HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Dec 29, 2012, 11:38 PM
Registered User
Joined Nov 2012
62 Posts
Discussion
DJI M Waypoint installation problem

Hey guys... I bought a used dji waypoint set up and I'm putting it in my s-800. The part I'm having problems with is installing the cd on my computer. I have a pretty powerful PC, so it has nothing to do with performance issues. I had google earth installed on my computer prior to installing the dji software and google earth worked perfectly fine. After installing the contents of the CD on to my computer things started acting weirded. Google earth stopped working... it would not show the globe once it has been opened and i would receive an error message saying google can not connect to server. For some reason I also can not get the waypoint software to work either. After opening the dji ground station icon it takes quite a while for it to load and after a minute a window pops up saying "you have either a bad Internet connection or you need to re-install the google earth driver from the CD (which i have done twice now). After that sign pops up nothing happens, the map never appears. I have restored my pc back to factory settings 2 times, thinking that some other program is keeping it from functioning, but so far no luck.... Is it possible that the contender of the CD might be corrupt and there for causing a total crash of google earth. Keep in mind after installing the dji software, google earth is permanently damaged... Un-installing it and re-installing it does absolutely nothing. I had to completely restore the computer to get google earth working again. Let me know if you have any advice. Thanks and to all a happy new year.
B.
Blackvapor88 is offline Find More Posts by Blackvapor88
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 30, 2012, 12:08 AM
Registered User
DashieBrad's Avatar
Joined Nov 2012
57 Posts
DJIs installer messes with the google earth connection. I am working on a software fix that will patch it up, ill probably get it done tonight.

EDIT:

Done. Will fix the google earth stuff with dji groundstation.

Download it here: http://www.flyingcameras.ca/download..._djigs_fix.zip
DashieBrad is offline Find More Posts by DashieBrad
Last edited by DashieBrad; Dec 30, 2012 at 01:24 AM.
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 12:42 AM
DJI Support
Las Vegas/Lake Tahoe
Joined Feb 2010
9,920 Posts
This has been discussed on Wookong thread. There is a line in the programing that points to a server in China. Remove that and it works without issues. I have not made that correction, mines works but it is on a netbook that is not powerful. I never had Google Earth installed before. I would recommend that you remove Google Earth and reinstall the DJI Ground Station. Also note that the Ground Station will not connect to the WKM unless they are at least 6M apart.
Tahoe Ed is offline Find More Posts by Tahoe Ed
Site Sponsor
Latest blog entry: Landing Gear Reset S800
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 01:03 AM
Registered User
Joined Nov 2012
62 Posts
Bug fix

Quote:
Originally Posted by DashieBrad View Post
DJIs installer messes with the google earth connection. I am working on a software fix that will patch it up, ill probably get it done tonight.


Thank you for the quick reply. The fact that google earth is affected by the software although highly anoying, its not my main concern. My real concern is the fact that the dji program isn't working. After opening It the globe doesn't come up and it shoots me an error message saying I need to reinstall the google earth plug in. I'm desperate for this to work, I bought a 1000$ computer hoping that would solve it. What do you think
Blackvapor88 is offline Find More Posts by Blackvapor88
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 01:08 AM
Registered User
Joined Nov 2012
62 Posts
Help

Quote:
Originally Posted by Tahoe Ed View Post
This has been discussed on Wookong thread. There is a line in the programing that points to a server in China. Remove that and it works without issues. I have not made that correction, mines works but it is on a netbook that is not powerful. I never had Google Earth installed before. I would recommend that you remove Google Earth and reinstall the DJI Ground Station. Also note that the Ground Station will not connect to the WKM unless they are at least 6M apart.


Could you please give me a few more pointers on how I can delete this programming that should solve my problem ? How do I get to this server ?
Blackvapor88 is offline Find More Posts by Blackvapor88
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 01:20 AM
DJI Support
Las Vegas/Lake Tahoe
Joined Feb 2010
9,920 Posts
I think this will help you.

http://www.multirotorforums.com/show...ays-greyed-out
Tahoe Ed is offline Find More Posts by Tahoe Ed
Site Sponsor
Latest blog entry: Landing Gear Reset S800
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 01:23 AM
Registered User
DashieBrad's Avatar
Joined Nov 2012
57 Posts
OK, as promised, app done. Super easy to use.

Download it here: http://www.flyingcameras.ca/download..._djigs_fix.zip
DashieBrad is offline Find More Posts by DashieBrad
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 01:37 AM
Registered User
Joined Nov 2012
62 Posts
Thank you

Quote:
Originally Posted by DashieBrad View Post
OK, as promised, app done. Super easy to use.

Download it here: http://www.flyingcameras.ca/download..._djigs_fix.zip



I will try it first thing it the morning... Do I just klick on the link with my PC to download it ?
Thank you soo much
Blackvapor88 is offline Find More Posts by Blackvapor88
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 01:38 AM
Registered User
DashieBrad's Avatar
Joined Nov 2012
57 Posts
Yes, you just download it, run the app, and click a single button and it fixes the problem for you.

You can read the instructions if you want that came with it... but its pretty straight forward
DashieBrad is offline Find More Posts by DashieBrad
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 08:09 AM
Registered User
Joined Nov 2012
62 Posts
Quote:
Originally Posted by DashieBrad View Post
Yes, you just download it, run the app, and click a single button and it fixes the problem for you.

You can read the instructions if you want that came with it... but its pretty straight forward


Will it fix my problem with the GCU as well or just allow me to use google earth when the DJI software is installed ?
Thanks
Blackvapor88 is offline Find More Posts by Blackvapor88
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 01:17 PM
Registered User
DashieBrad's Avatar
Joined Nov 2012
57 Posts
It only fixes the issues with Google Earth in the DJI Groundstation software.

What problems are you having with the GCU?
DashieBrad is offline Find More Posts by DashieBrad
Reply With Quote
Old Dec 30, 2012, 05:01 PM
Registered User
Joined Nov 2012
62 Posts
Fixed my problem

Quote:
Originally Posted by DashieBrad View Post
It only fixes the issues with Google Earth in the DJI Groundstation software.

What problems are you having with the GCU?


So I got my problem fixed by some thread on multirotor forum.

If you click on this link and go to the very bottom, there is a thread showing steps of how to eliminate some GCU issues.

http://www.multirotorforums.com/show...eyed-out/page2

But now I'm experiencing yet anoth road block. I can't get the unit to link up/shakehads. Will I not be able to linkup the hardware unless I get the S/N from DJI ?
Blackvapor88 is offline Find More Posts by Blackvapor88
Reply With Quote
Old Dec 31, 2012, 12:47 AM
Registered User
DashieBrad's Avatar
Joined Nov 2012
57 Posts
Yes, it will not link until you enter in the serial number. None of the WKM units I have had actually had the single waypoint preprogrammed.
DashieBrad is offline Find More Posts by DashieBrad
Reply With Quote
Old Dec 31, 2012, 06:38 PM
Registered User
Joined Nov 2012
62 Posts
Single waypoint

Quote:
Originally Posted by DashieBrad View Post
Yes, it will not link until you enter in the serial number. None of the WKM units I have had actually had the single waypoint preprogrammed.



I bought my waypoint unit used from RCG, how can I get the S/N, dji told me I need to contact the dealer I bought it from to get the S/N. is there any other way I can get the code ?
Blackvapor88 is offline Find More Posts by Blackvapor88
Reply With Quote
Old Dec 31, 2012, 06:40 PM
DJI Support
Las Vegas/Lake Tahoe
Joined Feb 2010
9,920 Posts
Contact your seller. He should have received an email from either DJI or his dealer with the S/N.
Tahoe Ed is offline Find More Posts by Tahoe Ed
Site Sponsor
Latest blog entry: Landing Gear Reset S800
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alert Warning.. DJI wookong-m - gps problems!! AP_OZ Multirotor Electronics 923 Jun 07, 2014 12:28 PM
Sold Wookong-M with 5 Waypoints & 900MHz Datalink Radio WK-M WKM MaNDoWn Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 0 Oct 20, 2012 06:50 AM
Mini-HowTo POSTING VIDEO: DJI WooKong-M Unboxing, Installation and Testing Lucidity47 Multirotor Electronics 0 Aug 30, 2012 11:20 PM
Discussion Vibration problem with DJI Wookong M lassjus Multirotor Talk 2 Apr 15, 2012 08:12 AM
Discussion DJI Wookong M Waypoint navigation stefaanmertens Multirotor Talk 1 Oct 25, 2011 05:49 AM