| RCCars | Crack Roll | Flying Giants | RC Power | The E Zone | Lift Zone | Our Sponsors | |||||||||
|
|
||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
|
Pzl-11
Witam niedawno wspominalem o koledze - Marek Lusiak na "dalekim Zachodzie " ktory rozpoczol budowe modelu PZL-11 i z obiecalem zdjecia , a wiec oto kilka zdjec .
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
Pzl-11
Ciag dalszy budowy .....
|
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
Witam all. Mirku napisz z jakich planow korzysta kolega Marek i jaki naped zamierza zamontowac. Podaj rowniez wymiary tak ze zdjec to moana sie domyslec. I interesuje mnie szczegolnie wycinanie poszczegolnych detali czy to robione jest recznie. Widac po wyposazeniu ze to bedzie werna kopia. Z niecierpliwoscia czekam na natepne foto. Pozdrewiam i zycze powodzenia koledze Markowi.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Pzl-11
Witam ,,,po krotkiej przerwie jestem spowrotem aby umiescic i pokazac kolegi nowe wyczyny przy budowie modelu PZL-11
|
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
|
Pzl-11
.nastepna czesc zdjec --- och jest duzo !!!!!!!!!
|
|
|
|
|
#6 |
|
Registered User
|
Pzl-11
...i prace przy podwoziu rozpoczete ..
|
|
|
|
|
#7 |
|
Registered User
|
Witam. Bardzo piekna dokumentacja fotograficzna. Widac ogrom pracy nad modelem i w tak krotkim czasie. Zycze sukcesow. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
Janusz!!!
A Twoją zasługą bedzie elektronika w ty samolocie :) Sorki że tak długo czekasz na odpowiedz ,ale ,no ,wiesz,chroniczny brak czasu :o Marek |
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
Powyższe zdjęcia przedstawiają oczywiście etap powstawania osłony silnika.
Do dzisiajszego dnia wszystkie zdjęcia są przedstawiane nieregularnie. Gdy ukonczę budowę osłony ,postaram się powtórzyć zdjęcia z jej budowy w sposób chronologiczny,opisując zdjecia tak aby zainteresowany modelarz bez trudu mógł powtórzyć to co ja zrobilem, a myslę ,że jest to latwa i w miarę tania metoda Marek |
|
|
|
|
#10 |
|
Registered User
|
Witam. Marku dziekuje za ten zaszczyt. Napisz chociaz co przewidujesz w tym modelu jaka elektronike?. Mozliwe ze w platach do napedu lotek zastosujesz serwa moga to byc mini tylko trzeba sie zastanowic czy one wytrzymaja mechanicznie. Jak widze to jest dosc duzy model. Poszukam cos najego temat i przemysle co mozna w niego wlozyc. Naped do niego to zapewne silnik 3F i to dosc zdrowyplus do tego zasilanie LiPo. Masz jeszcze troche czasu wiec jeszce sprawa roznego rodzaju dojsc do miejsc w ktorych bedzie montowana czesc mechaniczna. Dobrze ze jeszcze nie ma poszycia. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Registered User
|
Właśnie tak!Planuję mechanizmy wykonawcze w skrzydłach.Miejsca na elektronikę jest sporo,a model jest tak zaplanowany ,że nawet z pokryciem jest dobry dostep do "wszystkiego"
Na dzień dzisiejszy mam kilka fotek,jak mi się uda to wkleję je. Janusz! Na następną sobotę ostrzę się na SKYP-a.Musimy pogwarzyć ujednolicając poglądy.Mój piestk dał sobie spokój z kablami-dziś pożarł mi kamerkę :eek: :mad: |
|
|
|
|
#12 |
|
Registered User
|
Ta pierwsza fotka ;to kładę warstwę bonda na kopyto osłony silnika
|
|
|
|
|
#13 |
|
Registered User
|
I następne z wykończeniem podwozia
Sorki ,ze zdjecia nie sią po kolei,ale ja układałem je kolejno :confused: |
|
|
|
|
#14 |
|
Registered User
|
Jeszcze raz chciałbym pokazać jak wykonalem wzorniki do;
-podtrzymywania kadłuba podczas montarzu -ukladania skrzydla Jest to bardzo ważne podczas budowy tego samolotu-SPRAWDZONE!!! Wzornik do skrzydła jest budowany bardzo solidnie aby kąty załamań były jak najbardziej dokladne,a skrzydlo nie zwichrowane Pozdrawiam Marek |
|
|
|
|
#15 |
|
Registered User
|
Witam. Wykonujesz kawal dobrej pracy. Ta dokumetacja to fotograficzna to dobra nauka dla adeptow modelowania. Zwlaszcza przemyslania co to usytuowania elektroniki i innych mechanizmow. O a ten Twoj pomocnik na foto to najlepszy inspektor lotniczy, to co nie ma wyjsc poza biuro to zje albo abys nie sprzedal informacji to kable i kamere pogryzie
. Pozdrawiam.
|
|
|