HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Oct 30, 2008, 09:26 AM
Registered User
Joined Sep 2008
2 Posts
Help!
DX6i / AR6100 binding problems

Hi,

I have a problem to bind my receiver AR6100 with my radio dx6i.

Here is what I did:

- I plug in the male bind plug into the BAT/BIND port of the receiver.
- I connect a servo to other channel.
- I plug the battery (charged) to an other channel. The receiver start to blink.
- I holding the trainer/bind switch and i turn on the transmitter. (radio go in bind mode)
- The receiver blink during 15s. Then it turn off, then blink slowest (during 5s), then turn off.
The receiver never come on solid and never bind.

Do you know this problem?

Thanks.
dvincent is offline Find More Posts by dvincent
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 30, 2008, 09:55 AM
S.A.D. member
ivanc's Avatar
United States, TX, Round Rock
Joined Dec 2004
9,340 Posts
Make sure the battery is plugged in correctly (plug is not reversed) into the receiver.

Check again the battery to make sure it has enough charge - measure its voltage under load - should not be less than 4.8V. Remember that the receiver (being DSM2) has to transmit during the bind process so the transmitter recognizes it as a DSM2 receiver. It uses more power during the bind process and a flat battery (or an old battery used for testing only) may not provide it.

Ivan
ivanc is offline Find More Posts by ivanc
RCG Plus Member
Old Oct 30, 2008, 11:24 AM
Inciting Riots
village_idiot's Avatar
Joined Dec 2006
9,687 Posts
Also after you bind the receiver and power it down to remove the bind plug, make sure to also power the TX off. Now apply power to the receiver first, you should not get a light. Turn the power on the TX on and it should lock with a solid light.

If you then unplug the receiver power and plug it back in it should blink showing you that you had a power outage. This might be what you are seeing.
village_idiot is offline Find More Posts by village_idiot
Reply With Quote
Old Oct 30, 2008, 02:30 PM
Registered User
Joined Sep 2008
2 Posts
thanks for you reply.

I have test the battery with a voltmetre: 5V.

I have post a video in youtube :
http://fr.youtube.com/watch?v=QlDlQfdgKmg
dvincent is offline Find More Posts by dvincent
Reply With Quote
Old Oct 31, 2008, 09:42 PM
S.A.D. member
ivanc's Avatar
United States, TX, Round Rock
Joined Dec 2004
9,340 Posts
Everything looks OK - the receiver stopped blinking, then it started blinking at a slower rate, then stopped blinking again. If you waited a bit longer (the video ended) the light should come solid on. Then you can release the bind switch.

Ivan
ivanc is offline Find More Posts by ivanc
RCG Plus Member
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Kyosho Minium TX Parkzone RX binding problems Maximilianus Scratchbuilt Indoor and Micro Models 9 Sep 02, 2009 09:21 AM
Question DX6i / AR6100 glitch??? LLoo Radios 53 Mar 31, 2008 03:43 PM
Discussion Binding problems on a AR6000 jessew47 Radios 2 Feb 23, 2008 08:29 PM
Careful! JR X9303 binding problems eajohnson Radios 43 Feb 11, 2008 10:20 PM
Discussion Spektrum AR6100 binding droid Scale Kit/Scratch Built 2 May 27, 2007 01:06 PM