Espritmodel.com Telemetry Radio
Reply
Thread Tools
Old Oct 03, 2012, 02:54 PM
Registered User
Joined Sep 2010
2,400 Posts
Quote:
Originally Posted by charlienofun View Post
Ian, Thanks again! I was just taking a break from work and looking at the code again that was exactly what I wanted to confirm

Did you see the Arduino DUE is going to be out by the end of the month? its got a way to do USB host on the M3 chip they are using! Good stuff!!
Can you post the link to that reference?
msev is offline Find More Posts by msev
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Oct 03, 2012, 03:21 PM
Registered User
Aberdeen, Scotland, UK
Joined Dec 2007
607 Posts
Yep, the DUE is a 32-bit device......and I believe it uses a 32bit Cortex-M3 ARM processor, a SAM3U processor from ATMEL running at 96MHz with 256Kb of Flash, 50Kb of Sram, 5 SPI buses, 2 I2C interfaces, 5 UARTS, 16 Analog Inputs at 12Bit resolution and more.



I'll probably get one of those to update my home made Segway.

Ian.
IanJ is offline Find More Posts by IanJ
Reply With Quote
Old Oct 03, 2012, 03:25 PM
Registered User
charlienofun's Avatar
United States, CA, Santa Clara
Joined Mar 2008
374 Posts
Quote:
Originally Posted by msev View Post
Can you post the link to that reference?
Check the video in this post on DIYDrones, Massimo mentions it will have two usb ports one will be like it is today (uploading code) and the second is for USB on the go which includes USB Host.

http://diydrones.com/profiles/blogs/...-arm-based-due
charlienofun is offline Find More Posts by charlienofun
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 12:34 AM
Registered User
dathird313's Avatar
Joined Jul 2006
76 Posts
What is being run on IS3 that requires interrupts to be used?
dathird313 is offline Find More Posts by dathird313
Reply With Quote
Old Oct 04, 2012, 05:46 AM
Registered User
Aberdeen, Scotland, UK
Joined Dec 2007
607 Posts
Quote:
Originally Posted by dathird313 View Post
What is being run on IS3 that requires interrupts to be used?
Are you asking why Timer 3 is being used?...............Quite simply to provide timing for various calls to various subs.............and I suppose could easily be reproduced with some code without using a timer if one really wanted to run on other Arduino's...............however, last time I looked I was using more flash mem than is available on the Atmel 328's.

Code:
// *********************** TIMER 3 **************************
ISR(TIMER3_OVF_vect) {
  tick0 = tick0 + 1;                        // update timing tick
  tick1 = tick1 + 1;                        // update timing tick
  tick2 = tick2 + 1;                        // update timing tick
  tick3 = tick3 + 1;                        // update timing tick
  TCNT3 = 155;                              // reset timer cnt to 155 out of 255.........?
  TIFR3 = 0x00;                             // timer3 int flag reg: clear timer overflow flag
}
IanJ is offline Find More Posts by IanJ
Reply With Quote
Old Oct 31, 2012, 09:26 AM
Registered User
Joined Sep 2010
2,400 Posts
Well I received my arduino mega and 16x2 lcd, but haven't yet done the pcb for usb host shield...Is it possible to upload code, and see if menu's are working without the usb host shield connected?
msev is offline Find More Posts by msev
Reply With Quote
Old Oct 31, 2012, 12:59 PM
Registered User
Aberdeen, Scotland, UK
Joined Dec 2007
607 Posts
Quote:
Originally Posted by msev View Post
Well I received my arduino mega and 16x2 lcd, but haven't yet done the pcb for usb host shield...Is it possible to upload code, and see if menu's are working without the usb host shield connected?
You can upload the code but the menu's won't work because it needs the stick attached.....via USB.
All you will probably get is the opening display on the LCD.
I'm thinking the PPM output will work albeit everything at default settings since you won't be able to config anything.

Opening LCD screen:-





Ian.
IanJ is offline Find More Posts by IanJ
Reply With Quote
Old Nov 01, 2012, 11:10 AM
Registered User
Joined Sep 2010
2,400 Posts
Thanks Ian.

I'm thinking of having some pcbs for Usb host shield made at a local EU pcb-fab-house..
Probably one will cost around 5-6 euro + shipping, anyone interested?
msev is offline Find More Posts by msev
Reply With Quote
Old Nov 01, 2012, 11:58 AM
Registered User
Aberdeen, Scotland, UK
Joined Dec 2007
607 Posts
Quote:
Originally Posted by msev View Post
Thanks Ian.

I'm thinking of having some pcbs for Usb host shield made at a local EU pcb-fab-house..
Probably one will cost around 5-6 euro + shipping, anyone interested?
How will these differ from the ones you can buy?

Ian.
IanJ is offline Find More Posts by IanJ
Reply With Quote
Old Nov 01, 2012, 12:33 PM
Registered User
Joined Sep 2010
2,400 Posts
Quote:
Originally Posted by IanJ View Post
How will these differ from the ones you can buy?

Ian.
They'll be the same, its just that I got a few max3421's lying around and I want a bare pcb so I could make that usb host shield myself..
msev is offline Find More Posts by msev
Reply With Quote
Old Nov 06, 2012, 06:43 PM
Registered User
Joined Jun 2011
1 Posts
Where can I buy Thomas Scherrer's 430mHz LRS kit ?
tevada2010 is offline Find More Posts by tevada2010
Reply With Quote
Old Nov 07, 2012, 01:30 AM
Registered User
Aberdeen, Scotland, UK
Joined Dec 2007
607 Posts
Quote:
Originally Posted by tevada2010 View Post
Where can I buy Thomas Scherrer's 430mHz LRS kit ?
Google is your friend - http://www.webx.dk/rc/uhf-link3/how2purchase.htm

You can use any Tx system just as long as it conforms to standard Futaba type PPM stream, albeit I have only tested with Thomas's kit.

Ian.
IanJ is offline Find More Posts by IanJ
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 09:21 AM
Registered User
Joined Nov 2012
7 Posts
LCD no display

Hi IanJ,
I'm tring to make may USB RC Joystick just same as your parts with MEGA1280&LCD1602, the function of Tx and stick control are all worked well, but my 1602 LCD have no words display, just have back-lighting on, could you pls help me for this problem? ~~ thanks!

I connected the LCD to arduino MEGA1280 I/O as below:

ARDUINO I/O:-
Dig Pin 2 = LCD D7
Dig Pin 3 = LCD D6
Dig Pin 4 = LCD D5
Dig Pin 5 = LCD D4
Dig Pin 6 = LCD RS
Dig Pin 7 = LCD ENABLE
jerry_hu is offline Find More Posts by jerry_hu
Last edited by jerry_hu; Nov 14, 2012 at 09:35 AM.
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 11:21 AM
Registered User
Aberdeen, Scotland, UK
Joined Dec 2007
607 Posts
Quote:
Originally Posted by jerry_hu View Post
Hi IanJ,
I'm tring to make may USB RC Joystick just same as your parts with MEGA1280&LCD1602, the function of Tx and stick control are all worked well, but my 1602 LCD have no words display, just have back-lighting on, could you pls help me for this problem? ~~ thanks!

I connected the LCD to arduino MEGA1280 I/O as below:

ARDUINO I/O:-
Dig Pin 2 = LCD D7
Dig Pin 3 = LCD D6
Dig Pin 4 = LCD D5
Dig Pin 5 = LCD D4
Dig Pin 6 = LCD RS
Dig Pin 7 = LCD ENABLE
Hi,

Did you connect up a potentiometer to adjust the LCD contrast?

Here's an example I found on the web:-

IanJ is offline Find More Posts by IanJ
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 11:14 PM
Registered User
Joined Nov 2012
7 Posts
Quote:
Originally Posted by IanJ View Post
Hi,

Did you connect up a potentiometer to adjust the LCD contrast?

Here's an example I found on the web:-

thanks Ian!I did connected the potentiometer,and,the contrast also can be adjusted ,but really no words display on the LCD,maybe the lcd was damaged,i will try another new 1602lcd later.
jerry_hu is offline Find More Posts by jerry_hu
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discussion RC Radio Tx - Re-inventing the wheel! IanJ DIY Electronics 345 Mar 18, 2013 02:44 PM
Sold Immersion RC 600mW 5.8 TX Version 1 $50 shipped. nybeechpilot FPV Equipment (FS/W) 2 Jun 02, 2012 06:36 PM
Discussion Re inventing the internal combustion engine UlteriorModem Life, The Universe, and Politics 10 Apr 11, 2012 05:24 AM
Discussion Re-inventing the wheel philgib Blimps 5 May 25, 2006 06:42 PM
Wanted WTB AeroFly Professional Deluxe USB Interface Version RC Flight Simulator for futaba heliguy Aircraft - General - Radio Equipment (FS/W) 0 Oct 20, 2005 02:21 PM