HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Sep 25, 2012, 02:39 AM
Registered User
New Zealand, Hawke's Bay, Napier
Joined Jun 2011
263 Posts
Quote:
Originally Posted by P Scott View Post
Im interested how the 2 boards compare (HK MultiWii Pro vs ATOP). I was looking for an OSD with RTH, stablizer until i I stumbled upon the AIOP thread and now this HK flight controller . I fly mostly fixed wing so would be interested in ArduPlane. Will it work with this HK board?

Neither board is widely used but they are both cheaper than APM2. Any differences between the ATOP and the HK? The HK board will likely sell better due to $$
Not necessarily, Great to see HK shaking things up on the competition front but there is some doubt about the barometer on the HK board whereas baro is high resolution on the AIOP. AIOP runs MPNG and Multiwii whereas HK does not support MPNG as yet.
helidex is offline Find More Posts by helidex
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Sep 26, 2012, 02:10 AM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
I've been playing with ArduplaneNG on the HK board, but I'm pretty new to this stuff and can't figure out where I'm going wrong. I've got yaw and the baro working, but can't get GPS to show my home position in APM Planner or the other sensors working.

The board goes really well with MultiWii 2.1, but I bought it for waypoint flight. Anyone else trying to use Arduplane or Arducopter?
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 02:20 AM
Registered User
New Zealand, Hawke's Bay, Napier
Joined Jun 2011
263 Posts
Quote:
Originally Posted by lobstermash View Post
I've been playing with ArduplaneNG on the HK board, but I'm pretty new to this stuff and can't figure out where I'm going wrong. I've got yaw and the baro working, but can't get GPS to show my home position in APM Planner or the other sensors working.

The board goes really well with MultiWii 2.1, but I bought it for waypoint flight. Anyone else trying to use Arduplane or Arducopter?
At present the board supports only Multiwii.
helidex is offline Find More Posts by helidex
Reply With Quote
Old Sep 26, 2012, 02:32 AM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
At present. It'd be pretty easy for someone with the right know-how to vary the Arduplane/Arducopter scripts to work with it though. I'm going to keep playing - I'm learning a lot by playing with it.
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Reply With Quote
Old Sep 27, 2012, 05:44 AM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
Alrighty... I think the official thread has gone firmly down the MultiWii path, which works well but I bought this for waypoint nav, so I'll try here.

The sensors on this board (aside from the GPS) are the same as the AllInOne IMU and the BlackVortex. ArduplaneNG allows this board to be selected, but comes up with this error: 'GYRO_ADDR was not declared in this scope'. *fixed* Anyone have any ideas? If MegaPirateNG works with BlackVortex, would I be able to pinch anything from those files to fix this?

EDIT: I'm having fun getting the all sensors working at once. Using APNG2x R5 I can get the GPS and accelerometers working, but playing with APNG 2.4 (which seems less specialised for the Crius AIO Pro) I can get everything working but the GPS. With the APNG 2.4 scripts it also won't connect to APM Planner.
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Last edited by lobstermash; Sep 27, 2012 at 09:22 AM.
Reply With Quote
Old Oct 01, 2012, 01:03 PM
Registered User
Canada, ON, Ottawa
Joined Jun 2011
51 Posts
Quote:
Originally Posted by lobstermash View Post
Using APNG2x R5 I can get the GPS and accelerometers working, but playing with APNG 2.4 (which seems less specialised for the Crius AIO Pro) I can get everything working but the GPS. With the APNG 2.4 scripts it also won't connect to APM Planner.
Did you get it working? Im debating to get the Crius AIOP or the HK "flight controller".
P Scott is offline Find More Posts by P Scott
Reply With Quote
Old Oct 02, 2012, 06:44 AM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
Nope. Haven't had time to play any more either. Hobbyking haven't been too quick about getting more in stock, which I think needs to happen so more than just a hack (me) is trying to get it going with APNG.

For now get the Crius, but I reckon this is a much better board and will whip the Crius when MPNG and APNG are ported properly.
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Reply With Quote
Old Oct 02, 2012, 09:32 PM
Registered User
Joined May 2010
75 Posts
Quote:
Originally Posted by lobstermash View Post
Nope. Haven't had time to play any more either. Hobbyking haven't been too quick about getting more in stock, which I think needs to happen so more than just a hack (me) is trying to get it going with APNG.
.
Keep at it. There are folks who follow the "leader" to see what happens and use the lessons learned. Aka - guinea pig. I have both AIO Pro and the HK Mega but despite the initial hiccups I am getting to like this board - the potential for adding more ports and using servo type connectors is a BIG plus. With MWC 2.1, this board can do anything the AIO can and with the option for adding more IC2 and Serial connectors looks like a very good candidate for MPNG. I do not understand why HK has not re-stocked this board already given so many are asking when stocks will arrive.
majik01 is offline Find More Posts by majik01
Reply With Quote
Old Oct 03, 2012, 05:54 AM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
Yeah, I'm 100% certain it doesn't need any more/different sensors or anything to work with APNG and MPNG, just a competent programmer!
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Reply With Quote
Old Oct 03, 2012, 01:51 PM
Registered User
Joined Sep 2012
2 Posts
I'll be picking one up when they're restocked. For now, I'm configuring CodeLite for AVR projects and getting comfortable with avr-gcc and AVR Libc. Java is nice but it's a pig for development (this coming from an Eclipse and Android emulator user).

I'm still hacking make files in a Linux VM as I strive to build a usable, updated Canadian compiler...because, well, I'm Canadian . I have a few Atmel 328Ps here but no 2560s. I was going to order the Arduino 2560 Mega from HK but it's a rev 1, not 3, board. Ah well, we'll see.

Keep at it.
Stratagem is offline Find More Posts by Stratagem
Reply With Quote
Old Oct 05, 2012, 08:33 AM
Registered User
Joined May 2010
14 Posts
In GPS section, enable NMEA.
Have fun, that is a very good board.
PierHenri62 is offline Find More Posts by PierHenri62
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 09:54 AM
User Extraordinaire
Davao, Philippines
Joined Apr 2007
1,041 Posts
Got my board. I couldn't pass it up.

So how do i make this work?
batusaix is offline Find More Posts by batusaix
Reply With Quote
Old Oct 09, 2012, 10:02 AM
Too Many Thread Subscriptions
TheFernMan's Avatar
United States, FL, Miami
Joined Jul 2012
2,186 Posts
Quote:
Originally Posted by batusaix View Post
Got my board. I couldn't pass it up.

So how do i make this work?
how to get it to work in general?

There's some files under the Files Tab in the HobbyKing Product page... you can start there.

You gonna need to download the MultiWii software. It includes the actual code and the interface to change the setting.

Another alternate GUI is mw-wingui. It seems to be a better interface for changing setting.

I don't know what version comes with the board, but you'll need the Arduino software to upload the MultiWii code (or MegaPirateNG code) to the board if its not on the latest 2.1. After that, its the MultiWii interface to change setting....


Good Luck!
TheFernMan is online now Find More Posts by TheFernMan
Reply With Quote
Old Oct 10, 2012, 02:12 AM
Registered User
Joined Jul 2012
109 Posts
I'm still trying to figure out how to get ArduplaneNG to work. I don't fly multirotors and Multiwii is too limiting...
lobstermash is offline Find More Posts by lobstermash
Reply With Quote
Old Oct 10, 2012, 10:19 AM
User Extraordinaire
Davao, Philippines
Joined Apr 2007
1,041 Posts
Quote:
Originally Posted by TheFernMan View Post
how to get it to work in general?

There's some files under the Files Tab in the HobbyKing Product page... you can start there.

You gonna need to download the MultiWii software. It includes the actual code and the interface to change the setting.

Another alternate GUI is mw-wingui. It seems to be a better interface for changing setting.

I don't know what version comes with the board, but you'll need the Arduino software to upload the MultiWii code (or MegaPirateNG code) to the board if its not on the latest 2.1. After that, its the MultiWii interface to change setting....


Good Luck!

TheFernMan,

Thank you for this reply.

Yes, how to make it work in general. It's not exactly copy paste type deal.

I know I can understand these things, just needs a bit of warming up.

So the arduino software then...
batusaix is offline Find More Posts by batusaix
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion MultiWii on HK MultiWii Mega Board WITH MTK 3329 GPS TheFernMan Multirotor Electronics 2342 Nov 18, 2014 08:31 PM
Discussion HobbyKing MultiWii SE V2.0 Flight Controller Erknie Multirotor Electronics 109 Aug 18, 2014 06:01 AM
Discussion Has anyone tried the new HobbyKing MultiWii SE V2.0 Flight Controller w/FTDI rernewe Multirotor Electronics 2 Jun 09, 2014 11:07 AM
Discussion New MultiWii SE V2.0 Flight Controller w/FTDI Crissbrasil Multirotor Electronics 7 Oct 20, 2012 05:28 AM