New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Mar 05, 2013, 02:56 AM
SteveM is offline
Find More Posts by SteveM
Registered User
Joined Dec 2002
309 Posts
quick question... cycle setting

when setting icharger to cycle, and connecting balance tap, is the "charge" part in balance mode, or straight charge mode?

i cannot tell.

pls advise, steve
SteveM is offline Find More Posts by SteveM
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 05, 2013, 09:42 AM
robj is offline
Find More Posts by robj
Registered User
robj's Avatar
United States, LA, Moss Bluff
Joined Nov 2008
8,394 Posts
Not pretty but works..
robj is offline Find More Posts by robj
Reply With Quote
Old Mar 05, 2013, 01:39 PM
skinnydoc is offline
Find More Posts by skinnydoc
Registered User
United States, CA, Berkeley
Joined Feb 2007
1,280 Posts
BALANCE PORT CELL HIGH VOL error

Hi all, I looked inside my 206 charger, and couldnt see any burn marks or smell anything.

So can I get this straight: when I checked continuity between the top electrodes and the pins, there WAS continuity between the same numbered electrode and pin? and this is NOT normal? This is as described in the "bal err" document (written in stilted English). Seems like this would be NORMAL to find contnuity not ABNORMAL.

See the pics attached of my unit... no burns etc seen.

(Help appreciated, I cant use this charger right now, because pin #2 always reads high on the lipo monitor.)

Ben
skinnydoc is offline Find More Posts by skinnydoc
Reply With Quote
Old Mar 05, 2013, 01:54 PM
flarssen is offline
Find More Posts by flarssen
Registered User
Son, Norway
Joined Sep 2004
3,668 Posts
Quote:
Originally Posted by skinnydoc View Post
So can I get this straight: when I checked continuity between the top electrodes and the pins, there WAS continuity between the same numbered electrode and pin? and this is NOT normal?
It says that 0 Ohm (continuity) is normal.

Picture shows that there was an attempt to repair this already.

Fred
flarssen is offline Find More Posts by flarssen
Reply With Quote
Old Mar 05, 2013, 02:07 PM
mrforsyth is online now
Find More Posts by mrforsyth
Registered User
So. Cal.
Joined Oct 2004
8,819 Posts
Quote:
Originally Posted by robj View Post
Not pretty but works..
Very nicely done Rob!! Good doesn't need to be pretty.

Mark
mrforsyth is online now Find More Posts by mrforsyth
RCG Plus Member
Reply With Quote
Old Mar 05, 2013, 02:21 PM
skinnydoc is offline
Find More Posts by skinnydoc
Registered User
United States, CA, Berkeley
Joined Feb 2007
1,280 Posts
Quote:
Originally Posted by flarssen View Post
It says that 0 Ohm (continuity) is normal.

Picture shows that there was an attempt to repair this already.

Fred
thanks Fred. Ok, sorry for idiocy, so 0 resistance, so I see the current flow on my multimeter (needle jumping). That is what I see, so there IS continuity.

I put that little jumper wire shown in my pic a few years ago, when I was getting an error, I actually cant remember the details now. The wire jumper is intact now, there is continuity between the connected poles.

What else can I do to get my cool little charger working again? I'll need it soon.

thanks, tips appreciated

Ben
skinnydoc is offline Find More Posts by skinnydoc
Reply With Quote
Old Mar 05, 2013, 07:14 PM
toolman18 is offline
Find More Posts by toolman18
Registered User
toolman18's Avatar
United States, TX, Portland
Joined Apr 2008
248 Posts
So my 106 is not working. I can't find anything burnt. Went ahead and bought another. Is there a market for his charger? I have heard they are repairable. Thanks
toolman18 is offline Find More Posts by toolman18
Reply With Quote
Old Mar 05, 2013, 11:15 PM
skinnydoc is offline
Find More Posts by skinnydoc
Registered User
United States, CA, Berkeley
Joined Feb 2007
1,280 Posts
pic...

here is what I'm seeing on the voltage monitor.
skinnydoc is offline Find More Posts by skinnydoc
Reply With Quote
Old Mar 06, 2013, 12:05 AM
flarssen is offline
Find More Posts by flarssen
Registered User
Son, Norway
Joined Sep 2004
3,668 Posts
Quote:
Originally Posted by skinnydoc View Post
here is what I'm seeing on the voltage monitor.
Is the offset in voltage always the same? If so, it could be a calibration issue. I believe burned tracks gives more random numbers.

Fred
flarssen is offline Find More Posts by flarssen
Reply With Quote
Old Mar 07, 2013, 01:16 PM
gustavo_123 is offline
Find More Posts by gustavo_123
Registered User
Joined Jun 2009
5 Posts
I have an 106b, not the plus one, and after replacing all the mosfets the unit keep shorting the PS, when a use a short protection power supply, and try to charge any battery, the psu disarm.
When i use a non protected power supply, the charger simply reboot.

Any sugestions ?
gustavo_123 is offline Find More Posts by gustavo_123
Reply With Quote
Old Mar 07, 2013, 08:47 PM
junsi is offline
Find More Posts by junsi
iCharger
junsi's Avatar
Joined Mar 2007
1,090 Posts
Quote:
Originally Posted by gustavo_123 View Post
I have an 106b, not the plus one, and after replacing all the mosfets the unit keep shorting the PS, when a use a short protection power supply, and try to charge any battery, the psu disarm.
When i use a non protected power supply, the charger simply reboot.
Please check the PM we have sent to you.

Junsi
junsi is offline Find More Posts by junsi
Reply With Quote
Old Mar 09, 2013, 03:36 AM
aeromaniac is offline
Find More Posts by aeromaniac
Glow 😡 no no no
Australia, SA, Evanston Park
Joined Mar 2010
4,890 Posts
Problem fixed
aeromaniac is offline Find More Posts by aeromaniac
Last edited by aeromaniac; Mar 09, 2013 at 11:02 AM.
Reply With Quote
Old Mar 11, 2013, 09:06 PM
whitrzac is offline
Find More Posts by whitrzac
Registered User
United States, WI, Baraboo
Joined Aug 2010
27 Posts
I have 2 106b chargers that need a few buttons...

Does anyone sell them, or am I going to radioshack tomorrow?
whitrzac is offline Find More Posts by whitrzac
Reply With Quote
Old Mar 12, 2013, 09:17 AM
rizky_p is offline
Find More Posts by rizky_p
Registered User
rizky_p's Avatar
Indonesia, Jakarta Capital Region, Djakarta
Joined Apr 2007
504 Posts
My Friends 106+ Fan just stopped working, can anyone be so kind to tell me what is the specification?
I need to replace Start button on mine it is now need to be pushed really hard to trigger anything any advice?

thanks.
rizky_p is offline Find More Posts by rizky_p
Reply With Quote
Old Mar 12, 2013, 11:29 AM
ProstoTsar is offline
Find More Posts by ProstoTsar
Registered User
Joined Aug 2012
1 Posts
Hi junsi,
I have bought icharger 3010b it is a very good charger for my LIPOs, but accidentally i burnted it (bad power supplier was used). I need to replace whole deck(board) with fets. Is it possible to purchase it or get scheme to make by myself.
Excuse me for my english i am from Russia
ProstoTsar is offline Find More Posts by ProstoTsar
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best charger/discharger $ can buy namancio Batteries and Chargers 30 Jan 31, 2010 02:52 PM
Power Pacer Battery charger/discharger ACE_McCOOL Batteries and Chargers 4 Oct 22, 2002 12:39 PM
NIB Hitec CG-325 Charger/Discharger/Cycler for 4-9 cells - $39! Jason M Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 0 Oct 03, 2002 03:29 AM
WTB Good charger/discharger 10 + cells WickedFunRC Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 0 Sep 05, 2002 08:55 PM