New Products Flash Sale
Thread Tools
Old Nov 19, 2012, 09:14 AM
feket663 is online now
Find More Posts by feket663
Registered User
Hungary, Szabolcs-Szatmar-Bereg, Csenger
Joined Aug 2010
242 Posts
Note on RcTimer webpage:

http://rctimer.com/index.php?gOo=art...t&articleid=27
feket663 is online now Find More Posts by feket663
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 19, 2012, 09:20 AM
jabram is offline
Find More Posts by jabram
Registered User
Joined Jul 2012
4,767 Posts
deleted
jabram is offline Find More Posts by jabram
Last edited by jabram; Mar 16, 2015 at 05:32 AM.
Reply With Quote  (Disabled)
Old Nov 19, 2012, 01:43 PM
compuatic is offline
Find More Posts by compuatic
Principal Member
compuatic's Avatar
San Francisco, CA
Joined Jun 2002
1,100 Posts
Quote:
Originally Posted by ThePara View Post
Ftdi
where is the ftdi port on the board?

By the way, can someone briefly explain what the config file changes in the gps settings to "optimize it for quads" ?
compuatic is offline Find More Posts by compuatic
Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 01:46 PM
Ramnes is offline
Find More Posts by Ramnes
Still flying
Ramnes's Avatar
Oslo, Norway
Joined Feb 2009
822 Posts
Quote:
Originally Posted by hobbyboy View Post
Same here. I have tried for 3 days and cannot buy anything. I contacted them and they told me they would look into it but that was a few days ago. Just tried a few minutes ago and still can not register.

Bob
hobbyboy
I tried again now, but it's still the same. There's a lot of waiting in this hobby, so i beleive we just have to wait a little longer before santa opens the write permission to new customers at rctimer.com.

J
Ramnes is offline Find More Posts by Ramnes
Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 02:23 PM
jabram is offline
Find More Posts by jabram
Registered User
Joined Jul 2012
4,767 Posts
Quote:
Originally Posted by compuatic View Post
where is the ftdi port on the board?

By the way, can someone briefly explain what the config file changes in the gps settings to "optimize it for quads" ?
3DR-ublox.txt sets the ublox NEO-6M on the CRIUS CN-06 V2.0 to output only the more compact UBX protocol at 4Hz update which means the ATMEGA2560 wastes less time parsing the GPS data and can spend more time doing more important tasks like PID more often, also the default Navigation settings are for "Automotive" it changes it to "Flight" for faster response.
jabram is offline Find More Posts by jabram
Reply With Quote  (Disabled)
Old Nov 19, 2012, 02:24 PM
Jonny_sch is offline
Find More Posts by Jonny_sch
Registered User
Austria, Vienna
Joined Jun 2011
17 Posts
I have the same mentioned problem with my 3dr Radio Telemetry. I can load the settings, but I can not connect it with the MAV Link (green botton on the right). So what is the problem that it does not work.
You wrote an Answer, the troubleshooting Link, but I have no Idea how to solve this prblem. What must I exactly do?

Cheers Johannes

Quote:
Originally Posted by jmkirsch View Post
A couple questions:

When trying to get the RCTimer radio connected, I am able to go to Configuration in Mission Planner and "Load Settings" for both the Tx and Rx. However, the upper right-hand Connect button will not connect. I am powering via USB, and I can't remember if doing so disables the radio/telemetry port. Does it?
Jonny_sch is offline Find More Posts by Jonny_sch
Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 02:28 PM
jabram is offline
Find More Posts by jabram
Registered User
Joined Jul 2012
4,767 Posts
Quote:
Originally Posted by Jonny_sch View Post
I have the same mentioned problem with my 3dr Radio Telemetry. I can load the settings, but I can not connect it with the MAV Link (green botton on the right). So what is the problem that it does not work.
You wrote an Answer, the troubleshooting Link, but I have no Idea how to solve this prblem. What must I exactly do?

Cheers Johannes
3DRadio will NOT work while USB is connected.

Disconnect USB and power the board as you would when installed in a frame and 3DRadio will magically start working.
jabram is offline Find More Posts by jabram
Reply With Quote  (Disabled)
Old Nov 19, 2012, 03:05 PM
hobbyboy is offline
Find More Posts by hobbyboy
Registered User
United States, AK, Wasilla
Joined Nov 2001
672 Posts
Quote:
Originally Posted by Ramnes View Post
hobbyboy
I tried again now, but it's still the same. There's a lot of waiting in this hobby, so i beleive we just have to wait a little longer before santa opens the write permission to new customers at rctimer.com.

J
Maybe they are waiting to raise the price before they let us in..... :-)

Bob
hobbyboy is offline Find More Posts by hobbyboy
Reply With Quote
Old Nov 19, 2012, 05:39 PM
Derek_S is offline
Find More Posts by Derek_S
Videopilot
Derek_S's Avatar
United States, NC, Charlotte
Joined May 2009
2,855 Posts
Quote:
Originally Posted by jabram View Post
Received my ArduFlyer from RCTimer today, very fast shipping. I ordered the 433mHz radio kit and received 2 lots of cables for Radio and GPS both the 0.1" cable and the JST for each, no need to splice or solder any cables, also both straight and right angled headers, plus a single jumper, nice.









I used an FTDI cable and some cable adapters to hook up and program the GPS with 3DR-ublox.txt using the other supplied 4 pin 0.1" cable and u-centre software.



Worked flawlessly to upgrade firmware to Hex using APM GCS, just like the real deal.

The barometer works much better than the older white one on my CRIUS AIOP V1, yes I know the stainless steel version is a better barometer, I already have one on another 32 bit FC but the one I received on this ArduFlyer is much better, lucky ? or are RCTimer in fact using real good quality components ?
I dunno but I love mine and it is working really nice. I have a Minimum OSD on the way and I would love to get another one for one of my planes when funds permit!
Derek_S is offline Find More Posts by Derek_S
Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 01:26 AM
Ramnes is offline
Find More Posts by Ramnes
Still flying
Ramnes's Avatar
Oslo, Norway
Joined Feb 2009
822 Posts
Quote:
Originally Posted by hobbyboy View Post
Maybe they are waiting to raise the price before they let us in..... :-)

Bob
Bob
I managed to place an order and register for a few minutes ago, and the prices are still the same...
I ordered with express delivery($18), else it will take ages for it to get here, and i want to play with it as much as i can until december 18 as i'm having an elbow operation and will be disabled for a while. Total price for the 433Mhz ArduFlyer UAV GPS Flight Control System shipped to Norway is $173,87.

I'm also waiting for a APM 1.4 that i bought on saturday for $110 with all sensors and everything you can put on the APM 1.4. And i beleive i can use them on the APM2.5 as well.

J
Ramnes is offline Find More Posts by Ramnes
Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 01:48 AM
hobbyboy is offline
Find More Posts by hobbyboy
Registered User
United States, AK, Wasilla
Joined Nov 2001
672 Posts
Great news. I just registered myself but after 6 attempts PayPal fails to connect through the website. When I can get it to work I will use express shipping thanks to your tip. I am getting the 433 package also.

Bob
hobbyboy is offline Find More Posts by hobbyboy
Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 06:34 AM
Jonny_sch is offline
Find More Posts by Jonny_sch
Registered User
Austria, Vienna
Joined Jun 2011
17 Posts
Quote:
Originally Posted by jabram View Post
3DRadio will NOT work while USB is connected.

Disconnect USB and power the board as you would when installed in a frame and 3DRadio will magically start working.
I did not connect the board via USB. I just connect the 3DRadio on the USB Port and I power the board via the Batterie. If I push the connetion button on the right side from the missionplaner. After a while came a frame with "no Heardbeat". I use the correct port but it does not work.
Jonny_sch is offline Find More Posts by Jonny_sch
Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 07:44 AM
jmkirsch is offline
Find More Posts by jmkirsch
Registered User
United States, NY, Rochester
Joined Oct 2004
84 Posts
What connection speed? I believe it has to be 57600.

Quote:
Originally Posted by Jonny_sch View Post
I did not connect the board via USB. I just connect the 3DRadio on the USB Port and I power the board via the Batterie. If I push the connetion button on the right side from the missionplaner. After a while came a frame with "no Heardbeat". I use the correct port but it does not work.
jmkirsch is offline Find More Posts by jmkirsch
Reply With Quote
Old Nov 20, 2012, 09:25 AM
jabram is offline
Find More Posts by jabram
Registered User
Joined Jul 2012
4,767 Posts
deleted oh yeah
jabram is offline Find More Posts by jabram
Last edited by jabram; Mar 16, 2015 at 05:36 AM.
Reply With Quote  (Disabled)
Old Nov 20, 2012, 10:51 AM
Jonny_sch is offline
Find More Posts by Jonny_sch
Registered User
Austria, Vienna
Joined Jun 2011
17 Posts
Quote:
Originally Posted by jmkirsch View Post
What connection speed? I believe it has to be 57600.
Today I got an other Telemetry Kit (433Mhz). I pluged it on and it worked from beginning. The first telemetrykit (915Mhz) from RCtimer did not work. I have no idea what´s wrong with the first Kit.
Jonny_sch is offline Find More Posts by Jonny_sch
Last edited by Jonny_sch; Nov 20, 2012 at 10:57 AM.
Reply With Quote


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sold 3DR APM 2.5 + Ublox Gps Zenonic Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 4 Oct 01, 2012 09:32 AM
Sold 3DR APM 2.5 + Ublox Gps Zenonic Aircraft - Electric - Airplanes (FS/W) 0 Sep 28, 2012 10:58 PM
Sold Apm 2.5 and Gps Panzlflyer FPV Equipment (FS/W) 2 Sep 26, 2012 08:30 AM
Sold APM 2.5 with Ublox Gps Panzlflyer Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 0 Sep 25, 2012 07:03 PM
Discussion APM 2.5 clone - MegaFlight 2.5 ralphwu Multirotor Electronics 1 Sep 24, 2012 01:18 PM