Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 25, 2002, 07:23 PM
Registered User
kushal_22's Avatar
Kamloops
Joined Dec 2001
6,844 Posts
Still having Problems with theEDF motor on my MSW

Ok i have heard guy`s are using the Li-on Packs with good sucsess....Not me Mine went great for the first min and then the motor started to vary in speed and Pitch. Now when i shut it off and want to start it agian i have to put the throttle on and then give the Prop a "Flick' to get it going and even thenm it is not at the speed or power it should be. first i thought it may have been the ESC but i have changed it from a MPI 20AMP to a Pixie 20AMP Still the same. Each EDF motor i try does this(I have 3) WHAT is going on??

Kush
kushal_22 is offline Find More Posts by kushal_22
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 25, 2002, 08:56 PM
Time To Fly?
gobigdale's Avatar
Gig Harbor, WA
Joined May 2002
690 Posts
Sound like your batts cant handle the amps the little edf motor is putting out. What kind of LiOns are you using?

I am using 2 cells of 1024 kokams with GREAT success. 20 minute full throttle flights. It is awesome.

Dale
gobigdale is offline Find More Posts by gobigdale
Reply With Quote
Old Nov 25, 2002, 10:31 PM
Registered User
kushal_22's Avatar
Kamloops
Joined Dec 2001
6,844 Posts
I was using the 1865 li-ons. I think you mean the 1020 Kokam though don`t you? these 1865`s should be able to handle it as i was using them in the Tinabob i have and that was using 2 GWS DD motors.



Kush
kushal_22 is offline Find More Posts by kushal_22
Reply With Quote
Old Nov 25, 2002, 10:36 PM
Time To Fly?
gobigdale's Avatar
Gig Harbor, WA
Joined May 2002
690 Posts
Is it a new motor or a used motor? My EDF motor did burn out last week after I had about 50 flights on it.

Dale
gobigdale is offline Find More Posts by gobigdale
Reply With Quote
Old Nov 26, 2002, 12:12 AM
Registered User
kushal_22's Avatar
Kamloops
Joined Dec 2001
6,844 Posts
All Three are Brand New in the bag from Aircraft-world.com

Kush
kushal_22 is offline Find More Posts by kushal_22
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! Problems with Lock-Outs on my helis Orion_V Radios 3 Nov 29, 2006 01:36 PM
Discussion problems with one motor on x-twin bubbe Micro Ready-to-Fly 8 Oct 03, 2006 03:23 PM
Problems with few things on my RS4/ Please help latindragon79 Car Talk 1 Jul 06, 2004 05:51 PM
Problems with finding CG on my corona larsen2000 Electric Heli Talk 5 Jul 02, 2004 12:13 PM
I put a gb on my T-52 but am having problems with the motor. s_sanders Foamies (Kits) 13 Jul 16, 2001 09:45 PM