| RCCars | Crack Roll | Flying Giants | RC Power | The E Zone | Lift Zone | Our Sponsors | |||||||||
|
|
||||||||||||||
|
|
#16 |
|
Registered User
|
po wykonaniu oslony silnika tak to wyglada.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Registered User
|
Witam, widze ze model gotow bedzie juz niedlugo do lotow. Nawet juz ma miejsce zapewnione. Jako ze to to cos nowego to garaz juz jest dla niego a auto na zewnatrz. Powaznie, prace postepuja w dobym tempie Mark masz zaciecie nie mozliwe. Widac ze kibicowanie przy budowie modeli sprzyja. Mirek z Toba juz dobrze opracowaliscie plan budowy. Ja tylko moge wspomoc piszac tu. Szkoda ze Marek jest tak daleko. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Registered User
|
Janusz!
Janusz wspomniał o mnie wiec się odezwę (buduję P11c)Obecnie jestem na etapie kupna RADIA.Podpowiedz mi jakie radio muszę mieć aby można było wzbić się w powietrze bez obaw. Chodzi mi o dane techniczne ,bo tutaj jest tego skolko ugodno. Może ktoś podpowie jaka moc silnika(oczywiśćie bezszczotkowy)powinienem zastosować(jak to obliczyć) Orientacyjny ciężar z wszystkim będzie nie większy jak 1 1/2 kg(poltora kilo), rozpietość -1m,30cm ps Janusz,w niedzielę wieczorem (19,21)Twojego czasu bedę na SKYP-ie |
|
|
|
|
#19 |
|
Registered User
|
Mark
Te 1.5 kg to waga modelu gotowego do lotu czy pustego bez wyposazenia? Do sportowego latania z akrobacja powinno wystarczyc 80-100W na 1 lb. 1.5 kg czyli ok. 3.3lb to wychodzi ze 300-400W silnik powinien wystarczyc. Jaki silnik to zalezy od tego jakie akumlatory chcesz uzyc i jakie smiglo. Co do radia to ja latam na Spektrum DX7 i bardzo sobie go chwale. Polecam 2.4GHz czy to Futaba, JR czy Spektrum. Jakich planow P11 uzywasz? Janusz Last edited by janekp; Apr 20, 2008 at 01:50 PM. |
|
|
|
|
#20 |
|
Registered User
|
Witam.Jak milo widziec imiennika na forum. Dobrze Janusz napisales co do wagi i doboru silnika zwlaszcza ze to model mysliwca. Czytalem ze to dosc kaprysny model w lataniu wiec mocniejszy silnik nawet nie zaszkodzi. Mark tylko musi zakupic odpowiednia aparature oczywiscie z mikserami tak wlasnie rozmawialismy na Skype. Mozliwosci u siebie ma duze ja proponowalem cos na 72MHz ale to juz on sam zadecyduje. Chociaz tak aby miala z 6 kanalow. Widze ze tez sie dobrze orientujesz w doborze elektroniki wiec pomoc Mark juz zapewniona. Napisz skad jestes. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Registered User
|
Janusz!
Dzieki za informacje ,3.3 lb to przypuszczalny ciężar całego samolotu. Jezeli kupię silnik ok.400w to jake śmiglo i jaki akumulator proponujesz?! Bliższych informacji o planach z ktorych wykonuję P11-kę, da Tobie Mirek(mam je od niego) Pozdrowka Last edited by Mark LYS; May 15, 2008 at 10:50 PM. |
|
|
|
|
#22 |
|
Pozdrawiam Mirek
|
Piękna robota ten PZL P-11 i bardzo pouczająca lektura zdjęć.
Z ciekawością czekam na dalszy ciąg i gotowy model w locie. Szkoda że to nie bliżej, chętnie bym go zobaczył na żywo. Jak oglądam te zdjęcia to aż chcę mi się kończyć moją P-11 |
|
|
|
|
#23 |
|
Registered User
|
PZL-11c
Witam kolegow ,,jak obiecalem oto najnowsze zdjecia Mistrza Marka w pelnym
oczekiwaniu na ten dzien,,,,,, no tak , niedlugo kolana beda cie trzesly !!!!. Pozdrowienia dla Wszystkich .. Mirek . |
|
|
|
|
#24 |
|
Registered User
|
Witam. Model sie prezentuje swietnie. Poszycie calosci to juz tylko kosmetyka i odpowiednie malowanie w barwach pulku lotniczego ........???? zalezy od upodobania. Mark stanowi przyklad do nasladowania a zwlaszcza to ze pomimo problemow zyciowych jak przeprowadzka i katastrofa modelu pokazal na co go stac. Ja juz mu skladam gratulacje. Teraz czekam na film z pierwszego lotu PZL-11 bez korekty i retuszu. Dlatego chce to zobaczyc gdyz czytalem o tym modelu ze jest dosc niestabilny w locie. Bdzie to lekcja dla wszystkich co robia albo juz koncza budowe tego modelu. Slowa Mirka to swietnie oddana scenka rodzajowa z oblatania""niedlugo kolana beda cie trzesly !!!!."" Ja to kiedys przezylem
bardziej jak kolana ale to gabinet tego lekarza . Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Registered User
|
p11c
jest to cd budowy modelu
|
|
|
|
|
#26 |
|
Registered User
|
PZL-11c
Witaj Marek ... widze ze cos sie dzieje w dalszym ciagu , ladnie , teraz tylko pomyslec nad budowa makiety silnika aby to elektryczne cudo zaslonic i bedzie pieknie , podrzuce meila z takim projektem a Ty sobie wybierzesz metode jak zastosujesz . Pamietak swego czasu mialem kontakt z gosciem ( rodak ) z Australji ktory powaznie myslal o budowie PZL-11c w skali 1:1.25 ( okolo 75 % orginalu ) ale nie wiem co sie stalo , musze popatrzec na forum w Australji ,moze dowiem sie co z projektem , wiem o tym poniewaz sam organizowalem dokumentacje dla niego w tym celu .
Powodzenia ............. Mirek |
|
|
|
|
#27 |
|
Registered User
|
P11c
Na dzi
|
|
|
|
|
#28 |
|
Registered User
|
P11c
Sorki za te dziwne literki ale moj camp ma to do siebie gdy chce wpisywac jezyczki,tak wiec nie bede tego robil
|
|
|
|
|
#29 |
|
Registered User
|
P11c
ciag dalszy
|