HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Mar 01, 2007, 02:00 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
Help!
Setting up New Blade CP Pro with Berg7

I just received my RX Berg 7 do I need to setup the fail safe? Also Do I need to program my E-flite ESC's one's a 20amp, and the other is a 5amp, Going to be running brushless park 370, with twin tail motor, or the brushed 5amp esc. And I'm going to be setting up the G90. And it will all run off the thunder power 910mAh 3Cell Li-po.

And the TX is going to be JR 8103HDT
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Mar 01, 2007, 02:13 PM
Mom says I'm special...
beafraid8's Avatar
Aurora, CO
Joined Apr 2003
2,562 Posts
I would set them both up.

For the fail safe on the Berg, just be sure it brings throttle and rudder all the way down.

For the main ESC, you want to set up soft start (on the softest setting) for sure. I wouldn't use soft start on the tail (if it's an option). I also disable all voltage and current cut-off, and be sure to disable the brake on both.
beafraid8 is offline Find More Posts by beafraid8
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 02:15 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
Also where to plug everything in, is it the same order as most rx's. And which pinion should I use, the factory 8T or the HPI Micro RS4 Pinion with 8T and a Setscrew. Also I have a 10T&12T Pinions.
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 02:28 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
See below
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Last edited by RCHSF; Mar 01, 2007 at 04:31 PM. Reason: My Bad
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 03:11 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
My E-flite ESC says if useing the esc with bec disabled turn the transmitter first,apply power to the receiver and servos, then plug the power battery into the esc?

I have to go thru this every time, just because I disabled the lowe voltage cutoff?

Edit I know what BEC disabeling is now, it's when you want to power the esc, and rx buy seprate power sourse's. Thats for it being disabled.

But I dont think my E-flite 5amp can be programed to not cut off, since it does not say anything about disableing it.

Now should I just use the Pixie 7P I bought just to be on the safe side, I asume it can be programed.
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Last edited by RCHSF; Mar 01, 2007 at 04:31 PM.
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 05:19 PM
Registered User
Denver, CO
Joined Dec 2005
6,118 Posts
Disable the BEC by disconecting the red center wire. I use a 9 tooth pinion with that motor on a similar size and weight heli. The 8 or 10 should be ok, the HPI is nicer than stock. I setup my fail safe with throttle down and everything else centered (cyclic, pitch, rudder). With the motor tail I can see setting it to full left for rudder but I don't.
Roto Rob is online now Find More Posts by Roto Rob
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 05:23 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
Why do I need to disable the BEC, is that not for useing seprate power supply, for esc, and rx. Please be more clear. thanks
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 06:43 PM
Mom says I'm special...
beafraid8's Avatar
Aurora, CO
Joined Apr 2003
2,562 Posts
Channels are the same order as the original rx, except the gyro goes into channel 4 and the tail ESC plugs into the gyro.

You want to disable the BEC on the tail ESC so they're not fighting each other. Just pull the red pin out of the connector for your tail ESC and call it done. All of your servos, etc. share the same + and - circuit through your receiver and gyro.
beafraid8 is offline Find More Posts by beafraid8
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 06:49 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
Cant even set it up, just found out, the Berg 7 want work with my Jr 8103, Because it's PCM, the rx cant reconize the signal. Even thou it's on the same channel 49. I was told on here buy someone it would work. I should have know better. So I guess I'm stuck with a bunch of junk, And no more funds to buy anything else. I would like to know if I can change the modual in the tx to just plain FM, and not PCM. But I cant even afford that so #%**@##$
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 08:37 PM
Mom says I'm special...
beafraid8's Avatar
Aurora, CO
Joined Apr 2003
2,562 Posts
Wait, you should be able to select whether it's PCM or PPM (FM), and the Berg7 is auto shift-select, so you should be fine. Crack open the manual for your radio.
beafraid8 is offline Find More Posts by beafraid8
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 08:46 PM
Mom says I'm special...
beafraid8's Avatar
Aurora, CO
Joined Apr 2003
2,562 Posts
Maybe pg. 31 here will help?? http://www.jrradios.com/ProdInfo/Fil...612-manual.pdf
beafraid8 is offline Find More Posts by beafraid8
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 08:48 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
I set the TX For PPM, and The Berg Red Lite is on, the berg manual says it's not a valid signal if the lite is on. I'm stumped. tx, and rx is on same channel too.
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 08:49 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
I have the manual and done looked at all that>
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 08:53 PM
Mom says I'm special...
beafraid8's Avatar
Aurora, CO
Joined Apr 2003
2,562 Posts
You got a Berg crystal in that thing? If so, I'd give CC a call...
beafraid8 is offline Find More Posts by beafraid8
Reply With Quote
Old Mar 01, 2007, 08:58 PM
Registered User
United States, NC, Dobson
Joined Jan 2007
1,216 Posts
original berg crystal, I bought it off e-bay new.

Would this work with my TX, and use my curent JR RX crystal.


http://cgi.ebay.com/JR-R610UL-6ch-Mi...QQcmdZViewItem
RCHSF is offline Find More Posts by RCHSF
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold Blade Cp Pro With Extras NEW PRICE!! 190 shipped!! timphan84 Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 5 Mar 06, 2007 08:30 AM
For Sale Blade Cp Pro With Super Skids And Extra For Sale! NEW PRICE 120 SHIPPED!! timphan84 Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 1 Oct 10, 2006 09:24 AM
Sold Blade CP Pro with HH gyro and carbons ncrego Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 8 Sep 05, 2006 11:13 AM
Question Blade CP Pro with DX6 CharlesMcc Micro Helis 3 Aug 26, 2006 12:42 PM
Sold Brand New--BLADE CP PRO*--new price kevin Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 5 Aug 05, 2006 06:23 PM