HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 15, 2005, 09:29 AM
Registered User
Atlantic City Intl, New Jersey (excl EWR), United States
Joined Oct 2004
167 Posts
Anyone Know How I Can Make My Eclipse Run On 49MHz??

I want to use my Eclipse Radio to control my 49MHz Bladerunner. Any suggestions??
nickpapagiorgio is offline Find More Posts by nickpapagiorgio
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 15, 2005, 01:15 PM
Registered User
Atlantic City Intl, New Jersey (excl EWR), United States
Joined Oct 2004
167 Posts
Anyone??
nickpapagiorgio is offline Find More Posts by nickpapagiorgio
Reply With Quote
Old Feb 15, 2005, 02:03 PM
Our Daddy and Heli Junkie
Fred Bronk's Avatar
In Heli Wonderland
Joined Aug 1999
22,774 Posts
Try Radios or Hitec forums?
Fred Bronk is offline Find More Posts by Fred Bronk
Reply With Quote
Old Feb 15, 2005, 06:28 PM
Registered User
Maryland, USA
Joined May 2004
2,641 Posts
It doesn't matter what freq band you Eclipse Radio is on. You can't use it because the Blade Runner RX doesn't use standard ppm modulation.
Kwok_Yu is offline Find More Posts by Kwok_Yu
Reply With Quote
Old Feb 15, 2005, 07:18 PM
Registered User
Atlantic City Intl, New Jersey (excl EWR), United States
Joined Oct 2004
167 Posts
Quote:
Originally Posted by Kwok_Yu
It doesn't matter what freq band you Eclipse Radio is on. You can't use it because the Blade Runner RX doesn't use standard ppm modulation.
Could you please explain?
nickpapagiorgio is offline Find More Posts by nickpapagiorgio
Reply With Quote
Old Feb 15, 2005, 11:43 PM
Registered User
Maryland, USA
Joined May 2004
2,641 Posts
Quote:
Originally Posted by nickpapagiorgio
Could you please explain?
Most RC radios use ppm, Pulse Position Modulation. That is a sync pulse and a pulse for each channel. The pulse width is the imformation. The only reason you can buy an aftermaket RX and have it work, is because of this documented standard. The BR used a proprietary method of encoding. Why would normal RC radio work?

On top of this, the 49MHz is a freq band, like the airplane 72 MHz band. It's not a channel. You would still have to specify a channel in the 49MHz band.
Kwok_Yu is offline Find More Posts by Kwok_Yu
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! HOW I can MAKE MY WING SUCH STRONGS MSQ The Builders Workshop 5 Feb 13, 2007 10:26 AM
How can i make my electric smoke? snakeX2 Electric Plane Talk 11 Dec 04, 2005 04:24 PM
Alert How Can I make my own prop saver? ssyed Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 5 Aug 10, 2004 12:55 PM
Question How can I use my JR X388 on my computer??? CrazyRonny Simulators 5 Aug 08, 2004 02:43 AM