Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Jan 12, 2013, 04:57 AM
A man with too many toys
United States
Joined Feb 2001
17,377 Posts
Quote:
Originally Posted by losifanatic View Post
Late January from towerhobbies now for the 14sg shouldn't if sold my 8fg so early.
Lets hope that the FCC gets around to testing it before the next Government Shutdown. I think thatís what the Republicans are planning to do.


RC Man is offline Find More Posts by RC Man
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 12, 2013, 05:22 AM
Registered User
DougV's Avatar
United States, FL, Miramar
Joined Dec 2007
1,232 Posts
Ive been checking the FCC site. They just approved the fx20 but not the 14SG yet.

Doug.
DougV is offline Find More Posts by DougV
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 05:40 AM
Registered User
spacewalker_'s Avatar
Joined Dec 2012
62 Posts
Hey guys tell me please how do use jeti max bec 2d telemetry on t14sg
spacewalker_ is offline Find More Posts by spacewalker_
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 05:56 AM
numnutchris
Joined Sep 2009
412 Posts
Quote:
Originally Posted by spacewalker_ View Post
Hey guys tell me please how do use jeti max bec 2d telemetry on t14sg
Try Jeti instead:
http://www.jetimodel.com/index.php?page=contact
numnutchris is offline Find More Posts by numnutchris
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 10:54 AM
A man with too many toys
United States
Joined Feb 2001
17,377 Posts
Quote:
Originally Posted by DougV View Post
Ive been checking the FCC site. They just approved the fx20 but not the 14SG yet.

Doug.
I wonder what happens if they donít approve it?


RC Man is offline Find More Posts by RC Man
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 12:22 PM
mty
Registered User
Hungary, Somogy County, KaposvŠr
Joined Feb 2009
51 Posts
Motor timer

I have a question about timer programming.

For an electric glider I have the motor function activated so that the throttle stick only controls the motor at a certain position of a switch. At other position the throttle stick controls the butterfly.

Now I would like to configure timer #1 to measure the motor run time, however I can only seem to assign the J3 stick for the timer trigger, so it also counts the butterfly time too.

On my 10CG this setup was possible by using the logic switch feature. I could AND the switch and the throttle position and use this to trigger the timer.

Is there a solution for this on the 14SG (or 8FG)?

Thanks in advance.
mty is offline Find More Posts by mty
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 01:43 PM
Registered User
Thomas Cummings's Avatar
United States, MI, Williamsburg
Joined Feb 2004
116 Posts
Quote:
Originally Posted by DougV View Post
Ive been checking the FCC site. They just approved the fx20 but not the 14SG yet.

Doug.
Link?

Thanks,

Thomas
Thomas Cummings is offline Find More Posts by Thomas Cummings
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 02:02 PM
Registered User
spacewalker_'s Avatar
Joined Dec 2012
62 Posts
Hey guys tell me please how do use jeti max bec 2d telemetry on t14sg
spacewalker_ is offline Find More Posts by spacewalker_
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 03:10 PM
Registered User
DougV's Avatar
United States, FL, Miramar
Joined Dec 2007
1,232 Posts
Quote:
Originally Posted by Thomas Cummings View Post
Link?

Thanks,

Thomas
https://apps.fcc.gov/oetcf/eas/repor...ericSearch.cfm

Doug.
DougV is offline Find More Posts by DougV
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 03:20 PM
Registered User
nippaero's Avatar
Nampa, ID
Joined Oct 2009
668 Posts
Guys,

I am new to Futaba. Can you program a sequence for gear doors on the 14SG. Been looking through the manual but maybe Futaba calls it something else.
nippaero is offline Find More Posts by nippaero
RCG Plus Member
Latest blog entry: My latest radio lineup
Reply With Quote
Old Jan 12, 2013, 07:45 PM
Fit to CFIT
vespa's Avatar
Thousand Oaks, CA
Joined Mar 2004
2,505 Posts
Quote:
Originally Posted by spacewalker_ View Post
Hey guys tell me please how do use jeti max bec 2d telemetry on t14sg
OK since you're not giving up I'll chime in. The device you refer to is a voltage regulator, just plug it in. Other devices like sensors from Jeti or any other brand are only compatible within their respective brands.
vespa is offline Find More Posts by vespa
Reply With Quote
Old Jan 13, 2013, 12:25 AM
Sink Stinks
Silent-AV8R's Avatar
Orange County, CA
Joined Aug 2004
4,248 Posts
Got a chance to fondle the new 14SG at the AMA Expo this weekend. I fly an 18MZ and my first impression was how solid the 14SG felt in my hands. I really liked the stick feel and switch spacing as well. Screen is easy to read and overall I thought it was a winner. I am now thinking of snagging one as a backup/2nd radio. It just felt great in my hands.
Silent-AV8R is offline Find More Posts by Silent-AV8R
Reply With Quote
Old Jan 13, 2013, 04:35 AM
Registered User
Brighton UK
Joined Dec 2010
397 Posts
Quote:
Originally Posted by nippaero View Post
Guys,

I am new to Futaba. Can you program a sequence for gear doors on the 14SG. Been looking through the manual but maybe Futaba calls it something else.
There is no specific provision on these transmitters for sequencing servo movements. However, with a bit of creativity and the Programmable Mixes, it is possible to make a servo respond to a switch followed by a second servo after a delay. Is that the sort of thing you need? How you actually go about it depends on what unused functions and controls you have available.

P.S. I have never explored SBus. As each servo is programmable there may be provision there for delaying (rather than slowing) the response of a servo. Does anyone know? Yes, I know I could look it up but I have lost the will to plough through Futabaís appalling documentation unless I absolutely have to.
MalcolmHolt is online now Find More Posts by MalcolmHolt
Reply With Quote
Old Jan 13, 2013, 04:45 PM
Registered User
spacewalker_'s Avatar
Joined Dec 2012
62 Posts
Quote:
Originally Posted by vespa View Post
OK since you're not giving up I'll chime in. The device you refer to is a voltage regulator, just plug it in. Other devices like sensors from Jeti or any other brand are only compatible within their respective brands.
So no telemetry with jeti max bec 2d on the t14sg??
spacewalker_ is offline Find More Posts by spacewalker_
Reply With Quote
Old Jan 13, 2013, 05:17 PM
Fit to CFIT
vespa's Avatar
Thousand Oaks, CA
Joined Mar 2004
2,505 Posts
Futaba will read both the battery and regulated voltages directly and you can buy a temperature sensor to attach but, no, if you want the data provided by the Jeti system you need to buy a Jeti system. There is no data compatibility between any brands.
vespa is offline Find More Posts by vespa
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wanted Futaba 9cap\JRXP9303 Airplane\FUTABA 10C tx wanted Defacto Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 8 Mar 26, 2013 06:54 PM
Whoops! The Futaba 8J S-FHSS is better than Futaba 18MZ S-FHSS! The 8J may get Telemetry... SimonChambers Radios 1 Jul 09, 2012 04:54 PM
Sold Genuine Futaba GY401 gyro with Futaba S9650 servo BD Flyer Aircraft - Electric - Helis (FS/W) 1 Jul 01, 2012 10:33 PM
Sold Genuine Futaba GY401 gyro with Futaba S9650 servo BD Flyer Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 3 Jun 27, 2012 09:47 PM
Sold Futaba S9650 Digital Servo + Futaba Gryo GY401 / Futaba 2.4GHz 8Ch R608FS wefao Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 4 Mar 10, 2012 08:45 PM