SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Jan 04, 2013, 03:21 PM
Registered User
United Kingdom, Dorset
Joined Feb 2012
68 Posts
Hi Menno thanks for the reply.
I am running the Frsky D4RII receiver and I have the jumper between 3 and 4 as normal. My transmitter is set for PPM-SUM as that is all I use on all my Multirotors. I have just taken it straight from my APM 2 so I know its working.
In the Hardware window of the GCS I have selected PPM in the box at the centre top of the board picture. its called something like rsvr i think.
I also noticed if I try and change the channel in any of the boxes it is snapping back to the number that was in there before and wont let me change it.
Oh forgot I am running the version of the GCS that is in the package on this thread also.
Will try a few more things tonight though.
MonkeysPunk is offline Find More Posts by MonkeysPunk
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Jan 04, 2013, 03:42 PM
Registered User
Joined Nov 2005
270 Posts
No external becs or other powersources connected to the board while doing this?

Do you have some jumper cables that you can use to connect your rx to the discoveryf3 board directly. That would rule out a short in the pcb matrix board.
Menno is offline Find More Posts by Menno
Reply With Quote
Old Feb 02, 2013, 05:37 AM
Registered User
Sweden, Skåne County, Malmö
Joined May 2012
67 Posts
Hi, great work with Discovery, just wonder why PD9 is SBUS on my F3 and not PD7?
vilhelmsson is offline Find More Posts by vilhelmsson
Reply With Quote
Old Feb 14, 2013, 11:36 AM
Registered User
Joined Feb 2013
1 Posts
How are you getting 10 PWM inputs on the STM32F3. I am only able to get one PWM capture on each of two timers. On my last controller (STM32F4) I multiplexed the inputs to get it down to two signals. I would love to see how you were able to get 10 inputs working!

Thanks.

-Bob F.
Pliable3 is offline Find More Posts by Pliable3
Reply With Quote
Old Feb 14, 2013, 11:57 AM
Registered User
lilvinz's Avatar
Joined Dec 2011
114 Posts
Quote:
Originally Posted by Pliable3 View Post
How are you getting 10 PWM inputs on the STM32F3. I am only able to get one PWM capture on each of two timers. On my last controller (STM32F4) I multiplexed the inputs to get it down to two signals. I would love to see how you were able to get 10 inputs working!

Thanks.

-Bob F.
Just look at the source: https://github.com/TauLabs/TauLabs/b...30x/pios_pwm.c
lilvinz is offline Find More Posts by lilvinz
Reply With Quote
Old Feb 15, 2013, 05:20 PM
Registered User
lilvinz's Avatar
Joined Dec 2011
114 Posts
Just to make sure that all interested folks know where we ended up.
The project is finally called Tau Labs.
taulabs.org
github.com/TauLabs
forums.taulabs.org
wiki.taulabs.org
#taulabs on freenode
lilvinz is offline Find More Posts by lilvinz
Reply With Quote
Old Feb 23, 2013, 02:13 AM
Registered User
Joined May 2012
23 Posts
Great project lilvinz. My f3 board runs 'fw_discoveryf3.opfw' from the old lilvinz openpilot repo, but won't connect after flashing with anything from the new TauLabs repo, like fw_flyingf3.opfw that I compiled from next. Did I miss a modification to the discovery f3 that causing the problem. FlyingF3 is still the discovery f3, isn't it?
Thanks.

Guess this thread is moved.
bugrunner is offline Find More Posts by bugrunner
Last edited by bugrunner; Feb 23, 2013 at 02:42 AM.
Reply With Quote
Old Feb 23, 2013, 03:15 AM
Registered User
Joined Nov 2005
270 Posts
In order to use the Flyingf3 firmware you also need to update the bootloader.

Beware that the pin assignment has also changed with this update. Please consult the spreadsheet that is in the Taulabs wiki.
Menno is offline Find More Posts by Menno
Reply With Quote
Old Feb 23, 2013, 07:24 AM
Registered User
Joined May 2012
23 Posts
Quote:
Originally Posted by Menno View Post
In order to use the Flyingf3 firmware you also need to update the bootloader.

Beware that the pin assignment has also changed with this update. Please consult the spreadsheet that is in the Taulabs wiki.
Ah, simple should of known. Thanks for the help!
bugrunner is offline Find More Posts by bugrunner
Reply With Quote
Old Mar 29, 2013, 06:28 PM
Registered User
AlPackin's Avatar
United States, CT
Joined Mar 2011
1,040 Posts
another FlyingF3 took to the sky today.

I had a QA Iconic-X frame that I wasn't flying. I bought a shield from RC Flyer, a F3 board and Trex 500 landing skids so I could move the battery underneath. I flew a short maiden in the wind and it felt really solid. Not bad for a $11 FC (+ shield of course)

FF3Maiden (1 min 20 sec)


and YES it is large, but who cares
AlPackin is offline Find More Posts by AlPackin
Reply With Quote
Old Mar 30, 2013, 03:15 AM
Registered User
Joined Nov 2005
270 Posts
Wow you have a Iconic X laying around

Looks good. These kind if frames have a lot of room.

Interested in how you experience PID tuning. I find Taulabs/Open pilot hard to tune on a non symmetrical frame compared to Multiwii or KK.
Menno is offline Find More Posts by Menno
Reply With Quote
Old Mar 30, 2013, 09:32 AM
Registered User
Joined May 2011
425 Posts
Quote:
Originally Posted by Menno View Post
Wow you have a Iconic X laying around

Looks good. These kind if frames have a lot of room.

Interested in how you experience PID tuning. I find Taulabs/Open pilot hard to tune on a non symmetrical frame compared to Multiwii or KK.
Generally I've found autotuning will detect and account for the asymmetric moment of inertia.
peabody124 is offline Find More Posts by peabody124
Reply With Quote
Old Mar 30, 2013, 11:48 AM
Registered User
Joined Nov 2005
270 Posts
Quote:
Originally Posted by peabody124 View Post
Generally I've found autotuning will detect and account for the asymmetric moment of inertia.
Yes I know, but Autotune did not really give me sane values for Atti mode. Also it suprised me that the Intergral values for Rate and Atti are mirrored over roll pitch axis.
Menno is offline Find More Posts by Menno
Reply With Quote
Old Mar 30, 2013, 12:36 PM
Registered User
Joined Sep 2010
2,414 Posts
Guys do you maybe know in which software the quanton schematic and board files are made?
msev is offline Find More Posts by msev
Reply With Quote
Old Apr 01, 2013, 05:39 AM
Registered User
Joined Nov 2005
270 Posts
I fitted the board on a TBS like frame and it flies much better now. So I guess it was due to my home build H-quad.

I really like the room inside these type of frames.
Menno is offline Find More Posts by Menno
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product DIY OpenPilot based FlightControl (F4) lilvinz Multirotor Electronics 267 Feb 16, 2014 03:43 AM
Sold High quality DIY openpilot-compatible controller kanchana Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 43 Oct 21, 2012 10:56 AM
New Product zeroGravity - An STM32 Flightcontroller based on PIPO32 hardware Jessestr Multirotor Talk 40 Jun 25, 2012 08:18 PM
For Sale High quality DIY openpilot-compatible controller kanchana Aircraft - Electric - Multirotor (FS/W) 0 May 27, 2012 03:46 AM