HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Jun 13, 2013, 11:07 AM
Registered User
Joined Sep 2011
688 Posts
Jussi,

I calibrated (basic). All seems good in the GUI, but when I connect the motors and power it on, it still does the full rotation on the pitch axis. This is driving me crazy!!

I tried reversing it too. Nothing. A friend said it is a IMU problem.
beamen is offline Find More Posts by beamen
Last edited by beamen; Jun 13, 2013 at 01:12 PM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jun 13, 2013, 03:17 PM
sorry, my english is bad
teramax's Avatar
Austria, Wien, Vienna
Joined Apr 2011
232 Posts
Quote:
Originally Posted by beamen View Post
Jussi,

I calibrated (basic). All seems good in the GUI, but when I connect the motors and power it on, it still does the full rotation on the pitch axis. This is driving me crazy!!

I tried reversing it too. Nothing. A friend said it is a IMU problem.
Ive heared from some other users fixed this problem by pressing "use deffault" button, reboot and write back config.
Please try.
teramax is offline Find More Posts by teramax
Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 03:34 PM
Registered User
Joined Sep 2011
688 Posts
Quote:
Originally Posted by teramax View Post
Ive heared from some other users fixed this problem by pressing "use deffault" button, reboot and write back config.
Please try.
THANK YOU!!!!! Worked!
beamen is offline Find More Posts by beamen
Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 04:33 PM
Albuquerque USA
United States, NM, Albuquerque
Joined Dec 2012
1,963 Posts
can some one make a video of how they balance their please. It seem that this one is hard to balance the Roll i got the tilt balanced. It keep drop to both side. I have the rctimer gimbal and and balance fast. It look like the tilt also effect by the roll balance to dont it??
Askyvision is offline Find More Posts by Askyvision
Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 04:58 PM
sorry, my english is bad
teramax's Avatar
Austria, Wien, Vienna
Joined Apr 2011
232 Posts
Quote:
Originally Posted by Askyvision View Post
can some one make a video of how they balance their please. It seem that this one is hard to balance the Roll i got the tilt balanced. It keep drop to both side. I have the rctimer gimbal and and balance fast. It look like the tilt also effect by the roll balance to dont it??
If it seems to drop on both sides, try to set the GoPro just a little lower. Not much, just 1-2 mm
teramax is offline Find More Posts by teramax
Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 07:02 PM
Registered User
bcollydas's Avatar
Canada, QC, Laval
Joined Apr 2008
1,184 Posts
Quote:
Originally Posted by beamen View Post
Jussi,

I calibrated (basic). All seems good in the GUI, but when I connect the motors and power it on, it still does the full rotation on the pitch axis. This is driving me crazy!!

I tried reversing it too. Nothing. A friend said it is a IMU problem.
I can see the board been bad but not the IMU. All the pages I've read on the controller no one complaint about the IMU been bad. Is only one chip on it.
bcollydas is offline Find More Posts by bcollydas
Reply With Quote
Old Jun 13, 2013, 07:08 PM
Registered User
Joined Sep 2011
688 Posts
Quote:
Originally Posted by bcollydas View Post
I can see the board been bad but not the IMU. All the pages I've read on the controller no one complaint about the IMU been bad. Is only one chip on it.
OK i see, but teramax saved my day. His solution worked. Thanks again man. Awesome results with this gimbal with the default quite file.
beamen is offline Find More Posts by beamen
Reply With Quote
Old Jun 14, 2013, 02:22 AM
Registered User
Joined Sep 2011
688 Posts
My first real test. 100% stick inputs in all directions and some slow flying at the end

VectorDD on DJI Phantom Brushless Alexmos Gimbal (3 min 22 sec)
beamen is offline Find More Posts by beamen
Reply With Quote
Old Jun 14, 2013, 11:13 AM
Registered User
Joined May 2013
61 Posts
Quote:
Originally Posted by teramax View Post
Ive heared from some other users fixed this problem by pressing "use deffault" button, reboot and write back config.
Please try.
OK, i am 100% sure a lot of users are facing this problem as well. IT WORKED FOR ME!

Would the thread starter PLEASE add this into the first post!

Thanks...
sprocketty is offline Find More Posts by sprocketty
Reply With Quote
Old Jun 14, 2013, 02:47 PM
Albuquerque USA
United States, NM, Albuquerque
Joined Dec 2012
1,963 Posts
Quote:
Originally Posted by sprocketty View Post
OK, i am 100% sure a lot of users are facing this problem as well. IT WORKED FOR ME!

Would the thread starter PLEASE add this into the first post!

Thanks...
Quote:
Originally Posted by teramax View Post
Ive heared from some other users fixed this problem by pressing "use deffault" button, reboot and write back config.
Please try.
Here Let me Help out
Askyvision is offline Find More Posts by Askyvision
Reply With Quote
Old Jun 14, 2013, 02:55 PM
sorry, my english is bad
teramax's Avatar
Austria, Wien, Vienna
Joined Apr 2011
232 Posts
oh man i love when some misspelling from me is posted in such huge red letters

Quote:
Originally Posted by sprocketty View Post
OK, i am 100% sure a lot of users are facing this problem as well. IT WORKED FOR ME!

Would the thread starter PLEASE add this into the first post!

Thanks...
but hey, whats about all that fun when everything is in the "first post"
teramax is offline Find More Posts by teramax
Reply With Quote
Old Jun 14, 2013, 04:18 PM
Registered User
JookSing's Avatar
Zip 08857
Joined Jun 2005
563 Posts
Just wondering if this gimbal will accomodate other "box" shaped action cameras such as the CamOne Infinity http://www.adorama.com/ACCOIN01.html and Astak Action Pro http://www.amazon.com/camera-photo/dp/B0068LAAOQ
JookSing is online now Find More Posts by JookSing
Reply With Quote
Old Jun 16, 2013, 12:22 AM
Friend is a 4 letter word...
JussiH's Avatar
3rd stone from the sun
Joined May 2007
2,670 Posts
Quote:
Originally Posted by JookSing View Post
Just wondering if this gimbal will accomodate other "box" shaped action cameras such as the CamOne Infinity http://www.adorama.com/ACCOIN01.html and Astak Action Pro http://www.amazon.com/camera-photo/dp/B0068LAAOQ
You can fit a CamOne in the tray, but you will need some extra foam to keep it in place.
JussiH is offline Find More Posts by JussiH
RCG Plus Member
Old Jun 16, 2013, 12:33 AM
Friend is a 4 letter word...
JussiH's Avatar
3rd stone from the sun
Joined May 2007
2,670 Posts
Quote:
Originally Posted by Askyvision View Post
Jusshi how do we balance this? I got the tilt to balance but the roll keep drop on to either side left and right thanks I'm ready to put it in the air
If the cam is dropping left or right, you probably have the pitch axis a little top-heavy, as Marcus suggested.

Try and rotate the pitch axis 180 degrees and if its now bottom-heavy, then you will know to adjust the cam-tray a bit to account for this. Same thing for the other faces of the cam. The ideal is to balance the pitch, so that its neutrally balanced no matter which way its facing. I will post a video showing this - its a little hard to explain in words, but very straightforward to do.

For a GP3 black, the ideal position of the pitch axis is circa 2 mm up and 1-2mm back.
JussiH is offline Find More Posts by JussiH
RCG Plus Member
Old Jun 16, 2013, 07:44 AM
Registered User
Efti's Avatar
Norge, Rogaland, Bryne
Joined Oct 2011
347 Posts
Here is my maiden in very windy condition. Not a good day for testing.
I think my hexa is not so good with the original DJ motors using rctimer carbon prop.

VectorDD Hexa F550 testing. Very windy. (4 min 11 sec)
Efti is offline Find More Posts by Efti
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! E-sky Lama v4 balance and setup of metal swashplate deanprince23 Beginner Training Area (Heli-Electric) 16 Apr 14, 2013 10:24 PM
Discussion 3x 1S balanced charging lead: How to setup correctly? nr1 Batteries and Chargers 3 Jan 15, 2013 01:55 PM
Discussion advice on a good quad setup for Hero3 w/gimbal TheFlyingCamera Multirotor Talk 0 Jan 11, 2013 01:16 AM
Discussion Naza gimbal setup problems crdodd Multirotor Talk 3 Jan 07, 2013 12:16 PM
Mini-HowTo Optimizing Gimbal Setup for Filming - CineStar Gimbal tabbytabb Multirotor Talk 2 Nov 29, 2011 01:00 PM