HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Feb 05, 2013, 11:14 PM
Registered User
Germany, NDS, Oldenburg
Joined Jan 2013
20 Posts
Question
Change RC dual switch to triple switch ?

Hi,

I have a very cheap RC "Carson LCD 6" - six channels.

Channel #5 has a simple dual-switch (on / off).

I want to change this dual-switch to a triple-switch (off / function 1 / function 2).

The sticks have potentiometers so the idea is to put a resistor to one pin of the switch, so I should have this three switch conditions:

off (no connection)
function 1 (with resistor)
function 2 (connection = no resistance)

Could this idea work?

If yes, witch resistance should do have the resistor?

----

Sorry for the doublepost in the radio forum.
Stephan OL is offline Find More Posts by Stephan OL
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Feb 06, 2013, 05:12 AM
We want... Information!
Bruce Abbott's Avatar
Hastings, New Zealand
Joined Jan 2001
5,173 Posts
The "Carson LCD 6" appears to be a re-badged Art-Tech E-FLY 100C.

Unfortunately I doubt that you will be able to get the result you want, because the switch is probably connected to a digital input that only detects 2 positions.
Bruce Abbott is offline Find More Posts by Bruce Abbott
Reply With Quote
Old Feb 06, 2013, 06:51 PM
Registered User
Germany, NDS, Oldenburg
Joined Jan 2013
20 Posts
Ok, thank you. Probably I just try it, if i get a medium value with a resistor.
Stephan OL is offline Find More Posts by Stephan OL
Reply With Quote
Old Feb 07, 2013, 10:14 AM
Marion
USA, NC, Hillsborough
Joined Oct 2003
1,015 Posts
I tried that years ago with a Futaba transmitter. It would not work because the input to the encoder for that channel was, as others suggested, a digital ON-OFF input -- no analog capability. Maybe your transmitter is different. Let us all know how and if it works for you.

Marion
Marion is offline Find More Posts by Marion
Reply With Quote
Old Feb 07, 2013, 10:46 AM
Registered User
Germany, NDS, Oldenburg
Joined Jan 2013
20 Posts
I measured the values from the potis. They have 0 - 1700 Ohm.

So I bought some resistors with ca. 500, 750, 1000, 1250 and 1500 Ohm.

I'll try it tonight and post the results.
Stephan OL is offline Find More Posts by Stephan OL
Last edited by Stephan OL; Feb 07, 2013 at 08:59 PM.
Reply With Quote
Old Feb 07, 2013, 08:59 PM
Registered User
Germany, NDS, Oldenburg
Joined Jan 2013
20 Posts
You are right. Its only a digital on / off input. its not possible to change it to triple input. :-(
Stephan OL is offline Find More Posts by Stephan OL
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Change dual switch to triple switch ? Stephan OL Radios 3 Feb 05, 2013 11:08 PM
Sold New Arizona Regulator. Dual Voltage with switch for heli kekiv Aircraft - Fuel - Helis (FS/W) 2 Jan 07, 2013 10:25 AM
For Sale RCE220 RC Small Dual Relay Switch johnorama FPV Equipment (FS/W) 0 Jun 12, 2012 04:45 PM
Sold Miracle RC Dual Switch with Fuel Dot - NIB dtmtoyz Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 3 May 21, 2011 08:22 AM
Question DUAL RC switch from robotmarketplace lucidmonkey Dock Talk 14 Apr 07, 2010 10:20 PM