequences that will work?
czechyour6 is offline Find More Posts by czechyour6
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 09, 2008, 07:32 PM
St. Boondock
FL Knifemaker's Avatar
Joined Aug 2008
731 Posts
I never got mine to work.
FL Knifemaker is offline Find More Posts by FL Knifemaker
Reply With Quote
Old Dec 10, 2008, 07:58 PM
Registered User
sylifis's Avatar
So. Calif.
Joined Nov 2008
464 Posts
Quote:
Originally Posted by czechyour6
I just got it, was trying to update firmware, not real clear instructions, i installed the driver so I can hook it up to computer. Any ideas or sequences that will work?
I don't know if this will help you. I got my flycamone2 and immediately tried to install the v4 software update and I could not get it working. I eventually went back to the update site and first loaded the v3 software and the driver. I had a problem locating the STK driver at first but a search found it okay. Then once v3 worked I downloaded v4 and absolutely no problems since. Be sure you have your SanDisk installed and "clicked" locked in before doing the software updates as I am informed by Hobby Lobby that the camera has no memory of its own. Hope this helps.
sylifis is offline Find More Posts by sylifis
Reply With Quote
Old Dec 14, 2008, 11:35 AM
swede
denial15's Avatar
United States, UT, Vineyard
Joined Aug 2005
3,872 Posts
I think you should just give it to me.
denial15 is online now Find More Posts by denial15
Reply With Quote
Old Dec 29, 2008, 12:11 AM
Been There! Done That!
boomerace's Avatar
Eugene, Oregon, United States
Joined Sep 2001
19,187 Posts
I had problems at first because for the latest 2 updates you leave the cam OFF and then hold in the MODE buttom as you plug in the cable.
Note:
Cam should not be connected when you install the STKO2H 2.0 camera driver. After that reboot the computer and Camera driver will show on new Hardware found note. Then you plug the cam in while holding in the Mode button. Works great. Note that STKO2H 2.0 should only be installed once otherwise next try uninstalls it! It will say Install or Uninstall while the files load. If you uninstall it run it again and it will reinstall.
boomer
boomerace is offline Find More Posts by boomerace
Reply With Quote
Old Jan 18, 2009, 12:42 AM
AMA #903699
Tony_Fletcher's Avatar
USA, VA, Alexandria
Joined Mar 2008
924 Posts
No success here with this new 4.01 firmware update. Followed the instructions multiple times over the course of an hour and have had no luck.

When I "Start the program STK02HU-Reinstall." That program will not load. Windows says "Device Can't be initialized."

Very frustrating. Not real impressed with this camera. The steps necessary to update the firmware couldn't be more convoluted.
Tony_Fletcher is offline Find More Posts by Tony_Fletcher
Reply With Quote
Old Jan 18, 2009, 01:18 AM
Been There! Done That!
boomerace's Avatar
Eugene, Oregon, United States
Joined Sep 2001
19,187 Posts
Quote:
Originally Posted by Tony_Fletcher
No success here with this new 4.01 firmware update. Followed the instructions multiple times over the course of an hour and have had no luck.

When I "Start the program STK02HU-Reinstall." That program will not load. Windows says "Device Can't be initialized."

Very frustrating. Not real impressed with this camera. The steps necessary to update the firmware couldn't be more convoluted.
Tony did you follow my instructions above?
boomer
boomerace is offline Find More Posts by boomerace
Reply With Quote
Old Jan 18, 2009, 08:50 PM
AMA #903699
Tony_Fletcher's Avatar
USA, VA, Alexandria
Joined Mar 2008
924 Posts
Boomer: Thanks for you response. I did get it to work. I was not allowing the Windows "new hardware found" routine to install the driver. I didn't realize this was an additional step. I assumed that the install of the driver was all I needed. I think this issue was more a result of my Windows experience. I'm a Mac user and we don't do all this drive install/new hardware "found" stuff. These types of updates are much more simple on the Mac. Thanks for you detailed instructions.
Tony_Fletcher is offline Find More Posts by Tony_Fletcher
Reply With Quote
Old Jan 18, 2009, 09:11 PM
Been There! Done That!
boomerace's Avatar
Eugene, Oregon, United States
Joined Sep 2001
19,187 Posts
Tony,
Glad I could help. The instuctions do suck!
boomer
boomerace is offline Find More Posts by boomerace
Reply With Quote
Old Feb 02, 2009, 09:38 PM
Registered User
The woods of New Hampshire
Joined Jul 2008
13 Posts
I've had three FlyCamOne2"s. I could not get two of them to work.
The one that worked okay was lost in a flyaway.
I upgraded as I was instructed and read the forums but nothing worked for me.
It is so frustrating to make a really nice flight and get myself all excited about
watching the video, only to find out that it recorded nothing.
It was really a nice little unit though as far as size, weight and features.
I've been hoping Acme would come out with a new version due to all the
problems with it but I dosn't look as it's about to happen.
I saved up $200 this winter and hopefully will find something better this spring.
b_carleton is offline Find More Posts by b_carleton
Reply With Quote
Old Mar 03, 2009, 11:51 PM
swede
denial15's Avatar
United States, UT, Vineyard
Joined Aug 2005
3,872 Posts
WOO HOO!!! I got it. Thanks czechyour6. I'll be sure to get some video of the next "bag of Doritos". You can still use it any time you'd like. Um....I also have a Watt Meter you can borrow too.
denial15 is online now Find More Posts by denial15
Reply With Quote
Old Jan 19, 2010, 07:00 PM
Registered User
Joined Jan 2010
24 Posts
ok im having issues with this! i have the same problem tony does.. im following these instructions.. http://www.rcuniverse.com/forum/m_9360808/tm.htm
7th post down
except i cant find one of these files STK02N 2.0 Update.exe
STK02NC-WC viewer.exe
STK02NU-Update.exe
the only option s i have are STK02HU 2.0 reinstall?
help
traxxas4fun is offline Find More Posts by traxxas4fun
Reply With Quote
Old Jan 29, 2010, 03:13 PM
Registered User
Joined Mar 2007
8 Posts
Has anyone successfully installed the 2010 software from the Flyonecam web site?
mossrcgrps is offline Find More Posts by mossrcgrps
Reply With Quote
Old Jan 30, 2010, 09:50 PM
Registered User
rimshotcopter's Avatar
United States, CA, Los Angeles
Joined Aug 2009
11,707 Posts
Quote:
Originally Posted by mossrcgrps View Post
Has anyone successfully installed the 2010 software from the Flyonecam web site?
Please, can you post the link to this update?

Thank you
rimshotcopter is offline Find More Posts by rimshotcopter
Reply With Quote
Old Jan 31, 2010, 11:31 AM
Registered User
Joined Mar 2007
8 Posts
Update address

I logged on to

www.Flycamone.com

If you have success in installing please let me know the steps.

I'm starting with a blank Flycamone2 on a Vista computer, the previous SD card has been formatted.
mossrcgrps is offline Find More Posts by mossrcgrps
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Flycamone2 Not working out of the box skid56 Hobby Express (Formerly Hobby Lobby) 1 Apr 07, 2008 12:33 PM
"view new posts" feature not working Neil Morse Site Chat 3 Oct 25, 2001 08:47 AM
Auto Cig lighter socket not working anymore JoeR Electric Plane Talk 7 Sep 19, 2001 02:29 PM
What's up with "Hot Topics" Not working? slowflyer Electric Plane Talk 1 Sep 08, 2001 09:04 AM
ELMH Not Working! airwolf Electric Heli Talk 14 Jul 02, 2001 01:48 AM