HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Dec 01, 2013, 03:29 AM
Registered User
Joined Nov 2013
6 Posts
Question
Boscam 5.8GHz 200mw FPV set

Hey everybody,

Maybe someone can help me out.
I just received this set and want to use it on my TBS Discovery

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Tx_Rx_Set.html


Thankfully through this forum I figured out how to set the switches right.
I am powering the VTX with a 3s 800 mAh Lipo.

Monitor and VRX are powered also by a 3S LiPo.

I get video signal when the quad is not moving and close to the RX but even when I just pick up the quad and move around in the room the signal will already start to cut out.

When I am flying the signal stays pretty clear when I hover almost next to my ground station but as soon as I move away just a little Signal is gone.

I read on some thread here to try the Max/ Min Settings for the Switch settings
(All up on RX all down on TX) those work fine I get Image but same problem with range of maybe 1-2 Meters.

Right now I am using the stock antennas but even those should give me a little more than a meter of range right?

If someone could point me in the right direction that would be greatly appreciated.

Happy flying!
cascadepp is offline Find More Posts by cascadepp
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 01, 2013, 05:48 AM
Fix it till its broke!
United Kingdom, Scotland, North Ayrshire
Joined Feb 2010
970 Posts
Did you try and power on without an antenna? Even if it was on for a few seconds it could have burnt out.
geofrancis is offline Find More Posts by geofrancis
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 07:18 AM
Registered User
Joined Nov 2013
6 Posts
Hey no I always had the antennas attached.

I made a little video to demonstrate the problem.

BOScam 5.8Ghz Range issues (0 min 43 sec)
cascadepp is offline Find More Posts by cascadepp
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 08:02 AM
Registered User
United States, IN, Carmel
Joined Jan 2008
2,558 Posts
Quote:
Originally Posted by cascadepp View Post
Thankfully through this forum I figured out how to set the switches right.
Are you sure you did?

Those symptoms sound like mismatched channels too me.

Keep in mind that in those Boscam sets the switches are represented differently on Tx and Rx packaging. On one end toggle switch is the white square, on the other end the switch is pictured as a black square.
You swicthes should essentially be a mirrored image. Switch 4 does nothing as this channel assignment is binary.

/Dimitrios
Dimitris76 is offline Find More Posts by Dimitris76
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 08:34 AM
Registered User
Joined Nov 2013
6 Posts
Hi I have tried a lot of combinations. This is the pic I am talking about:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...0X232629X8.jpg

Right now I am on Channel 1 according to this, but also have tried a couple of others no Improvement what so ever.

I also replaced the VTX so the antenna is facing downward. No improvement either.
cascadepp is offline Find More Posts by cascadepp
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 09:12 AM
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
Ireland, County Dublin, Dublin
Joined Feb 2005
2,659 Posts
Trash those antennas, you'll go nowhere with them.
I have the same kit and I didn't even bothered to used them... I think they wen't straight to the bin.
You'll probably get 200m at best.
IceWind is offline Find More Posts by IceWind
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 10:30 AM
Registered User
Joined Nov 2013
6 Posts
Hey if I would get 50m I would be grateful but we are talking about not even 2 meters here

I have uploaded another video this is me trying it indoors with just power to VTX/RX and nothing else.

IMG 5804 (0 min 35 sec)
cascadepp is offline Find More Posts by cascadepp
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 10:42 AM
throw new IOPilotException();
IceWind's Avatar
Ireland, County Dublin, Dublin
Joined Feb 2005
2,659 Posts
Well if you only get 50m and assuming nothing is damaged.
You either are using bad antennas (wrong conector) but I believe you're using the stock ones or the TX and RX are running on different channels.
IceWind is offline Find More Posts by IceWind
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 11:18 AM
Tom Para
Tom in Cincy's Avatar
Cincinnati, Ohio, United States
Joined May 2003
1,199 Posts
That is weird.
Notice how it never goes to snow.
It looks like a very strong signal and then PoP.. its gone.
EDIT ::: EDIT
after looking at the second video I would say it a bad cable connection between the video out of the RC305 and the video in of the LCD monitor.

Jiggle your cables...
Tom in Cincy is offline Find More Posts by Tom in Cincy
Last edited by Tom in Cincy; Dec 01, 2013 at 11:23 AM.
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 01:35 PM
Registered User
Joined Nov 2013
6 Posts
I will try that hold on
cascadepp is offline Find More Posts by cascadepp
Reply With Quote
Old Dec 01, 2013, 02:34 PM
Registered User
Joined Nov 2013
6 Posts
Ok tried jiggling all wires on groundstation. It is fine on this end. I suspect that the antennas are just really really bad.
I ordered a pair of skew antennas and we will see if it gets better then.

A few people suggested a burnt out unit, but wouldn't I just not get any signal at all if this was the case? Unit was not used without antennas just to clarify

Thanks
cascadepp is offline Find More Posts by cascadepp
Reply With Quote
Old Mar 04, 2014, 01:28 AM
Registered User
giteart's Avatar
Greece, Attica, Ellinikon
Joined Jan 2014
366 Posts
what was the problem did u find the cause for such a short range?
giteart is online now Find More Posts by giteart
Reply With Quote
Old May 31, 2014, 03:15 AM
when is the wind stopping??
markkona's Avatar
Malta, Marsaskala
Joined Apr 2011
1,628 Posts
Hi did you find what caused your short range?? I am only getting about 60ft - 20mtrs of range with my same setup and I tried both stock antennas and clover leaf ones same result!!! My RX only gets a signal if I have the dip switches 1 and 2 up and 3 down...4 doesn't make any difference!! What channel or dip switch positions should I have on my VTX to get the best range on this channel?? thanks for your help
markkona is online now Find More Posts by markkona
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion FPV Newbie w/Boscam 5.8Ghz 200mw HugoCraft FPV Equipment 4 Oct 21, 2013 11:35 PM
Sold Boscam 5.8Ghz 200mw FPV Wireless AV Tx & Rx Set $40 shipped jlcamp7 FPV Equipment (FS/W) 8 Jun 26, 2013 12:00 PM
Discussion Hobbyking 5.8GHz 200mW FPV Set:Problems with setting up jevermeister FPV Talk 3 Feb 24, 2013 05:45 AM
Yippee! Hobbyking buddy code -for 5.8GHZ 200mw FPV Wireless AV Tx&Rx Set austriacus Aerial Photography 0 Dec 06, 2011 02:40 PM
Yippee! Hobbyking buddy code -for 5.8GHZ 200mw FPV Wireless AV Tx&Rx Set austriacus UAV - Unmanned Aerial Vehicles 0 Dec 06, 2011 02:39 PM