Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Dec 25, 2005, 02:19 PM
"OLD CHEAPSKATE" FOR SURE
nakman8's Avatar
Joined Dec 2004
338 Posts
Question
Newbie ?? Why do some lipos have 1 plug and some have 2??

I read that the 2 plug ones are for charge and discharge.
How do you deal with the 1 plug ones?

Thanks
nakman8 is offline Find More Posts by nakman8
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 25, 2005, 02:51 PM
Registered User
supi7's Avatar
CHICAGO
Joined Feb 2004
1,616 Posts
The 1 plug packs are used by charging and discharging through one plug

You can do same with 2 plug ones but the 2nd plug can be used for balancing or charging only.

Dan
supi7 is offline Find More Posts by supi7
Reply With Quote
Old Dec 25, 2005, 05:56 PM
A man with too many toys
United States
Joined Feb 2001
17,498 Posts
All the good brands have separate plug(s) for the balancer. If you use LiPo you really should have a good balancer like the TP-205.


There are extra plugs with wires available so you can add to them to your existing packs.



.
RC Man is offline Find More Posts by RC Man
Reply With Quote
Old Dec 26, 2005, 01:07 AM
Registered User
mikekomm's Avatar
Los Angeles
Joined Aug 2002
576 Posts
We offer a charger that charges & balances at the same time. It can work with any brand of batery.

Mike
www.CommonSenseRC.com
mikekomm is offline Find More Posts by mikekomm
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why do brushless motors have such a wide voltage range? Bigfoot Power Systems 15 Apr 23, 2014 11:28 AM
Why do Parkzone servos have 5 wires? Miami Mike Parkflyers 11 Feb 08, 2005 01:04 AM
Why do my NINHs have to warm up? Ranfred Radius Batteries and Chargers 1 Jan 23, 2004 05:24 PM
Why do some planes snap and others don't? DeaninMilwaukee Modeling Science 14 Nov 24, 2002 06:26 PM