HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 24, 2013, 04:03 PM
Registered User
Joined Feb 2013
4 Posts
Discussion
Replaced Motor on Blade mQx - problem

Very new to the hobby. Have a Blade mQX - one of the motors
stopped working altogether so I ordered a replacement motor--
I had to also order a replacement boom arm cause i accidently
snapped the connector on the original one...

...so I connected everything up, making sure to match the greens
when connecting to the circuit board and same when connecting
to the motor...

...the thing that's weird is when I plug the batter in.. the new motor
starts spinning right away and stays spinning.. i bind the transmitter
to it and no change, that one motor just spins non-stop once
the battery is plugged in...

...anyone have any idea what i did wrong? and/or how to fix it?

thanks for any help!
mscottveach is offline Find More Posts by mscottveach
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 24, 2013, 04:10 PM
Cranky old fart
Balr14's Avatar
Germantown, WI.
Joined Oct 2007
20,686 Posts
A short in the wire or connection would be my first guess. Try swapping arms to see if it's the board.
Balr14 is online now Find More Posts by Balr14
Reply With Quote
Old Feb 24, 2013, 05:09 PM
Registered User
Tucson, Az
Joined Feb 2007
5,488 Posts
Sounds like you broke more than a motor ?? Did you check old motor to see if that was the problem. One motor stop working sounds like maybe Big crash into something very hard ?? Maybe just bad conection ?
dankar04 is online now Find More Posts by dankar04
Reply With Quote
Old Feb 24, 2013, 05:25 PM
Registered User
Joined Feb 2013
4 Posts
@dankar it happened pretty much straight out the box, maybe third flgiht.. when i looked online, i saw that there was a lot of people who had this motor stop working..... it was one of those i found thread after thread about this particular arm.. though now that i type that it implies a problem with the board more than the motor, huh?

@balr14 thanks, i'll try switching around the arms and see if that changes anything...

if it's the still happens after that, have i narrowed it down to the board and probably such need to get a new one?
mscottveach is offline Find More Posts by mscottveach
Reply With Quote
Old Feb 24, 2013, 07:13 PM
Cranky old fart
Balr14's Avatar
Germantown, WI.
Joined Oct 2007
20,686 Posts
If it happens with a different arm and motor on that place where it plugs into the board, I'd say it's the board. But, that would be unusual, I still think cracked insulation on the wires.
Balr14 is online now Find More Posts by Balr14
Reply With Quote
Old Feb 24, 2013, 07:55 PM
Registered User
Joined Feb 2013
4 Posts
Okay, so I swtiched around the arms, and it seemed to be associated with the
position on the board... (rather than the motor or arm)....

...what does this mean? Is this the "just have to order a replacement moment? or do i have any chance of repairing the problem on the board?

Quote:
Originally Posted by Balr14 View Post
A short in the wire or connection would be my first guess. Try swapping arms to see if it's the board.
mscottveach is offline Find More Posts by mscottveach
Reply With Quote
Old Feb 24, 2013, 10:55 PM
Cranky old fart
Balr14's Avatar
Germantown, WI.
Joined Oct 2007
20,686 Posts
I would call Horizon. The board is expensive and shouldn't fail. Otherwise, it may be the FET that controls speed for that connection. You could fix it yourself if you are very good with a soldering iron.
Balr14 is online now Find More Posts by Balr14
Reply With Quote
Old Feb 25, 2013, 06:21 AM
Registered User
Joined Feb 2013
4 Posts
Cool thanks for the help!
I'll give HH a call. I'm tempted to to task my very poor soldering skills to this
board in the meanitme..
mscottveach is offline Find More Posts by mscottveach
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted Blade MQX motors clockwise rotation bc-slowflyer Aircraft - Electric - Power Systems (FS/W) 0 Feb 17, 2013 12:04 PM
Discussion Blade MQX Problems, Questions Jmm_jammy Mini Multirotors 4 Oct 08, 2012 01:11 PM
Question Blade MQX flip flopping problem? Micubano Multirotor Talk 3 Oct 05, 2012 10:15 AM
Help! replacing motors on 5G6-1..problem newbie39 Coaxial Helicopters 5 Jan 27, 2009 01:05 PM
Problems replacing the blade grips on Blade. Kithan185 Micro Helis 8 Nov 24, 2005 01:51 PM