HobbyKing.com New Products Flash Sale
Reply
Thread Tools
Old Nov 06, 2012, 11:17 PM
Registered User
United States, MN, St Cloud
Joined Jan 2012
551 Posts
Quote:
Originally Posted by Mr_westie View Post
My one went in for repair.
Waiting for it to come back.
At least another 2 weeks away as no replacement stock
Grounded since 29th Sep

In the meantime I am playing with Autoquad.
Getting close to YS performance.
I just got mine yesterday, haven't had time to play with it yet
richkphoto is offline Find More Posts by richkphoto
Reply With Quote
Sign up now
to remove ads between posts
Old Nov 10, 2012, 07:54 AM
Registered User
henrymoro's Avatar
España, Cantabria, Miengo
Joined Jul 2007
125 Posts
Hi Guys,

This must be simple but im stucking and i have tried several ways with no results.

I am trying to install GCS to my Ipad, so i have jailbroken it. I have installous, cydia and opensync installed, the thing is that i do not figure out how to install the file .app that i download from ZeroUAV to the Ipad.

Anyone can help please ¿?
henrymoro is offline Find More Posts by henrymoro
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 08:29 AM
RTF copters maker
maximus-rc's Avatar
South France
Joined Jan 2008
1,186 Posts
Quote:
Originally Posted by henrymoro View Post
Hi Guys,

This must be simple but im stucking and i have tried several ways with no results.

I am trying to install GCS to my Ipad, so i have jailbroken it. I have installous, cydia and opensync installed, the thing is that i do not figure out how to install the file .app that i download from ZeroUAV to the Ipad.

Anyone can help please ¿?
Hello,
You must have OpenSSH installed, then transfer the app file in the application folder with WinSCP
Cheers
Maximus
maximus-rc is offline Find More Posts by maximus-rc
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 08:53 AM
Registered User
henrymoro's Avatar
España, Cantabria, Miengo
Joined Jul 2007
125 Posts
Quote:
Originally Posted by maximus-rc View Post
Hello,
You must have OpenSSH installed, then transfer the app file in the application folder with WinSCP
Cheers
Maximus
Hi Maximus, I have installed other app so I can see and upload any filesin my ipad trough the Mac, so I have unzipped the .rar and upload the YSwifi.app to /var/mobile/application in Ipad.

but nothing happens, i dont see any app
henrymoro is offline Find More Posts by henrymoro
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 09:48 AM
Registered User
henrymoro's Avatar
España, Cantabria, Miengo
Joined Jul 2007
125 Posts
Ok its already solved. I was copying the files to the wrong directory, now works.

Thanks any way
henrymoro is offline Find More Posts by henrymoro
Reply With Quote
Old Nov 10, 2012, 07:52 PM
RCI
Registered User
RCI's Avatar
Joined Jun 2012
20 Posts
Quote:
Originally Posted by robone View Post
I have been battling over the last while (could be a month or two) to load saved waypoints on my Android HTC Flyer Tablet and also on my Samsung S3. Could save but not reload them. Everytime I tried to load it would shut down the app.

It turns out that in South Africa we use the comma as a delimiter instead of a decimal point. So every time it saved the file it saved with a comma as the decimal point and when it came to load, it did not know what it was reading. We finally resolved it today with ZeroUAV and they have revised their App, which is busy being tested. But, for those of you in Europe, South America and South Africa and a few other countries, you must also have been having this problem.

These are the Countries affected (Green) and Blue uses the point (full stop)



I would think that the revised App will be sent out in a few days.

I like the the way the new App has been laid out. It is so much easier to use.

Well done ZeroUAV.
This problem with the commas, I mentioned it in summer, Zero Technical Department. But I thought that only happened in Spain.
RCI is offline Find More Posts by RCI
Reply With Quote
Old Nov 12, 2012, 10:40 AM
Registered User
Austria, Wien, Vienna
Joined Jun 2011
101 Posts
subscribed!
Button2011 is offline Find More Posts by Button2011
Reply With Quote
Old Nov 12, 2012, 01:02 PM
Registered User
Finland, Uusimaa, HKI
Joined Jan 2012
296 Posts
Just updated pc gcs to 1022 version but not getting map diplayed? Anyone else having problems with it?
KariY is offline Find More Posts by KariY
Reply With Quote
Old Nov 12, 2012, 03:24 PM
Registered User
Joined Mar 2012
13 Posts
Hello, my problem is this.
I can't get the gcs android app to change max speed.
It used to do it, but now I can't get it to go past 3.6m/s
I change the value, hit send, and its right back to 3.6m/s
I hit get, and it is the same 3.6m/s
Appreciate a solution please attached video of the problem.

Fallo cambio de velocidad de YS-X6 (0 min 29 sec)


Roberto
Vigo (Spain)
korvy is offline Find More Posts by korvy
Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 04:52 AM
ZeroUAV
ise2012's Avatar
Australia, SA, Tarcoola
Joined Jul 2012
84 Posts
Quote:
Originally Posted by korvy View Post
Hello, my problem is this.
I can't get the gcs android app to change max speed.
It used to do it, but now I can't get it to go past 3.6m/s
I change the value, hit send, and its right back to 3.6m/s
I hit get, and it is the same 3.6m/s
Appreciate a solution please attached video of the problem.

http://youtu.be/0cDUi5KF4G8

Roberto
Vigo (Spain)
hi , my friend ,
try to change another parameters , and check it can to change or not , maybe the
communation is break , pls use the lasted GCS , (if the communation is break , the gcs will have a show )

maybe you can use the usb to the serial card with the pc GCS , connect it to the com3 of MC , and use the pc gcs , test change the value of speed ,

any result , pls let me know .

peter
ise2012 is offline Find More Posts by ise2012
Site Sponsor
Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 05:26 AM
Registered User
Joined Mar 2012
13 Posts
I can change any parameter, but not the speed, it's the same from the computer.
korvy is offline Find More Posts by korvy
Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 06:47 PM
Registered User
Philippines, Central Luzon, Marilao
Joined Jun 2008
567 Posts
Quote:
Originally Posted by Mr_westie View Post
magetpr's maiden crash

Flight video
http://www.youtube.com/watch?v=2ZGYKJkNuRQ

GCS
http://youtu.be/4CV-4tYHCYc
Note video may not be realtime.

System setup
http://www.rcgroups.com/forums/showt...0#post23059155

Hi it seems that the flyer above solved his issue. Anybody have an idea whats that magnetic noise filters he is talking about?


Good number of sats.
Low shake.

0:41 off axis gps drop
1:15 lift off
4:01 radio loss?
4:15 Back landing (RTH) engaged
4:22 "xekf Velx" peaks at -458
4:32 radio control restablished? .DTB 26m
4:34 "xekf Veld" starts to rise, peaking at -141
4:37 full throttle for 1.5s does not result in alt change
4:44 Low throttle for 1s does not result in alt change
4:46 Switch to manual at low throttle = crash
4:50 impact, throttle off

-Analysis
Depends what you trust more, the AR8000 or YS-X6.
I am going with the AR as failsafe is throttle low and range was less than 70m.
During normal flight minor corrections are seen in "Manual servo position"
At 4:01 MSP input is stalled.
When input is working again throttle does not result in Alt change.
I can not see any reason why the YS would ignore MSP.
The sat signal does appear to go bad at points but not at the same time as stalled input.

Not responding to throttle is a problem.

The bad data the YS was getting may have caused it to ignore MSP


-Warning signs
High "xekf Velx" blip while on ground
High "xekf Velx" blip while on in air


-Done differently
Do not launch from a confined space, balcony?
Once RTH was enabled, do not touch mode switch.
Hi, i think the flyer above already solved the issue anybody has an idea whats that magnetic noise filters he's talking about. and lastly I would like to confirm if the ysx6 does not need the positive terminal of the esc like DJI naza and wkm?
rukie is online now Find More Posts by rukie
Last edited by rukie; Nov 13, 2012 at 11:00 PM.
Reply With Quote
Old Nov 13, 2012, 11:29 PM
YS-X6 Know why it crashes,blog
New Zealand, Auckland
Joined Nov 2007
583 Posts
Quote:
Originally Posted by rukie View Post
Hi, i think the flyer above already solved the issue anybody has an idea whats that magnetic noise filters he's talking about. and lastly I would like to confirm if the ysx6 does not need the positive terminal of the esc like DJI naza and wkm?
He means these
http://www.himodel.com/electric/D16_...e_Cores_2.html
I would go with better wiring layout than adding more weight.



Confirm, remove red , +5v wire from esc connector.
Mr_westie is offline Find More Posts by Mr_westie
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 01:39 AM
Registered User
Philippines, Central Luzon, Marilao
Joined Jun 2008
567 Posts
Quote:
Originally Posted by Mr_westie View Post
He means these
http://www.himodel.com/electric/D16_...e_Cores_2.html
I would go with better wiring layout than adding more weight.



Confirm, remove red , +5v wire from esc connector.
Oh ok i think your suggestion is better, and i believe rf interference can be monitored right? But i ithink i have those ferrite cores lying around. Thanks for the advice!
rukie is online now Find More Posts by rukie
Reply With Quote
Old Nov 14, 2012, 02:49 AM
YS-X6 Know why it crashes,blog
New Zealand, Auckland
Joined Nov 2007
583 Posts
In a crude way.
Take props off.

Connect to GCS.
Do this outside so you get a good sat lock.
With motors off but everything powered on pick up the craft and move it around.
Now power up the motors to 1/2 throttle.
Do the exact same movement.
Turn motors and do the exact same movement for the 3rd time.

Review the logs on PC GCS.

If there is interference you will see the imu/gps values jump around for the second run.
Mr_westie is offline Find More Posts by Mr_westie
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Similar Threads
Category Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Product DJI WooKong-M Autopilot System for multirotors **Owners Thread** DJI INNOVATIONS Multirotor Electronics 20064 Dec 12, 2014 07:19 AM
Discussion Zero UAV YS-X6 Owners Thread and Discussion fajar Multirotor Electronics 2410 Oct 27, 2014 04:44 PM
New Product Test video of YS-X6 Autopilot system pzhang Multirotor Talk 141 Jun 07, 2012 07:50 AM
Discussion Groupbuy for YS-X6 system fajar Australia 14 May 15, 2012 05:35 AM