HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old May 13, 2004, 04:43 PM
Registered User
Joined Apr 2003
697 Posts
FMS questions

My flash 5 got here today while I wasnt home and I will go get it tonight.

One thing Ive been wondering about in FMS for a while is what are the tail/nick/roll/pitch settings for in the controller options? Do I need to use them or only ailerons/rudder/elevator/throttle?

Also, I was pretty sure I read the latest version of FMS simulated wind but see no wind option and it really doesnt seems to simulate any (if I take off without touching any control but throttle and elevator it goes perfectly straight non stop). Should there be an option to simulate wind?

Thanks
ch2s is offline Find More Posts by ch2s
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old May 13, 2004, 05:16 PM
Registered User
Aubard's Avatar
Maysville, Kentucky, United States
Joined Aug 2003
451 Posts
I think the controls you are seeing are for the helis in the sim. For planes stick with the A/R/E/T. As to the wind option I'm afraid I have no idea.
Aubard is offline Find More Posts by Aubard
Reply With Quote
Old May 13, 2004, 05:30 PM
pfm
Patrick Mahoney
Fort Collins, CO
Joined Sep 2002
1,070 Posts
The latest version of FMS (FMS 2.0 Alpha 8.1) has wind. It's under the "Simulation" menu -> Wind. It's pretty realistic too.

If you don't have FMS 2 A8, then it's got a link here for downloading.
pfm is offline Find More Posts by pfm
Reply With Quote
Old May 13, 2004, 05:54 PM
Registered User
Joined Apr 2003
697 Posts
Just updated to alpah 8.1, when I try to open the estarter model plane i get an error.

Any ideas?
ch2s is offline Find More Posts by ch2s
Reply With Quote
Old May 13, 2004, 06:44 PM
pfm
Patrick Mahoney
Fort Collins, CO
Joined Sep 2002
1,070 Posts
Quote:
Originally Posted by ch2s
Just updated to alpah 8.1, when I try to open the estarter model plane i get an error.

Any ideas?
As you no doubt have suspected, the model file formats changed from A7 to A8. I'm not sure why, but I'm sure that there must have been a good reason for this change. You need A8 models. Unforunately, most of the models that are out there are A7.
pfm is offline Find More Posts by pfm
Reply With Quote
Old May 13, 2004, 07:29 PM
Registered User
Joined Apr 2003
697 Posts
I just got my flash 5 and cant fogure out how toget it to work in FMS, any ideas?

Thanks
ch2s is offline Find More Posts by ch2s
Reply With Quote
Old May 13, 2004, 08:40 PM
Registered User
Joined Apr 2003
697 Posts
Nevermind, had to set it to com4 even though its usb
ch2s is offline Find More Posts by ch2s
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FMS questions: raynet11 Beginner Training Area (Aircraft-Electric) 10 Aug 14, 2005 07:28 PM
FMS questions or gripes RyanPSU21 Simulators 4 Dec 22, 2004 08:20 PM
newbie hornet and FMS questions Toybox Electric Heli Talk 2 Jul 14, 2002 11:44 AM
FMS questions petn7 Electric Heli Talk 8 Jun 28, 2002 05:25 PM
FMS Questions spy0o7 Electric Plane Talk 7 Oct 09, 2001 07:23 AM