HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jan 29, 2012, 05:14 AM
There's magic in those wings !
khaled_abobakr's Avatar
Joined Nov 2006
4,839 Posts
Hi ..

Does any one know where the RSSI pin on the Futaba R6208SB

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXAVCR&P=V

I did search this forum .. but I didn't find it.

Thanks a lot for your help

Khaled
khaled_abobakr is offline Find More Posts by khaled_abobakr
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 05, 2012, 05:21 PM
Registered User
mrdakota's Avatar
United States, WI, Kenosha
Joined Nov 2004
106 Posts
NER-549 JR 9ch RSSI pin

Here is mine,
Name: NER-549Xrssi.jpg
Views: 204
Size: 307.9 KB
Description:
mrdakota is offline Find More Posts by mrdakota
Reply With Quote
Old Feb 06, 2012, 11:59 AM
Registered User
JLT_GTI's Avatar
Oviedo
Joined Jun 2010
2,319 Posts
Any idea where we can get the RSSI out of a Futaba R137F?

JLT_GTI is offline Find More Posts by JLT_GTI
RCG Plus Member
Latest blog entry: CL-415 GuanLi
Reply With Quote
Old Feb 06, 2012, 12:12 PM
Registered User
bamabaxter's Avatar
United States, MS, Clinton
Joined Apr 2010
401 Posts
need a picture of the inside
top and bottom of the board
bamabaxter is offline Find More Posts by bamabaxter
Reply With Quote
Old Feb 07, 2012, 02:29 AM
Registered User
Norway, Hordaland, Bergen
Joined Feb 2009
280 Posts
Quote:
Originally Posted by JLT_GTI View Post
Any idea where we can get the RSSI out of a Futaba R137F?

You can see if the inside looks like the 136 http://www.rcgroups.com/forums/showp...0&postcount=95

I have modified my 136 to 7ch by just adding one resistor and capacitor. So i guess the pcb are the same.
Megafluffy is offline Find More Posts by Megafluffy
Reply With Quote
Old Feb 07, 2012, 02:34 PM
Registered User
JLT_GTI's Avatar
Oviedo
Joined Jun 2010
2,319 Posts
Quote:
Originally Posted by Megafluffy View Post

I have modified my 136 to 7ch by just adding one resistor and capacitor. So i guess the pcb are the same.
Yes... i just did the photos of the 137 and the board seems the same as the 136.. so i guess same pins? And its just solder 2 wires to those two? need to solder resistances or capacitors between like in the Coronas?



JLT_GTI is offline Find More Posts by JLT_GTI
RCG Plus Member
Latest blog entry: CL-415 GuanLi
Reply With Quote
Old Feb 08, 2012, 01:30 AM
Registered User
Norway, Hordaland, Bergen
Joined Feb 2009
280 Posts
Quote:
Originally Posted by JLT_GTI View Post
Yes... i just did the photos of the 137 and the board seems the same as the 136.. so i guess same pins? And its just solder 2 wires to those two? need to solder resistances or capacitors between like in the Coronas?



No, one wire. You see both pads is connected by a track on the pcb, you can choose which pad you solder to.

No need for resistor or capacitor if you connect it to a high impedance input. I you are connecting it to a input like the eLogger temp1 for rssi on the osdpro, you need a buffer.
Megafluffy is offline Find More Posts by Megafluffy
Last edited by Megafluffy; Feb 08, 2012 at 01:37 AM.
Reply With Quote
Old Feb 08, 2012, 02:38 AM
Registered User
JLT_GTI's Avatar
Oviedo
Joined Jun 2010
2,319 Posts
thanks


I would be connecting it to Ikarus OSD
JLT_GTI is offline Find More Posts by JLT_GTI
RCG Plus Member
Latest blog entry: CL-415 GuanLi
Reply With Quote
Old Feb 26, 2012, 03:01 PM
beginner
Norway, Oppland, Raufoss
Joined Feb 2012
42 Posts
[QUOTE=bakchos;16409800]Finaly got this thing done, i had to build a dimmer for my soldering iron to get it cooler.

I question tho, when the Transmitter is off, i have 0.87 Volt, when on at 100 % i get 1.07 Volt, and when the transmitter is in the microwave i get 1.25 Volt.

So it looks like it get higher when strenght is weak, but gets lower when turned off, is that common ?



Did you figure it out? i get 1.02 when Tx is 1m from Rx and 0.8 when off.
I get so confused seeing people writing that the Rssi increase when poorer signal, and decrease when better. I thought is was the more volt the better your signal was??
fpvman is offline Find More Posts by fpvman
Reply With Quote
Old Mar 14, 2012, 01:46 PM
Registered User
Joined Mar 2012
22 Posts
Nice
arismad is offline Find More Posts by arismad
Reply With Quote
Old Mar 17, 2012, 11:07 PM
Suspended Account
Joined Sep 2006
3,332 Posts
Has anyone pulled out the rssi on a Futaba r309dps? is it the same as a r319dps?
paintz2007 is offline Find More Posts by paintz2007
Reply With Quote  (Disabled)
Old Mar 22, 2012, 12:35 AM
Member #1
Teamsherman's Avatar
Australia, NSW, Picnic Point
Joined Aug 2011
6,890 Posts
Anyone know how i can display RSSI on my Osd Pro with a FrSky D8R-II plus or D8R-II?

Cheers,

Alan.
Teamsherman is offline Find More Posts by Teamsherman
Reply With Quote
Old Mar 22, 2012, 01:14 PM
Registered User
g00bd0g's Avatar
USA, CA, Watsonville
Joined Jul 2001
466 Posts
Quote:
Originally Posted by Teamsherman View Post
Anyone know how i can display RSSI on my Osd Pro with a FrSky D8R-II plus or D8R-II?

Cheers,

Alan.
You can buy (or make) one of these.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...+rssi&_sacat=0

http://www.fpvuk.org/forum/index.php...db1fbf1d575528
g00bd0g is offline Find More Posts by g00bd0g
Reply With Quote
Old Mar 26, 2012, 03:17 PM
Moderately Dangerous
TwoHeadsBrewing's Avatar
United States, CA, Chico
Joined Apr 2011
1,057 Posts
Quote:
Originally Posted by g00bd0g View Post
Wouldn't this also work?

Take the Tx port and ground from the side of the D8R-II/PLUS, and solder to dpcav.com's buffer board?
TwoHeadsBrewing is offline Find More Posts by TwoHeadsBrewing
RCG Plus Member
Latest blog entry: UHF / 1.3ghz Relay Stations
Reply With Quote
Old Mar 29, 2012, 03:43 PM
Registered User
man1024's Avatar
Joined Oct 2011
364 Posts
Quote:
Originally Posted by caall99 View Post
Bumping this. I assume there are a lot of people interested, but not forward enough to ask for proper guidance.

Thanks.
I found solution for you, just get new Tx and Rx with build in RSSI. LOL.
man1024 is offline Find More Posts by man1024
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale usb cable for futaba/hitec pin (round 6 pins) jaas75 Aircraft - General - Miscellaneous (FS/W) 0 Sep 05, 2008 12:34 AM
Pots for Futaba conquest transmitter hcastell Electric Plane Talk 2 Sep 12, 2001 08:14 AM
Make your own DIN plug for Futaba TX! pullin-gs Electric Plane Talk 0 Sep 06, 2001 08:05 PM
WTB: Hitec 555 rx for Futaba ( Slope Nut Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 2 Jul 28, 2001 08:54 PM
Programming manual for Futaba 7UAF gwh Electric Plane Talk 3 May 31, 2001 12:43 AM