| RCCars | Crack Roll | Flying Giants | RC Power | The E Zone | Lift Zone | Our Sponsors | |||||||||
|
|
||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
|
Turkiye'de model ucakcilik
Selam arkadaslar,
Avustralya'dan yaziyorum. Yaklasik iki senedir bu hobi ile ugrasiyorum ve elektirik kopuk modeller ucuruyorum. Avustralya'da Doktora calismalarim icin bulunuyorum ve Mayis basinda Turkiye'ye kesin donus yapacagim. Izmir'e yerlesecegim. Turkiye'de Model Ucakcilik yayginmidir aranan malzemeler kolay temin edilebilirmi bir sormak istedim sizlere. Gokcen |
|
|
|
|
#2 |
|
Registered User
|
Selam Gokcen ve diger arkadaslar,
Bende yeni uye oldum ve tanistigima memnun oldum. Turkiyede yaklasik 400-500 kisi bu hobi ile ilgileniyor ancak bir kismi pasif. Istatistiklere gore 200 kadar kisi faal olarak bu is ile ilgileniyor. Ozellikle istanbul daha aktif bu konuda. Son zamanlarda yarismalar ve bulusmalarda artmis durumda. Gectigimiz aylarda lastik motorlu serbest ucus modelleri ve turkiye'de ilk kez indoor elektrikli model yarismasi bile yapildi. Sen hangi tur model ucak ile ilgileniyordun? Benzin, elektrikli, sailplane, scale? Bol modelli gunler. Aykut Istanbul Not : Mesajin eskiymis, yeni farkettim. Herhalde Turkiyeye donmussundur. |
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
|
Selam Aykut,
Hayir daha Turkiye'ye donmedim. Nisan sonu veya Mayis basi gibi donucem. Ben sadece elektrik ucuruyorum. Depron jetlerim var, elektrikli planorlerim ve kucuk (GWS) elektrik savas ucaklarim var. Su an butun filom kopukten olusuyor ve kopuk ucaklardan cok memnunum. Su aralar en buyuk zevkim elektrikli planorume digital kamera yerlestirip havadan foto ve video cekmek. Gokcen |
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
|
Bende izmir'de yasiyorum. Modelcilikte henuz yeni sayilirim , ama malzeme vs konusunda sorun olacagini sanmiyorum. Bir cok malzemeyi yurt disindan da temin edebiliyoruz.
Izmir'e geldiginizde tanismak isterim. http://www.rcblog.gen.tr turkiyede model akrobasisi ve aktiviteler ile ilgili bir site ( benim hazirladigim ) |
|
|
|
|
#5 |
|
Registered User
|
Selam Gumush,
Izmire geldigimde, Agustos gibi bende mutlaka tanismak isterim. Siten cok guzel. Ayrica funfly ile ilgili fotolarinida gordum. Turkiye'de de bu isle ilgilenenlerin oldugunu bilmek cok guzel Gokcen |
|
|
|
|
#6 |
|
Stik-n-Rdr
|
Merahabalar
Ben amirikanin Florida cevresinde uciurum. Turkeye gorunursem benim ucmam cok muhim olur. Kim bilir, belke is durumu beni o cevreye guturir. Ben buyuk gas (nitro) ucaklar ucururum, ve biraz electric (shock flier) tiple kurdariorum. Eye aksamlar.
|
|
|
|
|
| Hello Kitty |
|
This post is temporarily hidden while Hello Kitty edits it.
|
|
|
#8 |
|
Registered User
|
arkadaslar abartmayin...Turkiyede bir cok modelci var...Antalya,Izmir,Adana,Denizli... gibi bir cok sehir ve ilcede modelciler var.Ozellikle Izmir,Antalya,Ankara(diger iller hakkinda bilgim yok...) modelci grubu ve imkan olarak harika...nefis dostluklar ve ucaklar var...
|
|
|
|
|
#9 |
|
Registered User
|
selam türkiyede radyo kotrolla ilgilenen çok sayıda modelci var ama henüz yeni yeni guruplanmalar oluşmaya başladı daha çok internet ortamıda tanısıp modelci sayıları artmakta bu siteler www.modelci.net forum sayfaları www.pistbası. com forum sayfaları daha çok uçak modelleri ile ilgilidir diger araba ve tekne modelleri ile ilgili bir çok site ve modelci bulunmaktadır avrupa yakasında hazerefen hava alanında model uçak pisti ve anadolu yakasında imuk kulubünün ömerlide model uçak pisti bulunmaktadır diger illerdede model ucakla ilgilenen pasif veye aktif modelci arkadaşlar vardır
|
|
|
|
| Thread Tools | |