SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 16, 2005, 04:05 PM
Registered User
HavingFun2002's Avatar
Reston, VA
Joined Feb 2002
1,013 Posts
CP Blade Behavior Problem…Jumping Blade!

I’m just getting my CP Blade wired, and did a few fixes after a few mishaps. However, now she hovers well.

However, I’m having a problem from time to time where the heli will spin up, RPM seem fine, but not leave the ground in the throttle curve when it typically does. Then, as I increase throttle (not in CP mode) it will jump into the air, not rise off slowly as was the case before. In CP mode this is even more pronounced.

I’ll check the mechanisms, it seems fine. Check the pitch, with the motors unplugged, from what I can tell seems fine. I’ll disconnect some of the ball links, reconnect them, then fly again….no problem. However, it will come back typically after a hard landing, but sometimes not.

Any ideas?
HavingFun2002 is offline Find More Posts by HavingFun2002
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 16, 2005, 04:48 PM
That'll hold until ...
swatson144's Avatar
Hampton Roads Va.
Joined Oct 2004
3,560 Posts
It sounds like sticky collective. Blades are notorious for that. Helihobby has a faq posted on the blade page. Ther are several fixes in this forum. search for blade sticky and your answers will be found.
swatson144 is offline Find More Posts by swatson144
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Horizon Hobbies Blade CP Sticking Collective Problem Resolved For Free!! :) Hoverup Micro Helis 249 Apr 04, 2009 04:50 PM
Discussion Blade CP Pro arming problem PreZence Micro Helis 10 Sep 14, 2006 07:08 PM
Discussion Blade CP..... Reciever/ transmitter problem? airplane Micro Helis 6 Jul 13, 2006 06:38 PM
Question Blade CP Tail rotor problem... BeechSkipperDude Micro Helis 14 Oct 25, 2005 02:51 AM
Alert Blade CP tail rotor problem Jim Bacus Micro Helis 7 Sep 03, 2005 04:46 PM