SMALL - espritmodel.com SMALL - Telemetry SMALL - Radio
Reply
Thread Tools
Old Dec 22, 2012, 04:38 PM
Registered User
United Kingdom, England
Joined Jul 2010
282 Posts
they dont sell the replacement cable, the one on bevrc is not the right cable for the storm. Nova yes, storm no...

I had to join one half of the bevrc one will the broken cable. lucky i had the right side come off..
mawright is offline Find More Posts by mawright
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Dec 23, 2012, 01:22 AM
Registered User
France, RA, Lyon
Joined Oct 2012
107 Posts
Quote:
Originally Posted by mawright View Post
they dont sell the replacement cable, the one on bevrc is not the right cable for the storm. Nova yes, storm no...

I had to join one half of the bevrc one will the broken cable. lucky i had the right side come off..
Thanks. I checked again and it seems to be the one for Storm :
http://www.bevrc.com/new-gps-cable20cm_p513.html

Worse case, I'll cut the wires as you said.
fpv38 is offline Find More Posts by fpv38
Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 04:58 AM
Youtube: TomRi25
Dr.Tom's Avatar
Croatia, City of Zagreb, Zagreb
Joined Aug 2010
734 Posts
I fixed mine with a drop of epoxy on both ends (where they leave the connector), before breaking it ofcourse It is really quick and cheap fix,
on Nova I didn't do it in time so the wires breaked just out of the connector, so I had to resolder all of them with bigger servo lead.


BTW: does the link above work for you??
Dr.Tom is offline Find More Posts by Dr.Tom
RCG Plus Member
Latest blog entry: Aerial Showreel 2014
Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 06:43 AM
Registered User
Joined Mar 2012
176 Posts
sheesh ya people r gonna be checking this at work and stuff.... Prolly should remove that link
mrracer98 is offline Find More Posts by mrracer98
Last edited by mrracer98; Dec 23, 2012 at 05:50 PM. Reason: Cuz that link is p-o-r-n
Reply With Quote
Old Dec 23, 2012, 04:06 PM
Registered User
United Kingdom, England
Joined Jul 2010
282 Posts
it does if u want p0rn... W-T-F going on, almost had my 3yr old see that..
mawright is offline Find More Posts by mawright
Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 01:45 AM
Registered User
Joined Apr 2012
25 Posts
So far i have been operating rth manually via three way switch, but here's how i will do it on my ezuhf tx attached to my futada. Probably will do this while plane is on ground and then check while in air. First, remove prop. Switch on tx and rx etc in plane. Make sure plane is level and make sure osd is showing/receiving satalites ( remember storm rth doesn't operate/kick-in unless you have satalites. second - move throttle to somewhere between 1/2 and 3/4 throttle ( it's good to give a little xtra throttle in case of headwind etc, toggle on the rth feature using threeway switch then hit the actual bind/failsafe button on ezuhf tx unit. BY DOING THAT THE OSD RECORDS THOSE SETTINGS (RTN ) AND THE TX SIMULTANEOUSLY LOCKS IN THE THROTTLE POSITION. hOPE THIS HELPS !!
windmoore is offline Find More Posts by windmoore
Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 02:00 AM
Registered User
Joined Nov 2012
1,442 Posts
windmoore. What your doing works. But not for the reasons you state. You can set the failsafes even if the OSD is not connected.. The OSD does not 'record settings'. The osd simply reacts to the signals it receives from the RX.. In this case, the signal your most interested in, is the channel (CHx) used for the osd mode.

What you are doing is teaching the RX the proper failsafe settings. The 2 main parts that must be in the TX failsafe for the Storm is: throttle position at failsafe because the storm does not control throttle, and CHx position failsafe, where CHx is the channel that your using for the RTH switch.
InFocus is offline Find More Posts by InFocus
Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 02:17 PM
Registered User
Joined Nov 2012
2 Posts
Hi guys, I have just set up the storm OSD on my Sirius, but have a little problem when setting up gain. RTH seems to work fine when a higher gain value is set (such as 95%). I tried setting it to <60, but I almost lost sight of the plane (was testing LOS) before the plane started to circle... This was quite a frightening experience :/ Could the storm circling radius be somehow set up in such a way to be minimised a bit, or is it only the altitude that could be set up? Problem with my RTH currently is that the circling radius is huge.
Borgstv is offline Find More Posts by Borgstv
Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 02:54 PM
Registered User
Joined Nov 2012
1,442 Posts
You can set the max roll and pitch angles in the setup. Would this help? I am not sure.

If it works like you want it at the high gain setting, is there a reason that you wanted to lower the gain to <60?
InFocus is offline Find More Posts by InFocus
Reply With Quote
Old Dec 24, 2012, 03:25 PM
Registered User
Joined Nov 2012
2 Posts
No reason, actually I was seeing other fpv videos, and they are actually all set lower than 80 %. thought that maybe I was in the wrong my current roll angle is 27 %, and pitch 15% I'll try increasing this a bit and get back with the result. Merry Xmas by the way!
Borgstv is offline Find More Posts by Borgstv
Reply With Quote
Old Dec 28, 2012, 02:28 AM
Registered User
Joined Apr 2012
25 Posts
Quote:
Originally Posted by InFocus View Post
windmoore. What your doing works. But not for the reasons you state. You can set the failsafes even if the OSD is not connected.. The OSD does not 'record settings'. The osd simply reacts to the signals it receives from the RX.. In this case, the signal your most interested in, is the channel (CHx) used for the osd mode.

What you are doing is teaching the RX the proper failsafe settings. The 2 main parts that must be in the TX failsafe for the Storm is: throttle position at failsafe because the storm does not control throttle, and CHx position failsafe, where CHx is the channel that your using for the RTH switch.
Thanks for the clarification, all information is helpful. I do feel more confortable though setting failsafes with all components active simultaneously and positioned correctly for FS. That is, with the plane's throttle at 1/2-3/4 and my three way switch set in the rth position along with osd powered up and functioning. Incidentally, I did fly the skywalker after setting the FS as I described and it responded fantastically. I even shut the tx off numerous times while the plane was in the air ( 250 ft up ) and FS kicked in and Storm took over, and did exactly what it was supposed to do; It flew itself, so I went and got a cup of coffee. Just kidding, but I could have.
windmoore is offline Find More Posts by windmoore
Reply With Quote
Old Dec 28, 2012, 07:08 AM
Registered User
Netherlands
Joined Dec 2010
315 Posts
I am following this tread from the beginning
Offcourse there where some problems but...
The biggest problem with the storm are the customers
When you are asking questions about setting up Failsafe !!
Connectings and/or voltages
........
Ask yourself if you are ready for fpv
first start with the basics and later look at these kind of advanced stuff
wippo76 is offline Find More Posts by wippo76
Reply With Quote
Old Dec 28, 2012, 01:07 PM
Registered User
Joined Aug 2012
61 Posts
Quote:
Originally Posted by wippo76 View Post
I am following this tread from the beginning
Offcourse there where some problems but...
The biggest problem with the storm are the customers
When you are asking questions about setting up Failsafe !!
Connectings and/or voltages
........
Ask yourself if you are ready for fpv
first start with the basics and later look at these kind of advanced stuff
Boom... that's the 3pointer.. spot on lad
mawright89 is offline Find More Posts by mawright89
Reply With Quote
Old Dec 28, 2012, 06:30 PM
Registered User
Stasiak's Avatar
Germany, HE, Idstein
Joined Jan 2012
11 Posts
Quote:
Originally Posted by wippo76 View Post
I am following this tread from the beginning
Offcourse there where some problems but...
The biggest problem with the storm are the customers
When you are asking questions about setting up Failsafe !!
Connectings and/or voltages
........
Ask yourself if you are ready for fpv
first start with the basics and later look at these kind of advanced stuff
Come come now… That’s quite a statement „The biggest problem with the storm are the customers“. Without customers… no sales… no product. Don’t get me wrong, I agree with your last statement “ first start with the basics and later look at …..” but I also believe that the main function of forums such as this one is to ask questions with the hope that someone with more knowledge and experience can help me, just as I would try to help someone else.
I also am a follower of the thread from the beginning and have thankfully gained some very important knowledge from reading and following the tips posted here.

In short, to everyone, keep asking questions, no matter how they may seem to be. The answers may help someone else also, including the product designers.

Dan
My FPV / Flight Videos
Stasiak is offline Find More Posts by Stasiak
Last edited by Stasiak; Dec 28, 2012 at 06:40 PM.
Reply With Quote
Old Dec 28, 2012, 07:50 PM
3D Crazy
Meez's Avatar
Putrajaya, Malaysia
Joined May 2010
796 Posts
+1 agreed.................Merry Christmas & Happy new year.
Meez is offline Find More Posts by Meez
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help! CYCLOPS OSD 1.5 GPS problem. grassiew FPV Equipment 2 Apr 26, 2013 09:30 PM
Discussion Use the CYCLOPS NOVA OSD System Auto-return function Rc Heli Halle Multirotor Talk 14 Dec 22, 2012 08:08 PM
For Sale For sale Cyclops OSD NOVA Schmoopiebunny FPV Equipment (FS/W) 26 Mar 26, 2012 11:18 PM
For Sale Cyclops Easy OSD V1.6 New In Package stewtheman FPV Equipment (FS/W) 4 Mar 23, 2012 12:08 AM
For Sale burned mainboard Cyclops nova osd parts for sale or trade rellik demanon FPV Equipment (FS/W) 11 Mar 09, 2012 09:13 PM