HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 24, 2005, 08:14 AM
Registered User
Joined Sep 2005
1 Posts
Service Menu for JR 9303 / JR PCM9XII

Help to get into the Service Menu of the JR 9303 / JR PCM9XII
Annette38 is offline Find More Posts by Annette38
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 25, 2005, 03:53 PM
Registered User
United Kingdom, Slough
Joined Aug 2003
1,966 Posts
Can I ask why you need it ?
theaton56 is offline Find More Posts by theaton56
Reply With Quote
Old Feb 27, 2008, 02:45 PM
Registered User
Joined Nov 2007
15 Posts
Anyone has any idea how to get to 9303 service menu, I have two 9303s, mode 1 & mode 2. I tried to convert the mode 1 to mode 2. So far, I got the sticks completed by moving, spring, rachet, digtial trim and analog trim. So, now the mode 1 radio is in mode 2 format except the some of switches. One of thing I noticed the different on mode 2 mainboard, there are two 9 pins connectors for each stick, the 1st three is for digital trim connection. Mode 2 has digital trim connection under right stick while mode 1 has the digital trim connection under left stick. Basically, one of 9 pins connector will has 1st three pins empty depend on with mode you're in. Analog trim has a fixed location, a 3 pins single connector.

But I cannot find the setup menu to swap the throttle and elevator controls. If I use the mode 2 main board onto mode 1 radio, the control channels are corrected. So, I guess service menu should let you switch between two modes and set mode programming onto mainboard as well as calibrate the pot resistance limit. If not, I have resolder the pots from throttle to elevator and by vesa and hope both pots resistance are very close that does not affect the travel limit too much.
sonnyk88 is offline Find More Posts by sonnyk88
Last edited by sonnyk88; Feb 27, 2008 at 03:28 PM.
Reply With Quote
Old Feb 27, 2008, 05:59 PM
Registered User
United Kingdom, Slough
Joined Aug 2003
1,966 Posts
Entering the service mode will not do anything for you as its a hard wire jumper on the pcb that inhibits user stick mode. Even if you do change the jumper, you have to carry out a complete system reset and you will lose all model memories.
theaton56 is offline Find More Posts by theaton56
Reply With Quote
Old Feb 27, 2008, 08:00 PM
Registered User
Joined Nov 2007
15 Posts
mac_man, Can you point me to jumper location on PCB ? My radio is new, I dont have any model setup on memories yet. Will the system reset mess up the radio configuration values which require to re-calibration, etc ?
sonnyk88 is offline Find More Posts by sonnyk88
Reply With Quote
Old Feb 28, 2008, 02:17 AM
Registered User
United Kingdom, Slough
Joined Aug 2003
1,966 Posts
Quote:
Originally Posted by sonnyk88
Will the system reset mess up the radio configuration values which require to re-calibration, etc ?
Yes as a system reset & reboot (so it picks up new hardware config) erases the entire memory. This will cause you a problem on your throttle stick as you have physical travel limiters fitted.
theaton56 is offline Find More Posts by theaton56
Reply With Quote
Old Mar 14, 2008, 06:01 PM
Registered User
Joined Mar 2008
2 Posts
Quote:
Originally Posted by mac_man
Yes as a system reset & reboot (so it picks up new hardware config) erases the entire memory. This will cause you a problem on your throttle stick as you have physical travel limiters fitted.
So how do we enable Service menu on PCM9X/9303 and How do we make a FULL reset on our radio?

I am interested on this knowledge! (please pm me)
billias is offline Find More Posts by billias
Reply With Quote
Old Apr 23, 2008, 05:39 PM
Registered User
Joined Apr 2008
1 Posts
x9303 service menu?

i have a gimble and a pot that are not centering. would love to access the service menu, and avoid sending to horizon. they've worked on it twice now, and i'm tired of eating the shipping costs. does anybody have a procedure for this??
oli~d is offline Find More Posts by oli~d
Reply With Quote
Old May 18, 2008, 05:10 PM
Buyin', Tryin' and Flyin'
hilgert's Avatar
DFW, Texas
Joined Jan 2005
2,283 Posts
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=866144

Enjoy...

-Hilgert
hilgert is offline Find More Posts by hilgert
Reply With Quote
Old Jun 20, 2008, 12:46 PM
Registered User
China
Joined Jun 2008
28 Posts
Quote:
Originally Posted by hilgert
I followed this post and get faild on my 9xII.

Is anyone else get successed on getting in service menu on 9xII?
starmoon007 is offline Find More Posts by starmoon007
Reply With Quote
Old Aug 05, 2008, 05:50 PM
Registered User
Joined Jul 2008
3 Posts
i did succeed changing 9303 spektrum radio from mode 2 to 1

just unsolder jumper sj5 ( sj 5 and sj 6 are open ) then in the engineer menu completely reset your radio and it becomes mode 1
now change the springs recalibrate your sticks and done
marcgode is offline Find More Posts by marcgode
Reply With Quote
Old Aug 18, 2008, 09:48 PM
Registered User
Joined Apr 2007
3 Posts
oops, posted in wrong thread. Sorry.
WingMan18 is offline Find More Posts by WingMan18
Last edited by WingMan18; Aug 18, 2008 at 09:50 PM. Reason: My bad, there's no delete post button :(
Reply With Quote
Old Sep 26, 2008, 02:20 PM
Registered User
Joined Aug 2008
19 Posts
how about analog trim?

Quote:
Originally Posted by marcgode
just unsolder jumper sj5 ( sj 5 and sj 6 are open ) then in the engineer menu completely reset your radio and it becomes mode 1
now change the springs recalibrate your sticks and done

Yeah , but how did you manage with analog trim on throtle ?
Was it hard to move it to the left side ?

regards Krzysztof
kankrz is offline Find More Posts by kankrz
Reply With Quote
Old Dec 17, 2009, 11:43 PM
Registered User
alcastan's Avatar
Mexico, San Luis Potosí, San Luis Potosí
Joined Oct 2007
33 Posts
Well I changed my xp9303 from mode 2 to 1, I needed to sell it and the person who wanted it flies in mode 1, I did everything as read in various posts, but as I wanted the analog trim in the right side as the throttle, I had to make some adjustments,

.-first, swapped both analog and digital to their final place,
then I changed the polarity of the 3 cables, since now they are in other direction, I changed 1 to 3 and 3 to 1,

.-next changed the digital 3 cables to the PCB side of where now the elevator is, if you don't do it this way the digital trim wont work when you change the SJ5 and SJ6 to open for the radio to know that now is mode 1 instead of mode 2,

.-when all the wiring and spring relocating is finished, it's time to desolder the SJ5 and enter the service menu to calibrate the sticks, after doing all this,

Now I have a mode 1 fully working with 3 digital and 1 analogue trims, so for everyone saying it could not be possible, here is the explanation on how to do it.

Alejandro,
alcastan is offline Find More Posts by alcastan
Last edited by alcastan; Dec 17, 2009 at 11:49 PM.
Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 08:50 AM
Watt me worry?
Madmax1965's Avatar
Florida
Joined Mar 2006
3,991 Posts
Anyone know the access code to the service menu for the JR XG-8 Eight channel TX....I need to re-calibrate the pots.

Thanks in advance.
Madmax1965 is offline Find More Posts by Madmax1965
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FAQ Accessing the JR XP6102 Service Menu hilgert Volenti Non Fit Injuria Extrema 68 Jan 26, 2009 05:03 PM
Wanted JR 9303 For Airplanes TX only chadvicki Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 3 May 15, 2006 09:35 PM
For Sale WTT Funtana 40s & Brand New SAITO .72 for JR 9303 or Futaba 9CHP/CAP Hoverboy26 Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Nov 16, 2005 11:05 AM
JR X347 service menu query aduncan Radios 0 Sep 09, 2005 06:39 PM