HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 30, 2012, 08:10 PM
Registered User
mhills51's Avatar
kansas city
Joined Feb 2007
11,818 Posts
You have everything grounded on that logo?
mhills51 is offline Find More Posts by mhills51
RCG Plus Member
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 01, 2012, 07:59 AM
Love my scale Whirlybirds
Keyrigger's Avatar
Mississauga, Ont., Can.
Joined Sep 2009
2,380 Posts
No extra grounding that I have seen as I bought it used. The boom is metal and not carbon fibre. What I had was the gain on the gyro tweaked up a bit too high and I think it needs to be dropped a point or two still. Works great.

Don
Keyrigger is offline Find More Posts by Keyrigger
Reply With Quote
Old Oct 01, 2012, 08:07 AM
Registered User
mhills51's Avatar
kansas city
Joined Feb 2007
11,818 Posts
The guys at my field all have the metal boom, but all need the grounding. Logo makes a grounding kit. One guy was looking at his v-bar info and it told him the boom was not grounded. looking closer the wire had come unhooked. The extra needed grounding has to do with what they make the belts out of.
mhills51 is offline Find More Posts by mhills51
RCG Plus Member
Old Oct 01, 2012, 09:31 AM
RC4Life not just 4 xmas
p4ddy's Avatar
southampton uk
Joined Jun 2006
4,987 Posts
No need to ground the Logo 500, i had mine grounded for ages then when i changed esc i removed it all & i've never had any issues. If you do ground the 500 you can only go from boom to motor mount (i also had mine going from esc neg to mount as it was the way to do it back then). If you have the SE then i believe that comes with the carbon open tail so you can ground the same way as the 600.

My gain btw (flybarred, Align GP750, 92mm tail blades 2300 headspeed) is 48
p4ddy is offline Find More Posts by p4ddy
Reply With Quote
Old Oct 01, 2012, 11:09 AM
What's Nitro?
RCnGuy's Avatar
United States, IL, Schaumburg
Joined Dec 2007
760 Posts
I didn't think I needed to ground my Logo 500 either when I first bought it. After a few flights with glitches, I followed the grounding advice and the glitches went away. Just one wire from tailboom to motor mount.

No reason NOT to ground and prevent the chance of a $2,000.00+ helicopter crashing not to mention the possibility of hitting someone as it's out of control.

A few dollars and minutes of your time.
RCnGuy is offline Find More Posts by RCnGuy
Reply With Quote
Old Oct 01, 2012, 12:14 PM
RC4Life not just 4 xmas
p4ddy's Avatar
southampton uk
Joined Jun 2006
4,987 Posts
It would only hit someone if you don't hit hold & land or if you fly with people walking around your flying field. If it gives you peace of mind then go ahead. I thought i was getting static hits just after i got the Logo but it turned out to be the 8900G going bad (which a lot of the uk guys had happen). Changed to a Futaba ditched the grounding & been trouble free since
p4ddy is offline Find More Posts by p4ddy
Reply With Quote
Old Oct 01, 2012, 04:34 PM
Registered User
mhills51's Avatar
kansas city
Joined Feb 2007
11,818 Posts
You left out the Futaba part, but for all the rest (all the guys at my field) please ground you heli lol!

I have been using Futaba 2.4 as soon as it came out four years ago and have had many of the kits that everyone has had issues with and Never had a problem I could only see one difference. What I loved was people saying, "It happens with my Futaba as well!" really? If you used Futaba why would you run out and get a spektrum?
mhills51 is offline Find More Posts by mhills51
RCG Plus Member
Old Oct 01, 2012, 05:08 PM
AMA# 548800
jombo's Avatar
United States, CT, Trumbull
Joined Dec 2007
4,862 Posts
i got 2 flights with the 250 , broke the 250 landing gear . it flexed too much. flew the 250 with 450 landing skids and didn't break them . i have 3 sets of 250 skids left , after their all broken then i will switch over to the 450 skids
yep my spectrum radio glitches all the time . i had 2 runaways with nitro cars, switched to futaba , never had a problem since . even the futaba clone rx's dont glitch .
jombo is offline Find More Posts by jombo
Reply With Quote
Old Oct 02, 2012, 09:59 AM
RC4Life not just 4 xmas
p4ddy's Avatar
southampton uk
Joined Jun 2006
4,987 Posts
No not a TX ooooohhh noooooo, Spekrum DX7 for me & if i every change it would be for a JR DSX9. I meant i changed the 8900G tail servo to a Futaba BLS 254.
p4ddy is offline Find More Posts by p4ddy
Reply With Quote
Old Oct 02, 2012, 10:10 AM
RC4Life not just 4 xmas
p4ddy's Avatar
southampton uk
Joined Jun 2006
4,987 Posts
I'm toying with the idea of buying a wing & putting lots of LED's on it for a bit of late evening fun seeing as the dark evenings will be with us very shortly. Possibly the MS Composit Swift II http://robotbirds.com/catalog/produc...oducts_id=4636 There's loads of designs or a plain one & as i'm intending on LED's plain maybe the choice.
p4ddy is offline Find More Posts by p4ddy
Reply With Quote
Old Oct 02, 2012, 06:18 PM
Registered User
mhills51's Avatar
kansas city
Joined Feb 2007
11,818 Posts
Should look cool!! Must post pics
mhills51 is offline Find More Posts by mhills51
RCG Plus Member
Old Oct 02, 2012, 08:06 PM
Registered User
TurboRacer's Avatar
United States, CT, Waterbury
Joined Oct 2002
1,752 Posts
It's weird, I was an hour late to work, and took a two hour lunch....



hahaa
TurboRacer is offline Find More Posts by TurboRacer
Reply With Quote
Old Oct 02, 2012, 09:24 PM
Registered User
mhills51's Avatar
kansas city
Joined Feb 2007
11,818 Posts
Must of been a crappy day!

I flew my 450 once after work, but the tail kept bouncing. After landing I found one of the bevel gear bearings was shot. At least it didn't revel it's self in a crash. I took the 500pro up next. Had a blast with it and called it a day.
mhills51 is offline Find More Posts by mhills51
RCG Plus Member
Old Oct 02, 2012, 09:47 PM
Registered User
kgd1's Avatar
United States, NJ, Plainsboro Township
Joined Aug 2009
214 Posts
Flew the Gauis
kgd1 is offline Find More Posts by kgd1
Reply With Quote
Old Oct 03, 2012, 02:42 AM
Registered User
UK
Joined May 2007
3,204 Posts
Quote:
Originally Posted by p4ddy View Post
I'm toying with the idea of buying a wing & putting lots of LED's on it for a bit of late evening fun seeing as the dark evenings will be with us very shortly. Possibly the MS Composit Swift II http://robotbirds.com/catalog/produc...oducts_id=4636 There's loads of designs or a plain one & as i'm intending on LED's plain maybe the choice.
Hm. Interesting idea. Also, I think I'll start contemplating adding glow wire to 130X (need to find smaller driver!) and night blades (I have already made a set for mCP-X - so it shouldn't that hard to make it for 130X )...

Quote:
Originally Posted by TurboRacer View Post
It's weird, I was an hour late to work, and took a two hour lunch....



hahaa
Someone's Blade's fan? Actually - I had a go with Beast last Saturday! It was too windy to enjoy it but I can feel the potential with it! But, in the mean time, I decided to go with 3D Bach - due in November here.

I put everything on paper and it turns out that Blades (Parkzone's?) planes are cheaper than if you try to make same/similar thing yourself! When you count in tiny receiver, servos and ESC - it ends more expensive than all in one you get from them. One of the main reasons I didn't already go with a wing P4ddy mentioned.
clicky is offline Find More Posts by clicky
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How late did YOU fly tonight? Tres Wright Parkflyers 41 Mar 12, 2011 06:53 AM
I flew EVERY DAY This Week, What did You FLY? Lv2Fly Electric Plane Talk 4 Jun 29, 2002 11:47 AM
What did YOU fly today? Tres Wright Parkflyers 45 May 28, 2002 05:34 PM
What Did You Fly Today? boomerace Parkflyers 46 May 01, 2002 11:23 PM
Superbike (Mike) did you fly your Honey? hmhoshi Electric Sailplanes 15 Jul 01, 2001 06:27 PM