HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jan 19, 2010, 09:34 AM
Challenging Convention
Andology's Avatar
UK
Joined Jun 2006
717 Posts
Any ideas for the R146iP (6Ch PCM)

I've done R319DPS & R149DP so i'll swap if you know about the R146iP

Cheers

Andy
Andology is offline Find More Posts by Andology
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 25, 2010, 11:07 PM
Registered User
Canada, BC, Vancouver
Joined Sep 2009
282 Posts
Where is it for a R136HP? Thanks
Taiping is offline Find More Posts by Taiping
Reply With Quote
Old Feb 02, 2010, 12:51 PM
Registered User
Joined Dec 2009
68 Posts
never mind please delete post
e.Man is offline Find More Posts by e.Man
Reply With Quote
Old Feb 02, 2010, 03:03 PM
Registered User
Norway
Joined Dec 2007
142 Posts
Futaba R148DP

Hi
Someone know the RSSI pin on Futaba R148DP 35Mhz..
Thx
Deltadeville is offline Find More Posts by Deltadeville
Reply With Quote
Old Feb 05, 2010, 03:02 PM
Registered User
Norway, Hordaland, Bergen
Joined Feb 2009
280 Posts
Futaba R136HP (35MHz)

Hi,

Here is the RSSI for the Futaba R136HP (35MHz). It has the 31136 IC.

Voltage aprox. 2.2V radio on and 0.5V radio off.
Edit: It was about 0.7V with TX off at my flying field.

Megafluffy.
Megafluffy is offline Find More Posts by Megafluffy
Last edited by Megafluffy; Feb 08, 2010 at 01:58 PM.
Reply With Quote
Old Mar 20, 2010, 04:59 PM
Registered User
kajakmannen's Avatar
Gavle, Sweden
Joined Jul 2003
600 Posts
RSSI output on JR R800S reciver

Hi

My JR R800S Reciver has the 7761 IC chip but which leg is number 7 and how do I connect to get out the RSSI signal?

Is it only to solder a kable to leg number 7 (Which ever that is now) and then connect it to the RSSI input pin on the OSD?

Does anyone have a short "how to" instruction?

Best regards / Anders L
kajakmannen is offline Find More Posts by kajakmannen
Reply With Quote
Old Mar 23, 2010, 12:02 AM
Flying with the eagles
etman's Avatar
Eagle's nest
Joined Nov 2008
2,121 Posts
I know this thread is for RC RX and not video RX.
But it would be helpful to extend the scope to video RX RSSI.

For monitoring the video signal strength and output a warning tone if signal is weakening well before the video is lost.
Is there such a device or can we hack a lipo alarm to do it?
etman is offline Find More Posts by etman
Reply With Quote
Old Mar 23, 2010, 12:43 AM
Registered User
masam54's Avatar
Malaysia, Federal Territory of Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
Joined Dec 2008
407 Posts
Discussion already here

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1209950
masam54 is offline Find More Posts by masam54
Reply With Quote
Old Mar 23, 2010, 12:46 AM
Flying with the eagles
etman's Avatar
Eagle's nest
Joined Nov 2008
2,121 Posts
Quote:
Originally Posted by masam54 View Post
Thanks a lot masam54.
etman is offline Find More Posts by etman
Reply With Quote
Old Mar 23, 2010, 08:19 PM
Registered User
Portugal
Joined Nov 2009
791 Posts
Any info to get RSSI of corona rp8d1 rx?
HF_ATL is online now Find More Posts by HF_ATL
Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 12:23 AM
Registered User
ashdec87's Avatar
United States, MI, Detroit
Joined Feb 2004
9,090 Posts
I second the rp8d1. Any one know?
ashdec87 is offline Find More Posts by ashdec87
Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 12:36 AM
Registered User
masam54's Avatar
Malaysia, Federal Territory of Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
Joined Dec 2008
407 Posts
See post #60, page 4, this thread

Doesnt anyone use the "search" tool anymore?
masam54 is offline Find More Posts by masam54
Reply With Quote
Old Mar 24, 2010, 08:45 AM
Registered User
ashdec87's Avatar
United States, MI, Detroit
Joined Feb 2004
9,090 Posts
I checked that, its not the same setup. I just bought my rx and I think they might have changed it as it doesnt look like the one he worked on. Mainly there's no jumper wire..
ashdec87 is offline Find More Posts by ashdec87
Reply With Quote
Old Mar 25, 2010, 03:53 AM
Oopss. Oh well.
borneobear's Avatar
In the tropics
Joined Jan 2006
3,617 Posts
Thanks for all the info here guys.
I'm trying this out with RSSI from my R149DPS, sending the signal to a Cyclops OSD via the temperature sensor input.
I don't know if the DPCAV buffer is required, but I guess I'll soon find out.

Cheers,
BB
borneobear is offline Find More Posts by borneobear
Reply With Quote
Old Mar 25, 2010, 11:15 AM
Registered User
masam54's Avatar
Malaysia, Federal Territory of Kuala Lumpur, Kuala Lumpur
Joined Dec 2008
407 Posts
Quote:
Originally Posted by ashdec87 View Post
I checked that, its not the same setup. I just bought my rx and I think they might have changed it as it doesnt look like the one he worked on. Mainly there's no jumper wire..
Is the corona rp8d1, a dual conversion receiver using crystal? The one shown is the new synthesised ones.

Sorry, just checked mine, a RP8D1, synthesised and with the jumper as shown. They may have changed it.
masam54 is offline Find More Posts by masam54
Last edited by masam54; Mar 25, 2010 at 11:20 AM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale usb cable for futaba/hitec pin (round 6 pins) jaas75 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 0 Sep 05, 2008 12:34 AM
Pots for Futaba conquest transmitter hcastell Electric Plane Talk 2 Sep 12, 2001 08:14 AM
Make your own DIN plug for Futaba TX! pullin-gs Electric Plane Talk 0 Sep 06, 2001 08:05 PM
WTB: Hitec 555 rx for Futaba ( Slope Nut Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 2 Jul 28, 2001 08:54 PM
Programming manual for Futaba 7UAF gwh Electric Plane Talk 3 May 31, 2001 12:43 AM