SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Nov 09, 2012, 09:16 PM
Registered User
installerblizz's Avatar
United States, MS, Tupelo
Joined Jun 2012
382 Posts
Help!
KK2.0 Yaw Problem

I flew earlier today and forgot to plug in my lipo alarm, and accidently flew until something lost power. Luckily I didn't crash, but now I have almost no yaw control. I can't figure out why. I have calibrated the sensors, ran the sensor test, ran the receiver test, and reset the throttle limit for the escs. The motors seem to have full power. Motor layout is correct. I don't know what else to check. Did I break something by flying to cutoff?

Edit - when I say no yaw authority I mean it spins like crazy right after takeoff.
installerblizz is online now Find More Posts by installerblizz
Last edited by installerblizz; Nov 09, 2012 at 09:22 PM.
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 09, 2012, 09:40 PM
Fly, crash, rebuild.
United States, NY, Shelter Island
Joined May 2011
877 Posts
What frame, type of multi do you have? Tri, quad, hexa?
Did you disconnect anything after the low voltage cut off?
H
shelterock is offline Find More Posts by shelterock
Reply With Quote
Old Nov 09, 2012, 11:37 PM
Registered User
installerblizz's Avatar
United States, MS, Tupelo
Joined Jun 2012
382 Posts
Diy quad. Turnigy 6A's. I discomnected the batt immediately. Why?
installerblizz is online now Find More Posts by installerblizz
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 02:42 AM
Registered User
Australia, VIC, Frankston
Joined Jul 2012
330 Posts
Quote:
Originally Posted by installerblizz View Post
I flew earlier today and forgot to plug in my lipo alarm, and accidently flew until something lost power. Luckily I didn't crash, but now I have almost no yaw control. I can't figure out why. I have calibrated the sensors, ran the sensor test, ran the receiver test, and reset the throttle limit for the escs. The motors seem to have full power. Motor layout is correct. I don't know what else to check. Did I break something by flying to cutoff?

Edit - when I say no yaw authority I mean it spins like crazy right after takeoff.
You do know the KK2 has a built in Lipo Alarm?? it should always be connected
CH33ZEBURG3R is offline Find More Posts by CH33ZEBURG3R
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 04:26 AM
FPV Enthusiast
martinic's Avatar
New Brunswick, Canada
Joined Nov 2004
1,876 Posts
Odd issue. How's your RC rudder trim? Maybe it got bumped and you didn't notice?
martinic is offline Find More Posts by martinic
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 09:50 AM
Registered User
installerblizz's Avatar
United States, MS, Tupelo
Joined Jun 2012
382 Posts
Kk2 was bought used sans buzzer. All trims are at zero. It spins one way and if I fight it I can make it stop for a second but then it spins the other direction. Also, before lift off I can scoot it along the floor as desired, so everything is hooked up right. Before this started yaw became coupled with roll getting progressively worse. Maybe a motor is buurning out?
installerblizz is online now Find More Posts by installerblizz
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 12:32 PM
<Marty>
United States, KY, Springfield
Joined Jul 2011
1,870 Posts
have you tried a factory reset? write down all your settings before you reset if you decide to try it, might not work but as it sounds couldn't make it any worse ether...
magic_marty is offline Find More Posts by magic_marty
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 12:40 PM
Registered User
installerblizz's Avatar
United States, MS, Tupelo
Joined Jun 2012
382 Posts
Z gyro now reads 0 and won't calibrate. I don't see factory reset in the menu.

Edit: Bad gyro. If I gently press down on the gyro it works momentarily. Guess I need a new board.
installerblizz is online now Find More Posts by installerblizz
Last edited by installerblizz; Nov 10, 2012 at 02:49 PM.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question Problem with KK2.0 Board in Self-level mode p.a.h. Multirotor Electronics 8 Dec 16, 2013 12:31 PM
Help! brand new kk2, tricopter setup; error no yaw input Brian Courtice Multirotor Talk 2 Oct 27, 2012 08:29 PM
Discussion KK2 Board Yaw Gyro reversed Bobdj Multirotor Talk 3 Oct 12, 2012 10:00 AM
Discussion Y6 and Yaw P and I settings on kk2.0 board Nexus21214 Multirotor Talk 0 Aug 22, 2012 03:33 PM
Discussion Yaw issue with 4.0 upgrade on x8 and Y6 tahoelight Hoverfly Technologies 11 May 04, 2012 01:37 AM