HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old May 01, 2004, 10:42 AM
Registered User
Don Sims's Avatar
Outside of Dyer, Tn. USA
Joined May 2000
7,135 Posts
Changing defaults when saving photo files in XP???

For some reason my PC saves photo files as ".JPG" and the site that I upload to for reviews needs them as ".jpg".

Is there any way to get windoze XP to change the default to ".jpg" so I don't have to do every file manually when I upload the things and start sending zipped sets of them instead of one at a time???

Thanks for your help oh knowledgable ones.... please make your directions if this is possible very-very simple for me!!!!
Don Sims is offline Find More Posts by Don Sims
Reply With Quote
Old May 01, 2004, 11:48 AM
Profiled Interfractionalist
William A's Avatar
Tacoma,WA USA
Joined Jun 2001
4,024 Posts
What 'program' are you using ?

(might be wrong, but I don't think it's a XP setting)
William A is offline Find More Posts by William A
Reply With Quote
Old May 01, 2004, 11:56 AM
RIP Ric
Andy W's Avatar
Marietta, GA
Joined Jun 1999
43,312 Posts
It's not XP, but the software that you either create files with, or the hardware that's creating them on the media. I have am Agfa camera that writes .JPG, for example, but my regular Sony DV cam/camera uses .jpg..

I just rename them by hand..
..a
Andy W is offline Find More Posts by Andy W
Reply With Quote
Old May 01, 2004, 01:30 PM
Registered User
Don Sims's Avatar
Outside of Dyer, Tn. USA
Joined May 2000
7,135 Posts
When I name them using .jpg after the name, they are still saved as .JPG am I renaming them improperly? I'm right clicking on the file, scrolling to rename, a box opens up then I type in the new name....
Don Sims is offline Find More Posts by Don Sims
Reply With Quote
Old May 01, 2004, 03:12 PM
Profiled Interfractionalist
William A's Avatar
Tacoma,WA USA
Joined Jun 2001
4,024 Posts
Does it show the extention (somepicture."jpg") before you rename it ?
William A is offline Find More Posts by William A
Reply With Quote
Old May 01, 2004, 03:52 PM
Profiled Interfractionalist
William A's Avatar
Tacoma,WA USA
Joined Jun 2001
4,024 Posts
If not, do this.

Go, Start-Settings-Control Panel-Folder Options.

Select the "File Types" tab, scroll to "JPG" and highlight/select it.
Click the "Advance" button at the bottom and in the new window put a check in the box for "Always show extension".
Close everything by selecting "OK".
William A is offline Find More Posts by William A
Last edited by William A; Mar 03, 2014 at 04:21 PM.
Reply With Quote
Old May 01, 2004, 05:51 PM
Registered User
Don Sims's Avatar
Outside of Dyer, Tn. USA
Joined May 2000
7,135 Posts
Why thank you William A. !! Looks like I can change them that way. I appreciate you and Andy taking the time to answer this.
Don
Don Sims is offline Find More Posts by Don Sims
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What happens when a pitbull gets loose in the cargo compartment. simingx Humor 6 Sep 10, 2009 05:08 PM
What happen when one motor failed in Parallel ESC? Magna Electric Plane Talk 8 Jul 25, 2003 02:59 AM
loading the Picollo files in the G2 sim? uglyplane Micro Helis 0 May 25, 2003 12:32 PM
Stop new windows appearing on top in XP? Ben C Life, The Universe, and Politics 2 Aug 18, 2002 07:56 AM
Trouble creating HPGL .plt files in ACAD sblack Electric Plane Talk 1 Apr 21, 2002 10:51 PM