SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
This thread is privately moderated by JimDrew, who may elect to delete unwanted replies.
Old Jan 27, 2010, 12:56 PM
Xtreme Power Systems
Lake Havasu, AZ
Joined Jun 2005
15,882 Posts
No.
JimDrew is offline Find More Posts by JimDrew
RCG Plus Member
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 27, 2010, 02:39 PM
Aerial Images of Texas
tashley's Avatar
The Texas Gulf Coast where hurricanes come to play
Joined Aug 2003
1,960 Posts
Doh!
tashley is offline Find More Posts by tashley
Reply With Quote
Old Jan 27, 2010, 04:04 PM
Xtreme Power Systems
Lake Havasu, AZ
Joined Jun 2005
15,882 Posts
Only the Telemetry Stations need to be upgraded when upgrading to v3.x.
JimDrew is offline Find More Posts by JimDrew
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 11, 2010, 09:56 PM
I need a nap
TheSuper's Avatar
Utah
Joined Nov 2005
68 Posts
I am confused.

Why does the $39.95 upgrade say to send in the XDP unit. It says "You must return your transmitter module, receivers, XDP, and telemetry station if you want the full 3.x upgrade."
http://www.xtremepowersystems.net/pr...UPGRADE&cat=10

Am I misunderstanding something.
I'm planning on doing the upgrade since I have firmware version 2.1, 2.3 and 2.4 receivers.
TheSuper is offline Find More Posts by TheSuper
Last edited by TheSuper; Apr 11, 2010 at 10:02 PM. Reason: url
Reply With Quote
Old Apr 12, 2010, 10:44 AM
Xtreme Power Systems
Lake Havasu, AZ
Joined Jun 2005
15,882 Posts
You can not upgrade from 2.x to 3.x, we have to do it as it requires a firmware upgrade to the RF module which can never be done in the field. The XDP must also be returned to be upgraded.
JimDrew is offline Find More Posts by JimDrew
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 13, 2010, 02:47 AM
Registered User
Joined Jan 2007
24 Posts
so now I should bring my extra XDP back from England for upgrade? it seems to work with 3.xx units at least for settings and flashing
fsharp is offline Find More Posts by fsharp
Reply With Quote
Old Apr 13, 2010, 11:06 AM
Xtreme Power Systems
Lake Havasu, AZ
Joined Jun 2005
15,882 Posts
If it works with v3.x devices, then it already has the proper RF firmware.
JimDrew is offline Find More Posts by JimDrew
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 16, 2010, 11:44 AM
Xtreme Power Systems
Lake Havasu, AZ
Joined Jun 2005
15,882 Posts
New firmware update for receivers! With v3.8 we added the support code for Graupner's telemetry radios so that failsafe positions and types can be set via the transmitter, and also added a reboot notification. If the system reboots after power has been connected, the LED will continously flash orange. During this time, you can't program the failsafe positions and the voltage monitoring will not change the color of the LED - it will always be flashing orange until both the transmitter and receiver are powered off.
JimDrew is offline Find More Posts by JimDrew
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 16, 2010, 11:55 AM
Xtreme Power Systems
Lake Havasu, AZ
Joined Jun 2005
15,882 Posts
We released new RxDiag and XDP programs to support the new Nano series receivers. You can download the full installer or use the auto-update function.
JimDrew is offline Find More Posts by JimDrew
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 16, 2010, 12:03 PM
Proud RC Addict
United States, UT, American Fork
Joined Nov 2009
1,558 Posts
Nanos shipped with 3.7 then?

One of these days I'm going to have to buy myself an updater I guess.
dennisjm is offline Find More Posts by dennisjm
Reply With Quote
Old Apr 16, 2010, 04:34 PM
Xtreme Power Systems
Lake Havasu, AZ
Joined Jun 2005
15,882 Posts
Nano's have their own firmware version that is separate from the rest of the XtremeLink product line. They shipped with v1.0, Series II.
JimDrew is offline Find More Posts by JimDrew
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Apr 16, 2010, 06:34 PM
Proud RC Addict
United States, UT, American Fork
Joined Nov 2009
1,558 Posts
OK. so Nanos are still in field upgradeable though right, just no reason to upgrade them at this point?

I just got my 3 nanos in the mail. If I hurry I can fly a shelved plane before the end of the day
dennisjm is offline Find More Posts by dennisjm
Reply With Quote
Old Apr 17, 2010, 02:44 AM
Registered User
Joined May 2009
4 Posts
I, having a problem during the update 3.8 i got a error. Now my 6 channel receiver is not working anymore what can i do?? i used the updater21.exe
Is there a recovery mode?
micmac is offline Find More Posts by micmac
Reply With Quote
Old Apr 17, 2010, 05:06 AM
speed-boater
rbachmann's Avatar
Stuttgart, Germany
Joined Apr 2010
191 Posts
Quote:
Originally Posted by micmac View Post
I, having a problem during the update 3.8 i got a error. Now my 6 channel receiver is not working anymore what can i do?? i used the updater21.exe
Is there a recovery mode?
press the shift key while searching for receiver devices and try the flash update again.

that worked fine for me. i had the same problem. See here.

Roland
rbachmann is offline Find More Posts by rbachmann
Reply With Quote
Old Apr 24, 2010, 09:36 AM
Registered User
Joined Jan 2008
25 Posts
Quote:
Originally Posted by JimDrew View Post
New firmware update for receivers! With v3.8 we added the support code for Graupner's telemetry radios so that failsafe positions and types can be set via the transmitter, and also added a reboot notification. If the system reboots after power has been connected, the LED will continously flash orange. During this time, you can't program the failsafe positions and the voltage monitoring will not change the color of the LED - it will always be flashing orange until both the transmitter and receiver are powered off.
The MX-24 already has this resource?
Guiga is offline Find More Posts by Guiga
Reply With Quote
Reply


Thread Tools