HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Aug 24, 2012, 09:56 PM
My goal is fly more crash less
United States, DC, Washington
Joined Jul 2012
75 Posts
Discussion
Possibly a silly question

In general, is it possible to bind a Tx to a heli with fewer channels? I've moved on to 4ch FP but have some 3.5CH toys that work nicely.
Obiorion is offline Find More Posts by Obiorion
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Aug 25, 2012, 12:16 AM
Fly Runaway Fans
United States, TX, Fort Worth
Joined Jan 2009
9,375 Posts
In general, no two brands will cross-bind.
arbilab is offline Find More Posts by arbilab
Reply With Quote
Old Aug 25, 2012, 12:42 AM
Crash and learn
United States, PA
Joined Dec 2011
1,605 Posts
I fly my 4 channel V911's with a FS-CT6B 6 channel transmitter.

Turnigy 9x - 8 channel transmitter will also fly the 4 channel V911 helicopter.

I fly my SP328, a 4 channel helicopter with the J6, a 6 channel transmitter.

A DX6i, a 6 channel transmitter will fly the Spektrum brand helicopters, even 4 channel helicopters like the 120SR.

Generally, the number of channels transmitter to helicopter will not stop the radio system from working.

But no, in general, different brands will not bind, though not because of the number of channels.

And binding is not flying. Some radios will bind, but not fly.
Ribble is offline Find More Posts by Ribble
Reply With Quote
Old Aug 25, 2012, 03:57 PM
My goal is fly more crash less
United States, DC, Washington
Joined Jul 2012
75 Posts
Ok. Thanks.
Obiorion is offline Find More Posts by Obiorion
Reply With Quote
Old Nov 04, 2012, 04:48 PM
Registered User
Joined Nov 2012
1 Posts
Ribble, So what you're saying is that the v911 heli won't bind with a Spektrum transmitter?
buckett340 is offline Find More Posts by buckett340
Reply With Quote
Old Nov 08, 2012, 02:56 PM
Registered User
Joined Jan 2012
235 Posts
re: lower channel binding

In general you can bind to a lower channel aircraft.The only thing you need to know is that most 3 - 3.5 channel aircrafts have what is called a 4 in 1 receivier and has its only wavelenght that it is only used with the stock controller.
Now you can take out the 4 in 1 receiver and put in your receiver but will have to mode in in a few ways
helifreak1 is offline Find More Posts by helifreak1
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion Silly question... Using a servo tester can avoid or diagnose servo fails on fly? javier668 Power Systems 3 May 03, 2012 01:01 PM
Discussion Silly paint question. 420TEE Dock Talk 14 Apr 27, 2012 08:49 AM
Discussion Silly question Angrydad Beginner Training Area (Heli-Electric) 15 Apr 23, 2012 06:45 AM
Question Silly OSD question bgarber Eagle Tree Systems 3 Apr 06, 2012 01:49 PM
Question Possibly silly TX charger question Fly Wheel Hitec/Multiplex USA 4 Oct 28, 2010 11:06 PM